Nový Jičín rozhodl o svém vítězství nad Hradcem Králové v poslední čtvrtině

Nový Jičín rozhodl o svém vítězství nad Hradcem Králové v poslední čtvrtině

HRADEC KRÁLOVÉ - V zápase mezi Hradcem Králové a Novým Jičínem se střetly celky, které čekal druhý duel dne. Oba soupeři ve svém prvním klání nepoznali porážku, o motivaci, v podobě udržení neporazitelnosti, tak bylo postaráno. Zápas ze začátku nenabídl mnoho branek, za to o velké a nebezpečné příležitosti nebyla nouze. Na konci druhé třetiny vedl Nový Jičín 3:1, ale o svém vítězství 7:4 musel rozhodnout až v poslední části zápasu.

Utkání začalo s mírným zpožděním, protože hostující tým měl zkomplikovanou dopravu na zápas. Nebylo to na něm však vůbec znát. Od začátku byl lepším mužstvem a v 7. minutě se poprvé prosadil. Adam Flok měl největší rychlost a parádní švihovkou prostřelil Mahdala. Nový Jičín dál tlačil, ale na hradeckém gólmanovi si vylámali zuby Hruška i Gebauer. Na hradecké straně měl dobrou šanci na srovnání Aleš Půlpán, ale ani on se nestal úspěšným střelcem. Proti totiž byla lapačka výborně chytajícího Fendricha.

Do druhé čtvrtiny vlétli domácí o poznání lépe. Bureš dostal pas od Pavlíka a snažil se o bekhendový blafák, jenže puk zůstal někde pod Fendrichem. Druhá šance Nicolase Bureše už však znamenala srovnání na 1:1, protože se ujala jeho rána z dálky. Po 54 vteřinách se však skóre měnilo znovu. Nenápadný skákavý puk totiž překvapil hradeckého gólmana. Branka byla připsána Davidu Ostřížkovi – 1:2. Ve 21. minutě předvedli hosté krásný kolotoč, na jehož konci byl Robin Gebauer a už to bylo 3:1 pro Nový Jičín. Takto skončil i první poločas.

Krátce po startu druhé poloviny Východočeši snížili zásluhou Lukáše Nedvídka, jenž se s pukem nepáral a využil přesilovou hru – 2:3. Srovnání přinesl na konci 31. minuty Filip Kuťák, který se vrátil z trestné lavice a dostal se do úniku. Dlouho to však netrvalo a Novojičínští opět vedli. Úspěšným střelcem se stal Ondřej Sluštík, který našel mezírku za Mahdalem. Hrálo se opravdu téměř bez obran, takže další pumelice mohla skončit gólem. Adam Flok ale pouze zacinkal na pravou tyč hradecké brány.

Krásný gól na 4:4 zaznamenal opět Lukáš Nedvídek, jenž neuvěřitelně vymetl bližší šibenici ve 38. minutě, jenže ten samý hráč pak udělal chybu jako poslední obránce, a tu nekompromisně ztrestal Vít Christov a opět přisoudil vedení hostujícímu týmu. Pojistka pro Nový Jičín přišla ve 42. minutě, kdy se z velké blízkosti prosadil Robin Gebauer a díky němu hráči Nového Jičína odskočili domácím na rozdíl dvou gólů. Poslední přesný zásah si pak ještě připsal extraligový hráč Olomouce David Ostřížek, který parádně vymíchal obránce a následně zavěsil pod víko. Hradec podlehl Novému Jičínu 4:7.

Ohlasy po zápase:

Libor Půlpán (Hradec Králové): Nový Jičín byl o něco lepší, velice dobře jim taky zachytal gólman. Naši kluci stříleli tak, jak jsem nechtěl – málo. Proto se taky utkání odvíjelo tak, jak se odvíjelo. Soupeř skoro z každé situace trestal, zejména hodně brejkovali. Kluky bych ale chtěl pochválit za bojovnost.

Kamil Gebauer (Nový Jičín): Měli jsme trochu výhodu, protože jsme měli o dva hráče navíc. Půlka zápasu byla vyrovnaná, ale u nás se pak projevilo to, že jsme hráli na tři útoky a dvě obrany. Ke konci jsme jednoznačně měli víc šancí. Pořád ale bojujeme s jejich proměňováním, koncovka ještě není úplně ideální. Mám radost, že jsme soupeře přehráli.


29.04.2017 17:00| 2.kolo| Hradec Králové| 9 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Nový Jičín
4:7
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Petr Karlík

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:22IHC Nový Jičín-0:1Adam FlokRobin Gebauer, Jan Zahradníček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:59ILHK Hradec Králové-1:1Nicolas Bureš
18:53IHC Nový Jičín-1:2David Ostřížek
20:07IHC Nový Jičín-1:3Robin GebauerVít Christov, Ondřej Kovařčík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:42ILHK Hradec KrálovéPPG2:3Lukáš NedvídekAleš Půlpán
30:57ILHK Hradec Králové-3:3Filip KuťákLukáš Nedvídek
32:55IHC Nový Jičín-3:4Ondřej SluštíkJakub Hruška, Zbyněk Kubičík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:48ILHK Hradec Králové-4:4Lukáš Nedvídek
39:51IHC Nový Jičín-4:5Vít ChristovOndřej Kovařčík
41:17IHC Nový Jičín-4:6Robin GebauerVít Christov, Ondřej Kovařčík
46:30IHC Nový JičínSHG4:7David OstřížekRobin Gebauer