Roller Storm Praha rozhodl o výhře nad Boskovicemi ve třetí čtvrtině

Roller Storm Praha rozhodl o výhře nad Boskovicemi ve třetí čtvrtině

PRAHA 11 – V zápase proti Roller Stormu Praha usilovaly Boskovice o své první vítězství v letošní sezoně. Pražané však systematicky budovali svůj náskok, který potvrdili hlavně ve třetí čtvrtině zápasu, kdy svému soupeři odskočili o čtyři branky. Boskovice v závěru ještě snížily, ale domácí nedovolili soupeři, aby zdramatizoval zápas a radovali se z vítězství v poměru 6:3. (foto: Zlata Vostrá)

Utkání začalo za vlažného tempa, již od úvodu ale bylo jasné, kdo má navrch. Domácí se navíc hned z první velké šance prosadili. Přečíslení dvou na jednoho zakončil přesnou střelou pod horní tyčku Jaromír Kverka. Pražané však po úvodním gólu zvolnili možná až příliš, své šance navíc nevyužili, v úplném závěru první dvanáctiminutovky tak mohli hosté srovnat, rychlou protiakci zakončoval Pilát, Hauser ale výborně zasáhl.

V opatrném duchu se nesla i druhá část, i v ní ale dominovali hráči z hlavního města, kteří dokázali svůj náskok také navýšit. Ve 20. minutě využil přesilovou hru Zdeněk Petráš, jenž  se opřel po Klinderově přihrávce přes celou šířku hřiště do puku z první a Kloc se nestačil přesunout.

I po druhé brance to vypadalo, že se nechce ani jednomu z týmů zapnout na vyšší obrátky, a tak brankáři neměli příliš práce. Převaha Roller Stormu byla i tak zřejmá. Těsně před koncem první půle vychytal Kloc zázračným zákrokem Novotného, podobný kousek se mu ale nepovedl zkraje druhé půle, kdy domácí přidali třetí gól, konkrétně se do střelecké listiny zapsal opět Zdeněk Petráš.

Hosté se z prvního úspěchu radovali o chvilku později, paradoxně při vlastním oslabení. Kamil Skácel dokázal přebruslit všechny hráče Pražanů a tváří v tvář Klocovi zakončil pod víko. Radost Boskovic ale netrvala ani minutu, domácí totiž ještě stačili tutéž početní výhodu zužitkovat. Kotouč se ocitl v brance po několika odrazech a za střelce byl označen Martin Matějček.

Hráči Roller Stormu se navíc stačili před třetí sirénou prosadit ještě jednou, kdy využili další přesilovou hru. Od pomyslné čáry vypálil Jiří Dostál, Kloc měl zacloněný výhled a puk tak zastavila až síť za jeho zády.

V úvodu závěrečné části hodily Boskovice respekt ze soupeře za hlavu a pustili se do útočení, které brzy přineslo své ovoce. Šebek našel u vzdálenější tyče Kamila Skácela, který se trefil přesně pod horní tyčku. Domácí si vzali oddechový čas, ani uklidnění hry je ale od dalšího inkasovaného gólu neuchránilo. Ve 42. minutě se v samostatném úniku zjevil David Šebek a Hauser nestačil na střelu k tyčce zareagovat.

Nakonec však všechno skončilo tak jako začalo. Hráči Roller Stormu se skutečně vrátili k poklidnému hokeji zkraje duelu a stejný hráč, který gólový účet otevřel, ho také uzavřel. Jaromír Kverka si podruhé v zápase poradil se situací dvou na jednoho a zpečetil skóre svého celku. Pražané tak porazili Boskovice 6:3.

Ohlasy po zápase:

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm Praha): Nehráli jsme úplně to, co jsme chtěli. Viděli jsme, že jsme lepší, ale nebylo to ono. Jednu chvíli si chtěl každý dát gól, tak jsme si vzali time-out, abychom si promluvili a pak se to zlepšilo. Jsme rádi, že jsme vyhráli.

Petr Hrachovina (HC Boskovice inline): Hodnocení zápasu je pro mne složité. My hrajeme extraligu teprve druhým rokem, a tak to máme zatím velice těžké. Žádnému soupeři nechceme dát nic zadarmo, a tak to bylo také dnes, bohužel jsme i přes to prohráli.


30.04.2017 12:00| 2.kolo| Praha 11| 18 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
HC Boskovice
6:3
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 3:1 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Petr Karlík, Tomáš Veselý

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:03IHC Roller Storm Praha-1:0Jaromír KverkaDaniel Klinecký, Filip Bílek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:34IHC Roller Storm PrahaPPG2:0Zdeněk PetrášVáclav Klindera, Filip Bílek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:34IHC Roller Storm Praha-3:0Zdeněk PetrášDaniel Klinecký
27:52HC BoskoviceSHG3:1Kamil SkácelDavid Šebek
28:33IHC Roller Storm PrahaPPG4:1Martin MatějčekJaromír Kverka, Filip Bílek
33:39IHC Roller Storm PrahaPPG5:1Jiří DostálJan Švejda, Dominik Bílek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:30HC BoskovicePPG5:2Kamil SkácelDavid Šebek
41:30HC Boskovice-5:3David ŠebekTomáš Jílek
42:06IHC Roller Storm Praha-6:3Jaromír KverkaJan Švejda