Berounští Medvědi si v zápase proti Boskovicím s chutí zastříleli

Berounští Medvědi si v zápase proti Boskovicím s chutí zastříleli

PRAHA - Beroun v zápase proti Boskovicím na svého soupeře vlétl a nenechal tak nikoho na pochybách, kdo bude v zápase favoritem. V zápase si berounští hráči s chutí zastříleli a s přehledem si dokráčeli pro další tři body za vítězství. Po osmačtyřiceti minutách se číslovka nakonec zastavila na skóre 13:1.

Beroun v prvních zápasech ukázal velmi dobrou formu a nezměnilo se na tom nic ani proti Boskovicím. První větší šanci měl Bernad, který zakončoval přečíslení dvou proti jednomu, mířil však jen do přesouvajícího se brankáře. Po chvilce ujel ve vlastním oslabení všem protihráčům Kafka, ale ani on na Kloce nevyzrál.

Skóre tak otevřel až Tomáš Rubeš, když si položil brankáře a zakončil přesně k pravé tyčce. Na další trefu si domácí museli počkat až do 11. minuty, Petr Kafka se trefil přesně po přihrávce zpoza klece. I přes značnou převahu nakonec Beroun vyhrál první část jen 2:0.

Ani ve druhé čtvrtině se Medvědům v zakončení příliš nedařilo a přidali pouze další dva góly. Tvrzník nejdříve našel Martina Pousku, který se protáhl kolem obránce a našel mezírku mezi brankářem a bližší tyčkou, následně z levého kruhu mířil přesně Radek Pavlata.

Beroun postupem zápasu získával čím dál tím větší převahu, což se potvrdilo už ve třetí dvanáctiminutovce. Boskovice se po většinu času bránily a do útoku se téměř nedostávaly. Pátou trefu domácích si připsal Petr Kafka, jemuž nahrál naprosto přesně Rubeš. V 31. minutě si Petr Kafka najel až mezi kruhy a povedenou ranou pod horní tyčku zkompletoval hattrick.

O minutu později se k brankovišti dostal Tomáš Rubeš a po přihrávce od Tvrzníka zametl kotouč do odkryté klece. Domácí nepolevili ani s jistým vedením v zádech a nadále navyšovali své vedení. Osmou trefu zápasu si do statistik zapsal Martin Pouska, když se protáhl kolem obránce a nikým nechráněný překonal i boskovického brankáře.

Do konce předposledního dějství stihl Beroun ještě jeden úspěšný střelecký zásah. Dobrou práci Šinágla využil Petr Kafka a s přehledem zavěsil pod horní tyčku. Kdo by čekal, že Medvědi svého soupeře v poslední čtvrtině budou šetřit a v klidu si pohlídají své vysoké vedení, mýlil by se. Už v 37. minutě totiž Petr Šinágl projel hostující obranou a poslal puk k bližší tyčce.

Boskovice nabídly soupeři v posledních minutách utkání přesilové hry, které dokázal Beroun využít. Po Šináglovi se to povedlo i Claudiu Mantesemu. Teprve až po sérii jedenácti berounských tref se poprvé prosadili i hosté. Filip Král se dostal po pravé straně do střelecké pozice a se štěstím překonal Kolingera.

Následně hráli Medvědi další početní výhodu, kterou využil Petr Kafka. V souboji před brankou získal kotouč a poslal ho pod horní tyčku. Nakonec se domácí radovali ještě jednou, když Kafka nahrál puk do strany Šináglovi a ten ještě našel křižným pasem Martina Tvrzníka, který z první vypálil přesně do levého horního rohu.

Ohlasy po zápase:

Martin Mecera (IHC Berounští Medvědi): „Byl to náš třetí zápas, všechny jsme zatím doházali bez problémů vyhrát. Soupeř hrál otevřený hokej, což nám vyhovuje a potvrdili jsme to třinácti brankami. S respektem k soupeřům jsme ale věděli, že první tři zápasy bychom měli vyhrát a jsem rád, že se nám to podařilo. Je nám jasné, že přijdou i těžší soupeři, a tak se musíme neustále zlepšovat, abychom mohli pomýšlet na nejvyšší příčky.“

David Bílý (HC Boskovice): „Bylo to jako souboj kočky s myší, rozhodly přesilové hry, kterých jsme soupeři nabídli až příliš. Beroun je dokázal využít a v klidu si své vedení pohlídal.“

 Foto: Zlatá Vostrá, inlinehokej.cz


30.04.2017 14:00| 3.kolo| Praha 11| 23 diváků
IHC Berounští Medvědi
IHC Berounští Medvědi
HC Boskovice
13:1
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 3:0 | SHG: 2:0
Rozhodčí: Petr Karlík, Tomáš Veselý

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:59IHC Berounští MedvědiSHG1:0Tomáš RubešPetr Šinágl
11:00IHC Berounští Medvědi-2:0Petr KafkaPetr Šinágl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:20IHC Berounští Medvědi-3:0Martin PouskaMartin Tvrzník, Radek Pavlata
16:53IHC Berounští Medvědi-4:0Radek PavlataTomáš Rubeš, Petr Šinágl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:11IHC Berounští MedvědiPPG5:0Petr KafkaTomáš Rubeš, Jan Kolinger
30:23IHC Berounští Medvědi-6:0Petr KafkaDavid Bernad, Lukáš Popela
31:36IHC Berounští Medvědi-7:0Tomáš RubešMartin Tvrzník
32:50IHC Berounští Medvědi-8:0Martin PouskaLukáš Popela, David Bernad
34:10IHC Berounští Medvědi-9:0Petr KafkaPetr Šinágl, Radek Pavlata
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:57IHC Berounští MedvědiSHG10:0Petr ŠináglJan Kolinger
39:28IHC Berounští MedvědiPPG11:0Claudio ManteseMartin Pouska, Lukáš Popela
39:45HC Boskovice-11:1Filip Král
41:30IHC Berounští MedvědiPPG12:1Petr KafkaDavid Bernad
47:37IHC Berounští Medvědi-13:1Martin TvrzníkPetr Šinágl, Petr Kafka