Kladno zvládlo i druhý nedělní zápas, Šiller má hattrick

Kladno zvládlo i druhý nedělní zápas, Šiller má hattrick

KLADNO – Kladenští Čerti byli po výhře nad Zlínem v dobré náladě a chtěli na toto vítězství navázat i v svém druhém duelu v rámci druhého extraligového dne. Proti Uherskému Brodu bránili po polovině hrací doby jednobrankový náskok. V dalším průběhu utkání si dalšími přesnými zásahy dodali klid do svých řad a zápas dotáhli k vítězství 6:4. (foto: Petr Hubáček)

Utkání odstartovalo ve vcelku pomalém tempu a týmy se zpočátku mezi sebou přetahovaly v nátlaku. Hned v první minutě ale využil závaru před brankoviště Michal Petrák, který poslal domácí do vedení – 1:0. Zakrátko zastavil Altrichter v nebrankářském postavení dobrou možnost, hned nato ale také inkasoval. Milan Šiller přijel do zmatku před klecí a poslal puk za brankovou čáru – 1:1. Stav se opět změnil až těsně před první sirénou, když Jakub Strnad zasáhl mezírku u bližší tyče – 2:1.

Začátek druhé čtvrtiny přinesl řadu šancí, skóre se měnilo ale až později. Osamoceného Patyka nejprve vychytal výborně lapačkou Chovanec, který vzápětí vyzrál i na technickou finesu Strnada. Na druhé straně naopak dokázal opět srovnat Milan Šiller, který si sebral odražený puk a zasunul jej k tyči – 2:2. V samém závěru pak využil přesilovou hru Patrik Balcar, jenž poslal Kladno potřetí v zápase do vedení. Ten nic nevymýšlel a z pravého kruhu rozvlnil síť – 3:2.

Do třetího dějství vstoupili mnohem lépe hosté, kteří opět zaznamenali vyrovnání. Daniel Gazda se natlačil před brankoviště, sám se dostal k několika dorážkám, a nakonec doklepl puk do sítě – 3:3. Chovanec poté hodně podržel svůj tým, když vychytal Patyka i Strnada. Vzápětí už byl ale bezmocný i Chovanec, když při přesilové hře zakončil pod horní tyč Michal Petrák – 4:3. Brankář Uherského Brodu si navíc vybral následně slabší chvilku, rozehrál z rohu jen na Adama Kubíka a ten trefil odkrytou klec – 5:3. Hned po rozehrání se navíc prodral Adam Kubík až před brankoviště a propálil hostujícího gólmana – 6:3.

V závěrečném dějství museli Čerti čelit dvěma oslabením, obě ale přečkali bez větších potíží. Hostům se podařilo snížit až v úplném závěru, kdy Milan Šiller zkompletoval hattrick – 6:4. Poté to ještě hosté zkusili v pěti hráčích v poli, ale další branku už nepřidali.

Ohlasy po zápase:

Michal Petrák (IHC Čerti Kladno): Včera jsme hráli výborně, dneska ráno jsme hráli taky výborně. Teď jsme si ale asi mysleli, že přijel slabý soupeř, a že ho přejedeme jen tak. Nešlo to, dostali jsme blbé góly a hráli jsme špatně. Pak se to naštěstí obrátilo k nám a vyhráli jsme.

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): Byl to vyrovnaný zápas a bylo to o proměňování šancí. Šťastnější byli domácí, kteří těch gólů dali víc. Z naší strany tam byla od gólmana chyba, která asi rozhodla zápas, ale zápas byl slušně odehraný. Byla to vyrovnaná partie, a nakonec byli šťastnější domácí. 


30.04.2017 13:00| 3.kolo| Kladno| 10 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Uherský Brod
6:4
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: David Klouček, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:51IHC Čerti Kladno-1:0Michal PetrákJan Kvapil, Jakub Strnad
07:35IHC Uherský Brod -1:1Milan ŠillerDaniel Gazda, Jan Heča
11:44IHC Čerti Kladno-2:1Jakub Strnad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:45IHC Uherský Brod -2:2Milan ŠillerDaniel Gazda, Jan Heča
22:57IHC Čerti KladnoPPG3:2Patrik BalcarAdam Kubík, Petr Patyk
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:47IHC Uherský Brod -3:3Daniel Gazda
32:41IHC Čerti KladnoPPG4:3Michal PetrákVladimír Kameš, Adam Kubík
34:12IHC Čerti Kladno-5:3Adam Kubík
34:48IHC Čerti Kladno-6:3Adam KubíkVladimír Kameš, Jakub Strnad
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
46:28IHC Uherský Brod -6:4Milan ŠillerDaniel Gazda