Boskovice porazily Hradec Králové 11:6 a připisují si první výhru

Boskovice porazily Hradec Králové 11:6 a připisují si první výhru

BOSKOVICE - Hráči Boskovic mají v aktuální sezoně nelichotivou bilanci 0:3. Právě tuto šňůru porážek se pokusili přetrhnout v zápase proti Hradci Králové. Skóre otevřeli Boskovičtí již v první minutě, ale z vedení se dlouho netěšili. Dalšími dvěma přesnými zásahy si ale vytvořili potřebný náskok, který v průběhu duelu ještě navýšili a po skončení zápasu se radovali z vítězství nad Hradcem Králové 11:6.

První čtvrtina začala velice svižně. Do první šance se dostali hráči Boskovic a Vavřina si připsal první zákrok. Ještě v první minutě viděli diváci na stadiónu gól domácích. Martin Špok vybojoval puk na půlce hřiště, ujel obráncům a nekompromisně zakončil nad lapačku hostujícího brankáře. Ve čtvrté minutě přišel faul Dominika Hrachoviny za sekání. Toto vyloučení potrestal v čase 3:15 Radovan Pavlík, který vystřelil zápěstím a trefil levý horní roh brány domácího brankáře.  Na konci sedmé minuty přišla komická vložka v podání Petra Hrachoviny a jeho spoluhráče, který svého brankáře nešťastnou náhodou zalehl. Naštěstí pro domácí Hradec Králové nedokázal této situace využít. Hosté mohli jít do vedení po faulu Bílého, ale přesilovou hru nevyužili. A tak přišla minuta jedenáctá a tvrdá rána Dominika Hrachoviny téměř od červené čáry, která prošla nad betonem Vavřiny.

Druhé dějství začalo téměř identicky, již ve druhé minutě si Martin Špok vybruslil z levé strany hřiště před gólmana a bekhendem jej překonal. Boskovice tak vedly o dvě branky. V sedmnácté minutě zkusil střelu z pravé strany Šebek. Vavřina vyrazil nad sebe a musel být hodně pozorný, aby touš neskončil za brankovou čarou.  Na konci osmnácté minuty se dostal Malík před Hrachovinu, jenže mu kotouč odskočil a domácí brankář pohodově zneškodnil šanci. Přesně v devatenácté minutě přišla druhá branka Hradce Králové. Před bránou Boskovic bylo klubko hráčů, kteří bojovali o puk, ten dokázal získat Robin Netušil a poslal jej nad vyrážečku Petra Hrachoviny. O dvě minuty později se však opět mohli radovat domácí fanoušci. Dominik Hrachovina prokázal svou kvalitu. Přejel téměř celé hřiště a následně napřáhl. Vyslal nechytatelnou dělovku, která skončila až za zády hostujícího brankáře.

Po skončení druhé periody se do sebe pustili Hrachovina s Burešem a rozhodčí tento střet ohodnotil vyloučením.  Po skončení obou trestů přišla dvacátá sedmá minuta a gólová smršť. Jako první se trefili domácí. David Bílý stál osamocen před bránou a dostal puk ve správný čas – 5:2. O minutu a půl později měli velkou šanci hostující, ale nedali, na druhou stranu rychle ujel Martin Špok, našel mezeru mezi betony Vavřiny a zvýšil vedení domácích. Domácím nestačil čtyřgólový náskok a tlačili se dále do brány. V jednatřicáté minutě se však dokázal Hradec Králové vymanit z tlaku a snížit, jmenovitě Filip Kuťák, který stál sám na levé tyči a dostal dostačující přihrávku na to, aby zakončil do poloprázdné brány. Jenže ani to nebylo vše pro třetí část. Martin Špok ujel všem obráncům, ale Vavřina ještě dokázal zasáhnout, jenže vyrazil puk před sebe. Z druhé vlny přijel Dominik Hrachovina a za bezmocného gólmana dorazil touš. Minutu a půl před koncem se ozvala gólová siréna v této části naposledy. V přesilové hře Robin Netušil vymetl levý růžek branky Hrachoviny. Před poslední čtvrtinou byl stav 7:4.

Poslední dějství bylo na branky nejbohatší. V osmatřicáté minutě stál před bránou sám Půlpán, ale nedostal ideální nahrávku, musel si jí zpracovat. Následná střela šla mimo tři tyče. O dvě minuty přišla další branka do sítě hostí. Filip Král střelou z první překonal Vavřinu. Skoro po minutě přišla další branka Boskovic. David Šebek vystihl rozehrávku soupeře, dostal se před brankáře a dal gól. Hosté již byli velice vysílení. Celý zápas odehráli v nejmenším možném počtu. Boskovice této výhody využily znovu po čtyřiceti sekundách. Petr Veselý dostal puk na pravý kruh a následně trefil puk pod betony hostujícího brankáře. Po tomto sledu branek přišel krátký oddech. Pak přišla pátá branka Hradce Králové. Radovan Pavlík dokázal na potřetí dostat puk za Hrachovinu. Čtyřicátá šestá minuta a další gól Boskovic - Petr Veselý se štěstím dostal puk přes brankovou čáru. Poslední gól vstřelili hosté zásluhou Aleše Půlpána, který se dostal do brejku a dokázal překonat domácího chytače. Po skončení utkání tak svítilo skóre 11:6.

Ohlasy po zápase:

David Bílý (Boskovice): Historicky první vítězství, takže jsem velmi spokojení. Hráli jsem dobře a dokázali jsme využít své šance.

Zdeněk Karlík (Hradec Králové): Od začátku se pro nás vyvíjel zápas velice špatně. Měli jsem nového gólmana, který na tento herní styl není zvyklý. Hlavním důvodem bylo neproměňování šancí, kdybychom využili aspoň polovinu, tak byl tento zápas dramatický.


06.05.2017 16:00| 4.kolo| Boskovice| 25 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
ILHK Hradec Králové
11:6
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Petr Karlík, Jan Petr

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:50HC Boskovice-1:0Martin Špok
03:39ILHK Hradec KrálovéSHG1:1Radovan PavlíkFilip Kuťák
10:21HC Boskovice-2:1Dominik HrachovinaNiklas Külzer, Čestmír Sekanina
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:03HC Boskovice-3:1Martin ŠpokDominik Hrachovina
19:00ILHK Hradec Králové-3:2Robin Netušil
21:10HC Boskovice-4:2Dominik HrachovinaFilip Král
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:49HC Boskovice-5:2David BílýJan Külzer
28:32HC Boskovice-6:2Martin Špok
30:55ILHK Hradec Králové-6:3Filip KuťákAleš Půlpán
32:12HC Boskovice-7:3Dominik HrachovinaMartin Špok, David Šebek
34:15ILHK Hradec KrálovéSHG7:4Robin NetušilPetr Pilař, Aleš Půlpán
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:48HC BoskovicePPG8:4Filip KrálPetr Veselý
40:40HC Boskovice-9:4David Šebek
41:20HC Boskovice-10:4Petr VeselýFilip Král
43:11ILHK Hradec Králové-10:5Radovan PavlíkPetr Pilař, Aleš Půlpán
45:38HC Boskovice-11:5Petr VeselýDominik Hrachovina, David Bílý
46:09ILHK Hradec Králové-11:6Aleš Půlpán