Černošice rozstřílely Uherský Brod

Černošice rozstřílely Uherský Brod

UHERSKÝ BROD - V zápase mezi domácím Uherským Brodem a Černošicemi bylo od úvodu jasné, komu bude tento duel patřit. Hráči Černošic si, hlavně díky čtyřem brankám a skvělému výkonu brankáře Langera, vybudovali náskok sedmi branek a utkání kontrolovali. Hráči Uherského Brodu ale nesložili zbraně a pokusili se zápas zdramatizovat. Stíhací jízdu však nedokonali a podllehli svému soupeři 6:11. Hattrickem v dresu Černošic se blýskl Ronald Wurm. (Foto: Zlatka Vostrá)

Utkání zůstalo vyrovnané jen chvíli. Po několika desítkách vteřin převzali iniciativu hosté a ve čtvrté minutě otevřel skóre utkání Ronald Wurm. Hosté velmi záhy odskočili díky třem slepeným brankám do vedení 4:0. Nejdříve se trefil David Skočovský a po něm dvakrát v krátkém sledu Ronald Wurm, který se tak postaral o bleskový hattrick.

Dominanci Černošických narušilo snížení ze strany domácích, když se prosadil Patrik Vaněk. Na chvíli uherskobrodský tým vrátil dalším snížením do hry Daniel Gazda, jenže ještě do konce divoké první čtvrtiny vrátil tříbrankové vedení hostům reprezentační obránce Robin Malý.

Ve druhé čtvrtině se Pražanům podařilo definitivně zápas zlomit. Druhou část zápasu ovládli v poměru 4:0 a dostali se do pohodlného trháku. Velký podíl na tom měla formace kolem dalšího reprezentanta Marka Loskota, který se ale v celém zápase gólově neprosadil. Ve druhé čtvrtině gólově úřadoval dvěma zásahy Pavel Mrňa, přidali se také střelci Jiří Černoch a Robin Malý.

Po pauze domácí srovnali hru, ale skóre nikoliv. Na vedení 9:2 odpověděl snižující brankou Radim Budil a po něm se trefil v závěru třetí čtvrtiny také Jakub Vaněk. V závěrečné části se už toho příliš nezměnilo. Oba týmy hrály s vědomím, že rozdíl skóre je zásadní.

Daniel Gazda ještě snížil 5:9 z pohledu domácích, ale pak Černošice ukázaly svou produktivitu. Brankář Chovanec sice především po polovině zápasu předváděl skvělý výkon, na střely Jiřího Černocha a Michaela Růžičky byl ale krátký. V poslední minutě zápasu ještě korigoval na konečných 6:11 domácí Patrik Vaněk.

Černošice přesvědčivě porazily domácí Uherský Brod 11:6, když se hattrickem blýskl hostující Ronald Wurm. Skvělý výkon zdobil i Marka Loskota, který si připsal v zápase sedm asistencí.

Ohlasy po zápase:

Zbyněk Kúdela (IHC Uherský Brod): Výsledek 11:6 asi odpovídá předvedené hře. V první polovině utkání jsme neproměnili velkou řadu šancí. Po polovině se velmi dobře chytl náš gólman a vynuloval střeleckou potenci Černošic. Škoda, že jsme nedotáhli naše šance ke gólům, abychom zápas zdramatizovali. Výsledek hovoří za utkání samotné.

Luděk Záhorský (IHC Černošice): Utkání se dá rozdělit na dvě poloviny. První jsme zvládli velmi dobře, protože jsme dali soupeři devět gólů a téměř do ničeho jej nepustili. Druhá polovina už byla z naší strany horší. Začali jsme propadat, zbytečně jsme tahali kotouče a navíc se chytil soupeřův gólman. Soupeř snížil, ale naštěstí jsme v závěru dali dvě branky a doráhli zápas do zdárného konce.


06.05.2017 13:00| 4.kolo| Uherský Brod| 10 diváků
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
SK Černošice
6:11
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:01SK Černošice-0:1Ronald WurmRobin Malý, Marek Loskot
05:02SK Černošice-0:2David SkočovskýPavel Mrňa
06:35SK Černošice-0:3Ronald WurmJiří Černoch, Marek Loskot
07:13SK Černošice-0:4Ronald WurmJiří Černoch, Marek Loskot
08:41IHC Uherský Brod -1:4Patrik VaněkJaroslav Vaněk
10:52IHC Uherský Brod -2:4Daniel GazdaJakub Vaněk, Jaroslav Vaněk
11:26SK Černošice-2:5Robin MalýMarek Loskot, Ronald Wurm
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:26SK Černošice-2:6Pavel MrňaDavid Sem
20:14SK ČernošicePPG2:7Pavel MrňaDavid Skočovský
21:30SK Černošice-2:8Jiří ČernochMarek Loskot
23:59SK Černošice-2:9Robin MalýJiří Černoch, Marek Loskot
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:05IHC Uherský Brod -3:9Radim BudilDušan Surý
33:30IHC Uherský Brod -4:9Jakub VaněkRadim Budil
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:22IHC Uherský Brod -5:9Daniel GazdaJan Heča, Milan Šiller
45:51SK Černošice-5:10Jiří ČernochRonald Wurm, Marek Loskot
46:56SK Černošice-5:11Michael RůžičkaDavid Skočovský, Marek Loskot
47:22IHC Uherský Brod -6:11Patrik VaněkDaniel Gazda