Uherský Brod přetlačil Brno v prodloužení

Uherský Brod přetlačil Brno v prodloužení

UHERSKÝ BROD – Domácí se snažili v zápase proti celku Mission Roller Brno odlepit od dna tabulky Stilmat extraligy a vykročili za tímto cílem velmi dobře, neboť se hned v první minutě ujali vedení. Brno však rychle srovnalo krok. Z velmi vyrovnaného duelu se v konečném součtu radovali domácí hráči, kteří svého soupeře udolali v prodloužení poměrem 5:4.

Zápas začali oba soupeři pěkně od podlahy. Hned v první minutě viděli diváci v Uherském Brodě dvě branky, nejprve na straně domácích, jejichž skóre otevřel Radim Budil, o dvě minuty později ale vyrovnával Jiří Drobný a začínalo se od znovu. Záhy mohl strhnout vedení na stranu domácích Heča, ale s jeho pokusem si brankář Vybíral poradil bez nejmenších potíží. I přes svižný začátek a velkou šanci Brna v závěrečných sekundách, kdy kapitán Brna Kachlík svou střelou netrefil branku soupeře, se však v rámci první čtvrtiny utkání nic dalšího nestalo.

Brno však nemusela neproměněná šance z konce první čtvrtiny vůbec mrzet, neboť ihned po startu druhé části zápasu poslal svůj tým do vedení Ondřej Stehlík, který umístil puk přesně mezi betony brankáře Uherského Brodu. Uherskobrodští měli šanci na srovnání při přesilové hře, avšak převahu jednoho muže na hřišti využít nedokázali. Ihned po jejím skončení ale bylo srovnáno. Milan Šiller se objevil mezi kruhy, švihl zápěstím a puk se zastavil až o síť branky Brna. V polovině utkání tedy ani jeden z týmů neměl k bodům blíže.

Tak, jak domácí hráči zakončili druhou část zápasu, tak začali tu třetí. Do opětovného vedení se Uherskobrodští dostali po dorážce Dušana Starého, který dokonal akci svých spoluhráčů. Brněnští však záhy srovnali zásluhou Lukáše Skácela a to nebylo ze strany hostů vše. O několik sekund později zvrátil misky vah na brněnskou stranu Ondřej Stehlík. Hosté mohli záhy ještě navýšit své vedení, ale vynikající zákrok brankáře Halody udržel Brod na dostřel jediné branky. Brněnští však dostali další šanci k tomu, aby utekli soupeři o dvě branky. Při vyloučení Heči však další gól nepřidali, ale i nadále byli aktivnější a snažili se definitivně rozhodnout zápas. Byl to však tým Uherského Brodu, kdo se radoval ze vstřelené branky. Ani třetí část duelu tak neposunula jeden z celků blíže k bodům.

I čtvrtá část byla ve znamení brněnských šancí. Nejprve zkusil zakončit svůj samostatný únik Kachlík, ale prostor mezi rukou a tělem měl brankář Uherského Brodu dobře utěsněn. I další akce Brna, tentokráte v podání Stehlíka gólem neskončila, Stehlík však mířil až příliš přesně a nastřelil tyčku. I na druhé straně přišla gólová šance, avšak Neuwirth nedokázal zády k bráně přesně zakončit. Sérii neproměněných šancí poté rozšířil brněnský Moučka, jenž svou tečí vytěsnil puk mimo tři tyče. Zápas tedy muselo rozhodnout prodloužení. Nastavený čas odkrojil ani minutu a Milan Šiller již rozhodl o výhře Uherského Brodu. 

Ohlasy po zápase:

Ondřej Stehlík (hráč týmu Mission Roller Brno): Bohužel jsme nedali góly, jsme z toho trošku smutní. Rozhodlo klasicky to, že jsme neproměňovali šance. 

Zbyněk Kůdela (trenér týmu IHC Uherský Brod): První výhra v prodloužení, myslím si, že zasoužená. Šancí jsme měli hodně, škoda jen, že jsme neproměňovali samostatné nájezdy a přečíslení.  


06.05.2017 17:00| 5.kolo| Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
Mission Roller Brno
5:4 P
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Honza, Adam Kika

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:24IHC Uherský Brod -1:0Radim BudilMilan Šiller
02:58Mission Roller Brno-1:1Jiří DrobnýLukáš Skácel
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:26Mission Roller Brno-1:2Ondřej StehlíkJakub Moučka
23:10IHC Uherský Brod -2:2Milan ŠillerJan Heča
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:24IHC Uherský Brod -3:2Dušan SurýRadim Budil, Jan Heča
25:51Mission Roller Brno-3:3Lukáš Skácel
26:13Mission Roller Brno-3:4Ondřej StehlíkRoman Skácel
35:41IHC Uherský Brod -4:4Radim BudilJakub Vaněk, Daniel Gazda
4. perioda
bez branek
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
48:43IHC Uherský Brod -5:4Milan ŠillerDušan Surý, Radim Budil