V posledním zápase úvodního hracího dne zvítězil Rolller Storm Praha

V posledním zápase úvodního hracího dne zvítězil Rolller Storm Praha

PRAHA 11 - Poslední zápas prvního hracího dne Stilmat extraligy inline hokeje svedl dohromady týmy Roller Storm Praha a IHC Uherský Brod, který i nyní nastoupil v zúžené sestavě. Zápas měl jasného vítěze, již po první čtvrtině duelu vedli Pražané nad svým soupeřem 3:0 a náskok postupně navyšovali. Do poslední čtvrtiny vstupovali domácí s výhodou šesti branek v zádech a po závěrečném hvizdu se mohli radovat z výhry 10:2.

Do utkání vstoupili lépe domácí borci Roller Stormu, kteří otevřeli skóre zápasu ve vlastním oslabení. Na pravém kruhu napřáhl ke střele Václav Klindera a hostující gólman Chovanec se za jeho ranou jen ohlédl. Ani ne minutu nato lovil Chovanec kotouč ze své sítě znovu. A znovu kvůli Václavu Klinderovi, který se nejrychleji zorientoval na brankovišti Uherského Brodu. V osmé minutě už byl rozdíl ve skóre tříbrankový. Daniel Klinecký zakončil přímočarou akci Pražanů a dal jim vedení 3:0, které udrželi až do přestávky.

Krátce po přestávce měl na holi snížení Heča, jenže pouze orazítkoval levou tyč Hauserovy branky, a tak přišla branka na druhé straně. Za podražení musel na trestnou lavici hostující Vaněk a domácí nabídnutou přesilovku bleskově využili. Ihned po vyhraném vhazování se puk dostal na hůl Zdeňka Petráše, jenž neměl problém uklidit kotouč do sítě.

Jiné z početných vyloučení ve druhé čtvrtině branku nepřineslo a i díky skvělému zákroku Hausera z poslední minuty, kdy se domácí gólman fantasticky přesunul proti střele do úplně odkryté klece a ukryl puk v lapačce, vedl Storm o poločase o čtyři góly.

Pětapadesát sekund po začátku třetí čtvrtiny ujel po pravém křídle Dominik Dušek a zavěsil puk přesně pod víko Chovancovy klece – 5:0. Následně dostal minutu a půl za podražení Vaněk a jeho faul potrestal Jaromír Kverka, který propálil z mezikruží vše, co mu stálo v cestě. O třicet sekund později zakončil krásnou kombinaci domácích inline hokejistů do odkryté klece Tomáš Novotný. Hosté se ale nakonec přece jen dočkali čestné trefy. Dušana Surého vybídl ke skórování pěknou přihrávkou Šiller a prvnímu jmenovanému stačilo před Hauserem jen nastavit čepel hole.

Pražanům stačila chvilka čtvrté periody a už to bylo znovu o sedm branek. Jiří Dostál sice trefil tyčku, ale od té se kotouč odrazil do sítě a Storm se radoval z další trefy. Na druhé straně měl dobrou střeleckou příležitost Gazda, jenže nastřelil pouze pravou tyč. A tak se znovu prosadili domácí. Filip Bílek se dostal před Janovským ke kotouči a z bezprostřední blízkosti poslal puk pod horní tyč. Desátý gól Pražanů si připsal Daniel Klinecký, který projel celé hřiště a povedenou kličkou překonal špatně postaveného Janovského v uherskobrodské kleci. Na konečných 10:2 potom upravil po pěkné kombinaci z pravého kruhu Radim Budil.

Ohlasy po zápase:

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm Praha): „Když jsme koukali na předchozí zápas Berouna, tak jsme v zisk tří bodů věřili. Klukům jsme říkali, aby to hlavně nepodcenili a dali rychle nějaké góly, což naštěstí vyšlo. Potom už kluci hráli trošku exhibičně a na krásu, ale důležité je, že hráli dobře i směrem dozadu. Chtěl bych je tímto pochválit za perfektní výkon.“

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): „Rozhodlo podle mě to, že jsme hráli druhý zápas po sobě. Ubyly nám síly rychleji než domácím. Výsledek je takový, jaký je a asi odpovídá tomu, že byl soupeř lepší. 10:2 je jasný výsledek, takže je asi zbytečné z naší strany něco dlouze hodnotit. Na obou stranách bylo spoustu neproměněných šancí, ale soupeř byl v koncovce úspěšnější.“



29.04.2017 19:00| 2.kolo| Praha 11| 45 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Uherský Brod
10:2
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 3:0 | SHG: 2:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, David Klouček

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:09IHC Roller Storm PrahaSHG1:0Václav KlinderaDaniel Klinecký
05:53IHC Roller Storm Praha-2:0Václav KlinderaTomáš Novotný, Zdeněk Petráš
07:48IHC Roller Storm PrahaPPG3:0Daniel KlineckýVáclav Klindera, Dominik Bílek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:17IHC Roller Storm PrahaPPG4:0Zdeněk PetrášTomáš Novotný
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:55IHC Roller Storm Praha-5:0Dominik DušekDominik Bílek, Jan Švejda
26:36IHC Roller Storm PrahaPPG6:0Jaromír KverkaFilip Bílek, Daniel Klinecký
27:06IHC Roller Storm Praha-7:0Tomáš NovotnýZdeněk Petráš, Ondřej Solnička
33:33IHC Uherský Brod -7:1Dušan SurýMilan Šiller, Radim Budil
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:31IHC Roller Storm Praha-8:1Jiří DostálDaniel Klinecký, Tomáš Novotný
41:25IHC Roller Storm PrahaSHG9:1Filip BílekZdeněk Petráš
44:33IHC Roller Storm Praha-10:1Daniel KlineckýJan Švejda
47:41IHC Uherský Brod -10:2Radim BudilDaniel Gazda, Robert Neuwirth