Medvědi z Berouna připisují druhou výhru, Uherský Brod deklasovali 16:1

Medvědi z Berouna připisují druhou výhru, Uherský Brod deklasovali 16:1

PRAHA 11 - Berounští Medvědi nastoupili ke druhému domácímu duelu, v němž změřili síly s celkem Uherského Brodu a začátek zvládli opravdu skvěle, během prvních deseti minut vedli již 3:0. Poté sice hosté dokázali snížit, ale domácí odpověděli dalšími přesnými zásahy. Vidět byl hlavně Petr Kafka, který se trefil přesně pětkrát. Po závěrečném hvizdu svítilo na výsledkové tabuli skóre 16:1 a tým Berounských Medvědů tak zatím nepoznal svého přemožitele.

Medvědi vlétli do utkání vskutku bleskově. Časomíra nad hřištěm ještě ani neodpočítala dvě minuty a domácí již mohli slavit. Přesilovou hru využil, díky povedené dorážce do odkryté hostující klece, Petr Kafka. Červenomodří své vedení navíc brzy navýšili, po Šináglově přihrávce propasíroval touš za uherskobrodského gólmana pohotový Tomáš Rubeš, jenž se o dvě minuty později prosadil znovu.

Druhá čtvrtina hry se odehrávala v podobném duch jako úvodní dějství, Medvědi nepouštěli svého soupeře do hry. V devatenácté minutě se ale hostům přeci jen podařilo snížit, na brankovišti poskakující kotouč dorazil do odkryté brány Jan Heča. Moravanům ovšem nebylo přáno doufat ve zdramatizování utkání příliš dlouho, jen dvě minuty poté totiž získali Berounští svůj třígólový náskok zpět. Postaral se o to Petr Šinágl, který skóroval pohotovou střelou z levého kruhu.

Další ránu hostujícím nadějím zasadil o třicet vteřin později Lukáš Popela, protože na jeho pokus z mezikruží Chovanec lapačkou nedosáhl. Bezprostředně po úvodní buly třetího dějství již na světelné tabuli svítilo skóre 6:1. Mohla za to parádní střela pod víko z hole Petra Kafky. Poněkud jednostranný gólový příděl vzápětí rozšířil Tomáš Rubeš, který si položil gólmana soupeře a s chirurgickou přesností poslal kotouč pod horní tyčku.

Osmou branku Berouna mohl přidat aktivní Kafka, na Chovance si ale tentokrát nepřišel. Červenomodré to každopádně nemuselo příliš mrzet, protože další gól zapsal v jednatřicáté minutě Lukáš Popela. Doslova o pár vteřin později dokonal prudkou ranou hattrick Petr Kafka a Berounští si na hřišti dělali doslova, co chtěli. Nedlouho poté vsítili i desátou branku. Nepostaral se o ni nikdo jiný, než produktivní útočník Petr Kafka.

Medvědi svého soka nehodlali ani trochu šetřit. Ještě před zazněním třetí sirény se na brankovišti uvolnil Radek Pavlata a zavěsil nad bezmocného gólmana Moravanů. V závěrečném dějství zvýšil ranou z pravého kruhu Lukáš Popela a třináctý hřebíček do rakve Uherského Brodu zatloukl šikovný Radek Pavlata, který skóroval po parádním individuálním průniku skrze celé kluziště. Moravané v závěru hry vůbec nestíhali a některé situace museli řešit nedovolenými zákroky. V pětačtyřicáté minutě využil početní převahu Lukáš Popela, a chvíli poté zaznamenal patnáctou branku Berouna fantastický Petr Kafka. Poslední zápis do análů zápasu měl na svědomí David Bernard.

Ohlasy po zápase:

Martin Mecera (IHC Berounští Medvědi): V tomto utkání již bylo vidět, že se kluci po tom prvním zápase rozehráli. Uherský Brod navíc hrál otevřený inline a to našemu týmu samozřejmě vyhovuje, takže jsme spokojeni.

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): Konečný výsledek dnes hovoří za vše, bylo vidět, že soupeř je někde jinde. My jsme hráli to, na co jsme měli, druhou půlku utkání už jsme to nezvládali, Beroun si na hřišti dělal, co chtěl.


29.04.2017 17:00| 2.kolo| Praha 11| 43 diváků
IHC Berounští Medvědi
IHC Berounští Medvědi
IHC Uherský Brod
16:1
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 3:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, David Klouček

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:58IHC Berounští MedvědiPPG1:0Petr KafkaPetr Šinágl
07:17IHC Berounští Medvědi-2:0Tomáš RubešPetr Šinágl, David Bernad
09:05IHC Berounští Medvědi-3:0Tomáš RubešPetr Kafka, Petr Šinágl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:49IHC Uherský Brod -3:1Jan Heča
21:02IHC Berounští Medvědi-4:1Petr ŠináglMartin Tvrzník, Petr Kafka
21:54IHC Berounští Medvědi-5:1Lukáš PopelaMartin Pouska, Tomáš Rubeš
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:53IHC Berounští Medvědi-6:1Petr KafkaRadek Pavlata, Petr Šinágl
26:20IHC Berounští Medvědi-7:1Tomáš RubešMartin Pouska
30:53IHC Berounští Medvědi-8:1Lukáš PopelaDavid Bernad, Jan Kolinger
31:27IHC Berounští Medvědi-9:1Petr KafkaPetr Šinágl
32:03IHC Berounští Medvědi-10:1Petr KafkaMartin Tvrzník
35:30IHC Berounští Medvědi-11:1Radek PavlataPetr Kafka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:21IHC Berounští MedvědiPPG12:1Lukáš PopelaMartin Tvrzník, Radek Pavlata
40:16IHC Berounští Medvědi-13:1Radek Pavlata
44:47IHC Berounští MedvědiPPG14:1Lukáš PopelaMartin Pouska, Martin Tvrzník
45:45IHC Berounští Medvědi-15:1Petr KafkaTomáš Rubeš
47:31IHC Berounští Medvědi-16:1David BernadPetr Šinágl, Tomáš Rubeš