Jičín je i po čtyřech zápasech stále stoprocentní

Jičín je i po čtyřech zápasech stále stoprocentní

NOVÝ JIČÍN - Hráči týmu IHC Nový Jičín otevřeli další víkendový program Stilmat extraligy inline hokeje. Ve čtvrtém zápase poměřili síly s celkem IHC Roller Storm Praha. Pražané sice vedli, ale následně na hřišti dominovali již hráči domácího týmu. Ačkoliv Storm ještě nesložil zbraně a zvládl snížit na rozdíl dvou branek, Novojičínští komplikace nepřipustiti a došli si pro své čtvrté vítězství, tentokráte v poměru 9:6. (Foto: Zlatka Vostrá)

Úvod zápasu lépe vyšel Pražanům, kteří se na půdě mírného favorita dostali do vedení už na začátku druhé minuty, když Vráblík svůj únik ještě neproměnil, nicméně jeho práci dokončil dorážející Filip Bílek. Novojičínští se poté ještě chvilku hledali, ale v deváté minutě se už své první domácí trefy v sezóně dočkali. Stalo se tak po přihrávce Pavla Zedníka a bezchybnému zakončení Michaela Chvostka, na jehož blafák Frodl nedosáhl. V čase 10:40 se pak Novojičínští ujali vedení, o což se střelou z levé strany zasloužil Pavel Zedník.

Začátek druhého dějství si už domácí utéct nenechali a v patnácté minutě odskočili na rozdíl dvou branek, když Dominika Frodla v brance Pražanů tentokrát překonal Vít Christov. Na další branku si poté novojičínští fanoušci museli počkat do závěru devatenácté minuty, kdy si David Ostřižek vyměnil přihrávky s Janem Bartkem a nekompromisně zvýšil už na 4:1. Do druhé přestávky pak stihli domácí udeřit ještě dvakrát. Nejprve tak učinil Jakub Heralt, aby se následně v přečíslení prosadil také Ondřej Kovařčík.

Snížení Pražanů přišlo na svět v čase 24:56, to jinak výborně chytajícího Fendricha překonal Daniel Klinecký. O pár sekund později se hosté radovali znovu, tentokrát po asistenci Dominika Bílka a přesné střele rozjetého Martina Matějčíka – 6:3. Ve čtyřiatřicáté minutě se znovu dostali do pohody domácí, kteří se radovali z gólové trefy Davida Ostřížka.

To ale ještě nebylo ani zdaleka všechno. V čase 35:40 totiž znovu snížil na rozdíl tří gólů Dominik Bílek, na jehož zásah o malou chvíli navázal také Zdeněk Petráš a Pražané rázem ztráceli jen dva góly. Závěrečné drama však domácí hráči nepřipustili a ve 43. minutě znovu odskočili, když Flok nastartoval Jana Bartka a ten se v úniku nemýlil – 8:5. Třiaosmdesát sekund před koncem pak ještě dokázali hosté snížit zásluhou Zdeňka Petráše, ale to už bylo z jejich strany vše. O poslední branku zápasu se totiž postaral domácí Ondřej Sluštík, pro kterého nebyl žádný problém uklidit puk do Frodlem opuštěné klece.

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): Začátek se nám povedl. Rychle jsme vedli 6:1 a byli jsme jednoznačně lepší. Oni tam měli pár brejků, ale výborně chytající Fendrich je naštěstí pro nás pochytal. Od tohoto stavu jsme ale bohužel opustili od našeho systému a zbytečně jsme soupeře dostali do hry.

Pavel Wurtherle (IHC Roller Storm Praha): Myslím si, že to byl úplně vyrovnaný zápas. V první polovině jsme ale vyhořeli na nepromění šancí, když jsme jejich brankáře pomalu dostali do reprezentace. Musím ale hráče pochválit, protože to jsou hodně mladí kluci a v mužích se teprve učí. 


06.05.2017 13:00| 4.kolo| Jičín| 99 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Roller Storm Praha
9:6
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Václav Šutara, Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:17IHC Roller Storm Praha-0:1Filip BílekJan Švejda
08:19IHC Nový Jičín-1:1Michael ChvostekPavel Zedník
10:40IHC Nový Jičín-2:1Pavel ZedníkOndřej Sluštík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:14IHC Nový Jičín-3:1Vít ChristovRobin Gebauer
18:51IHC Nový JičínPPG4:1David OstřížekJan Bartko
21:31IHC Nový Jičín-5:1Jakub HeraltPavel Zedník
22:54IHC Nový Jičín-6:1Ondřej KovařčíkJan Zahradníček
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:56IHC Roller Storm Praha-6:2Daniel KlineckýZdeněk Petráš, Václav Klindera
25:40IHC Roller Storm Praha-6:3Martin MatějčekDominik Bílek
33:17IHC Nový Jičín-7:3David OstřížekJan Bartko
35:40IHC Roller Storm Praha-7:4Dominik BílekMartin Matějček
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:04IHC Roller Storm Praha-7:5Zdeněk Petráš
42:38IHC Nový Jičín-8:5Jan BartkoAdam Flok
46:37IHC Roller Storm Praha-8:6Zdeněk PetrášDaniel Klinecký, Václav Klindera
47:36IHC Nový Jičín-9:6Ondřej SluštíkMichael Chvostek