Beroun rozhodl o svém vítězství již v první čtvrtině

Beroun rozhodl o svém vítězství již v první čtvrtině

OLOMOUC - Domácí hráči přivítali na své palubovce dosud neporažený celek Berouna. Právě hostující tým byl tím, kdo dominoval a zařídil si do poloviny utkání solidní náskok pěti branek. Hattrickem se do druhé poloviny zápasu blýskl i Petr Kafka. Olomouc sice zvládla výsledek korigovat, ale na vítězství již nedosáhla a padla 2:7. I celek Berounských Medvědů tak nadále patří k neporaženým týmům.

Berounští Medvědi vletěli do utkání jako uragán, v úvodní části si vypracovali pětibrankový náskok. Agilní Kafka dokonce během tří minuty zaznamenal hattrick. Gólový účet zápasu však otevřel Petr Šinágl, který využil nepozornosti olomouckého gólmana, když jeho nahození z rohu hřiště propadlo Sedlářovi až do brány.

Poté se již ke slovu dostal střelec Petr Kafka. Jeho tříminutová salva přinesla hostům luxusní náskok. Nejprve se Kafka prosadil tvrdou střelou do šibenice, na níž navázal dorážkou do prázdné brány. Hattrick berounský útočník završil o chvíli později, když svou střelou nedal Sedlářovi šanci. Nenasytným Medvědům to ale nestačilo, do konce čtvrtiny přidali ještě jednu trefu. Michal Tvrzník zvýšil na rozdíl pěti gólů.

Ve své kanonádě mohli hostující hráči pokračovat i v další periodě, kdy jim jejich soupeř nabídl dvě přesilovky za sebou. Ani v jedné ale Beroun neskóroval. Následně si zahrála v početní výhodě i Olomouc, která v ní sice také neuspěla, avšak o několik minut později přece jen našla recept na Michajlova. Z bezprostřední blízkosti se nemýlil Lukáš Cik.

Třetí čtvrtina nabídla také několik brankových příležitostí, ani jeden z týmů však své konto o další gól neobohatil. Nejblíže k přesné trefě byl hostující Rubeš, a to hned dvakrát. V prvním případě ale jeho pokus zastavila tyč, v druhém pak sám unikal na Sedláře, ten však jeho zakončení s vypětím všech sil zastavil.

Hosté se šestého gólu přece jen dočkali. Na začátku posledního dějství Medvědi předvedli perfektní kombinaci, na jejímž konci Tomáš Rubeš zametl puk do prázdné brány. Za Tempish sice ještě dokázal korigovat stav Lubomír Vích, jenže poslední slovo si vzal Claudio Mantese. Ten v souboji jeden na jednoho nádherně vymíchal domácího obránce, a pak v poklidu uklidil kotouč za Sedláře. Beroun tak porazil Olomouc 7:2.

Ohlasy po zápase:

Stanislav Cik (IHC Tempish Olomouc):Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání. Beroun patří poslední roky mezi nejlepší mužstva v lize. Bohužel jsme zase zaspali jednu čtvrtinu. Něco podobného se nám stalo už v Brně, kdy jsme v jedné části obdrželi šest branek. Poté už jsme se soupeři vyrovnali.

Martin Macera (IHC Berounští Medvědi):Jeli jsme sem s velkou pokorou, protože kluky známe a taky víme, že se to tu hemží reprezentanty. Podle toho jsme upravili taktiku a zápas nám vyšel. Především první čtvrtina, poté jsme si už zápas hlídali. Chtěli jsme hrát více zezadu, ale hrál tak soupeř. Prvotní nečekanou neaktivitu soupeře jsme dokázali potrestat.



06.05.2017 13:00| 4.kolo| Olomouc| 31 diváků
IHC Tempish Olomouc
IHC Tempish Olomouc
IHC Berounští Medvědi
2:7
IHC Berounští Medvědi
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:10IHC Berounští Medvědi-0:1Petr ŠináglTomáš Rubeš
06:59IHC Berounští Medvědi-0:2Petr KafkaMartin Tvrzník
08:00IHC Berounští Medvědi-0:3Petr KafkaTomáš Rubeš, Petr Šinágl
09:36IHC Berounští Medvědi-0:4Petr KafkaMartin Tvrzník
11:40IHC Berounští Medvědi-0:5Martin TvrzníkPetr Šinágl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:16IHC Tempish Olomouc-1:5Lukáš CikJakub Cik, Lubomír Vích
3. perioda
bez branek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:37IHC Berounští MedvědiPPG1:6Tomáš RubešMartin Tvrzník, Petr Kafka
46:22IHC Tempish Olomouc-2:6Lubomír Vích
47:23IHC Berounští Medvědi-2:7Claudio Mantese