Černošice dotahovaly, Olomouc si ale závěr pohlídala

Černošice dotahovaly, Olomouc si ale závěr pohlídala

KLADNO - Černošice přivítaly ve svém třetím ligovém zápase celek Olomouce, která chtěla napravit své zaváhání z prvního dne. Nakročeno k tomu měla skvěle, neboť po polovině zápasu vedla 5:2. Hráči Černošic ale stáhli manko a do posledního dějství vstupovali se ztrátou jediného gólu. Stíhací jízdu však nedokonali, nopak Olomoučtí rozhodli o svém vítězství třemi přesnými zásahy v poslední čtvrtině a zvítězili 9:6. (foto: Petr Hubáček)

Do utkání lépe vstoupili hosté, když se už ve druhé minutě radovali z vedení. Jakub Čuřík nahodil kotouč na branku z téměř nulového úhlu a od pravé ruky Frolíka puk zapadl do sítě. Následně dostal menší trest za hákování Vápeník a Černošice toužily po vyrovnání. Místo toho ale znovu inkasovaly, když se do samotatného úniku dostal znovu Jakub Čuřík a prostřelil brankáře mezi betony.

Černošice se nakonec dočkaly první branky v zápase ještě při vyloučení Vápeníka. Přesilovkovou kombinaci zakončil Pavel Mrňa, jehož tvrdý pokus skončil pod horní tyčkou. O chvilku později si Olomoučtí vzali dvoubrankové vedení zpět. Cik se uvolnil na levé straně a předložil puk Stephanu Davisovi, kterému už jen stačilo trefit odkrytou klec.

První dějství bylo na branky hodně bohaté, a tak k vidění byly ještě dvě přesné trefy. Nejdříve se povedlo domácím snížit díky zásahu Jiřího Černocha po přistrčení od Loskota, následně na druhé straně prostřelil Frolíka z dálky Jakub Čuřík, díky čemuž završil hattrick.

Dlouho to vypadalo, že se ve druhé čtvrtině nepodaří skórovat ani jednomu týmu. Velké šance dokázali Sedlář i Frolík pochytat. Vše se změnilo se až v závěru, kdy pouhé čtyři vteřiny před přestávkou dostal kotouč do sítě počtvrté v zápase Jakub Čuřík.

Druhou polovinu utkání načali lépe domácí, kteří se radovali po přesné ráně Pavla Mrni k levé tyčce. Olomouci se dařilo na trefy soupeře pokaždé odpovědět, nezměnilo se to ani tentokrát. Po velké chybě černošické obrany mířili Roupec s Pavlem Handlem sami na brankáře a druhý jmenovaný se po rychlé výměně kotouče nemýlil.

Když už se zdálo, že hosté si v klidu dokráčí pro tři body, Černošice zabraly a ještě vývoj utkání zdramatizovaly. Před koncem třetí části se trefil Jiří Černoch, na kterého navázal Marek Loskot. Ten zastavil střílenou přihrávku Malého a po kličce zasunul kotouč za bezmocného Sedláře.

Olomouc tak do poslední dvanáctiminutovky vstupovala už jen s jednobrankovým vedení. Bylo znát, že domácí nechtějí udělat chybu, k vidění tedy byl hodně opatrný hokej, který rozsekl až ve 40. minutě David Roupec. Po jeho trefě se hodně rozčiloval Pavel Mrňa, který chvilku předtím ztratil v souboji s protihráčem hokejku. Po velkých protestech dostal nakonec dva desetiminutové osobní tresty a v utkání dohrál.

I bez jednoho hráče se domácí nadále snažili o zdramatizování, nemohli si ale vypracovat potřebný tlak, aby mohli pomýšlet na vyrovnání. Když se střelou pod horní tyčku prosadil Lubomír Korhoň, bylo jasné, že se hosté o vítězství už nenechají připravit. Necelé čtyři minuty zbývaly do konce utkání, když ještě dal domácím menší naději Marek Loskot, po trefě Vratislava Vápeníka už bylo však definitivně rozhodnuto.

Ohlasy po utkání:

Luděk Záhorský (IHC Roller Storm Praha): „První čtvrtinu nás soupeře přehrál, pak se to začalo vyrovnávat. Dělali jsme ale velké chyby, kdy soupeř chodil do přečíslení, které dokázal využívat. Nakonec jsme to stáhli na rozdíl jedné branky a následně to bylo jen o tom, kdo dá další gól. To se podařilo Olomouci a my jsme se už nedokázali vrátit zpátky.“

Stanislav Cik (IHC Tempish Olomouc): „Pro nás to nebylo vůbec jednoduché utkání, dlouho jsme se se soupeřem přetahovali a vždycky, když se nám podařilo odskočit do většího rozdílu, domácí se k nám vždy přiblížili. Po polovině zápasu jsme si asi trochu mysleli, že tady vyhrajeme snadno a to se trochu vymstilo. Černošice nakonec nebyly daleko od vyrovnání, rozhodlo ale štěstí, které bylo na naší straně.“


30.04.2017 11:30| 3.kolo| Kladno| 36 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Tempish Olomouc
6:9
IHC Tempish Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Tomáš Výborný, Jan Jaroš

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:59IHC Tempish Olomouc-0:1Jakub Čuřík
03:25IHC Tempish OlomoucSHG0:2Jakub Čuřík
03:57SK ČernošicePPG1:2Pavel MrňaMarek Loskot, Robin Malý
05:49IHC Tempish Olomouc-1:3Stephan DavisLukáš Cik
07:12SK Černošice-2:3Jiří ČernochMarek Loskot, David Skočovský
08:16IHC Tempish Olomouc-2:4Jakub ČuříkLubomír Korhoň
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:56IHC Tempish Olomouc-2:5Jakub ČuříkLukáš Cik
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:25SK Černošice-3:5Pavel MrňaVáclav Krudenc, Marek Loskot
32:38IHC Tempish Olomouc-3:6Pavel HandlDavid Roupec
34:11SK Černošice-4:6Jiří ČernochPavel Mrňa, David Sem
35:26SK Černošice-5:6Marek LoskotRobin Malý
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:51IHC Tempish Olomouc-5:7David RoupecLukáš Cik
42:51IHC Tempish Olomouc-5:8Lubomír KorhoňJakub Čuřík
44:22SK Černošice-6:8Marek LoskotJiří Černoch
46:12IHC Tempish Olomouc-6:9Vratislav VápeníkPavel Handl