Kladno slaví výhru! Boskovice porazilo 8:3

Kladno slaví výhru! Boskovice porazilo 8:3

KLADNO - Pro týmy IHC Čerti Kladno i HC Boskovice inline byl vzájemný duel tím úvodním v aktuálním extraligovém ročníku. Lépe do něj vstoupili domácí Čerti, kteří již v polovině zápasu vedli o šest branek. Boskovicím se rovněž ve třetí čtvrtině podařilo otevřít svůj gólový účet. I přes veškerou snahu již ale hráči Boskovic vysoké manko nesmazali a Kladno si tak po výhře 8:3 došlo pro své úvodní vítězství. (foto: Petr Hubáček)

Domácí vstoupili do utkání s velikou lehkostí a nebyla na nich vidět dlouhá přestávka bez inlinu. Hned v první minutě našel Strnad přihrávkou Michala Petráka a kladenský kapitán prudkou střelou k tyči otevřel skóre – 1:0. Chvíli poté předal Kameš kotouč rozjetému Tomáši Brémovi a Kladno vedlo o dvě branky – 2:0. Hosté záhy dostali k dispozici přesilovou hru, když byl vyloučen Strnad. Větší šanci si ale nevytvořili. Při dalším oslabení pak právě Strnad vysunul do úniku Hulcra, ale proti němu se vytáhl brankář Kloc.

Druhá část přinesla podobný obraz, jako úvodní dějství, a Kladenští opět předvedli svoji útočnou sílu. Vlček nejprve našel před odkrytou brankou Hulcra, ale tomu rána nesedla a puk namířil jen do vnější sítě. Až vzápětí se podepsal pod další branku domácích Václav Janeček. Jeho střela sice mířila vedle branky, ale po odrazu od zadního mantinelu si ji jeden z hostí srazil za záda svého brankáře – 3:0. Hned nato se navíc rozjel Jakub Strnad, který si položil brankáře a blafákem rozvlnil síť – 4:0. Domácím však ani čtyřgólový náskok nestačil, o jeho navýšení se postaral Vladimír Kameš. Ten zkusil střelu ještě relativně z dálky, avšak puk propadl, mezi rukou a tělem Kloce, do branky – 5:0.

Ve třetí čtvrtině se obraz hry příliš nezměnil. Kvapil byl v úvodu naprosto osamocený před klecí soupeře, ale Kloc si jej vychutnal a zasáhl výborně svou lapačkou. Až po chvíli se rozjel sám na branku Boskovic Jakub Strnad, který individuálně překonal hostujícího brankáře – 6:0. Hosté se ale dokázali rovněž prosadit. David Šebek vypálil mezi betony, a přestože Černý rychle sklapl, kotouč propadl až do sítě – 6:1. V závěru pak ještě zakončil pěknou kombinaci Jan Kvapil – 7:1.

Závěrečné dějství otevřel svojí třetí brankou v utkání Jakub Strnad, který vypálil přesně pod horní tyč – 8:1. Domácí poté poněkud zvolnili a výsledkem byly dvě obdržené branky. Kamil Skácel se předvedl individuálně a překonal Černého – 8:2. O chvíli později ještě využil zaváhání domácích David Šebek, který prudkou střelou nad beton ještě jednou rozvlnil síť – 8:3.

Ohlasy po zápase:

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): Bylo to první utkání a jsem hrozně rád, že to kluci vzali dobře. K nikomu nemám žádné výtky. Teď to ještě hodnotit nebudu, protože budou ještě horší chvíle.

David Šebek (HC Boskovice inline): Myslím si, že to nebylo zas až tak špatné utkání z naší strany. Na to, že jsme se sešli jak na mariáš… Myslím si, že kluci ale zabojovali. 


29.04.2017 16:00| 1.kolo| Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
HC Boskovice
8:3
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Výborný, Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:58IHC Čerti Kladno-1:0Michal PetrákJakub Strnad
02:45IHC Čerti Kladno-2:0Tomáš BrémVladimír Kameš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:32IHC Čerti Kladno-3:0Václav Janeček
18:05IHC Čerti Kladno-4:0Jakub StrnadAleš Petrus
21:25IHC Čerti Kladno-5:0Vladimír Kameš
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:18IHC Čerti Kladno-6:0Jakub StrnadMichal Petrák
31:42HC Boskovice-6:1David ŠebekFilip Král
35:13IHC Čerti Kladno-7:1Jan KvapilAdam Kubík, Václav Janeček
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:38IHC Čerti Kladno-8:1Jakub Strnad
38:22HC Boskovice-8:2Kamil SkácelMarek Pilát
43:53HC Boskovice-8:3David ŠebekMarek Antal