Berounští Medvědi si poradili se Zlínem

Berounští Medvědi si poradili se Zlínem

PRAHA 11 - V utkání domácích Berounských Medvědů proti celku IHC Devils Zlín se blýskli skvělými zákroky oba brankáři. Medvědi si ale i přesto ve svém úvodním duelu sezony vybudovali v prvních deseti minutách dvoubrankový náskok, který v další části zápasu ještě navýšili. Zlín ale zabral a do poslední části vstupoval za stavu 3:5 ze svého pohledu. Medvědi však drama nepřipustili a třemi přesnými zásahy stanovili konečné skóre v poměru 8:4.

Lépe do utkání vlétli domácí borci, při vyloučení zlínského Pavlůska skóroval po parádní přihrávce Kafky Tomáš Rubeš. Ďáblové se snažili o rychlou odpověď, zrazovalo je ovšem nepřesné zakončení a prosadit se nedokázali ani během přesilové hry. Po chvíli navíc opět udeřili domácí hokejisté. Do úniku podél pravého mantinelu se dostal David Bernard a povedenou střelou rozvlnil síť za Hufovými zády. Zbytek prvního dějství kontrolovali Medvědi hru vcelku bez problémů, další branku jsme do přestávkové pauzy již neviděli.

Druhá čtvrtina se nesla v obdobném duchu, jako předchozí část hry a další velkou šanci domácích si v patnácté minutě připravil Viktor Martínek. Toho ale famózním zákrokem lapačkou vychytal pozorný Huf. O chvíli později se přesto Berounští mohli radovat. Tomáš Rubeš obral sokova obránce o kotouč a svůj samostatný únik zakončil povedenou střelou mezi betony zlínského maskovaného muže. Zanedlouho bylo pro hosty ještě hůře, po Martínkově přihrávce totiž vymetl všechny pavučiny v hostující kleci Lukáš Popela a upravil skóre na průběžných čtyři nula.

Když už to vypadalo, že se v první půlce utkání již nic zajímavějšího nepřihodí, Ďáblové zničeho nic udeřili. Vladimír Váňa zakončil povedenou kombinaci modrožlutých a vystřelil svému mužstvu šanci na obrat.

Naděje Zlína však neměly příliš dlouhého trvání. Ani ne půl minutu od úvodního buly třetí čtvrtiny objel Hufovu klec Petr Šinágl a zavěsil parádně pod víko soupeřovy svatyně. Na druhé straně hřiště zahrozil hostující Kobylík, jeho projektil se ovšem zastavil o brankovou konstrukci Michajlovy klece. Stejný hráč mohl upravit skóre i ve děvetadvacáté minutě, na pozorného gólmana bílomodrých ale vyzrát nedokázal. Skórovat se Moravanům povedlo až o minutu později, volný puk dorazil za brankovou čáru Berouna nikým nehlídaný Richard Kobylík. Utkání se dramatizovalo i nadále. Modrožlutý Vladimír Váňa totiž uzmul černou pryž před soupeřovou klecí a chladnokrevně zakončil.

Závěrečné dějství bojovali Ďáblové ze všech sil, chyběla jim však trocha toho pověstného štěstí. Pavlůsek po výtečné přihrávce Janeby trefil pouze tyč odkryté sokovy klece. Zaúřadovali tak opět domácí hokejisté. Po přečíslení tři na jednoho zvýšil na 6:3 Viktor Martínek a vypadalo to na poklidný závěr utkání, jenže zlínští borci se nevzdávali a ihned po buly zavěsil Jan Vyoral. Vzápětí do přestřelky posledních minut zasáhl i medvěd Martin Tvrzník a na konečných osm čtyři zvýšil ve čtyřicáté sedmé minutě Petr Kafka.

Ohlasy po zápase:

Martin Mecera (IHC Berounští Medvědi): Byl to první zápas sezony a odrazilo se v něm, že ještě nemáme moc natrénováno. Připustili jsme, aby se Zlín dostal zpět do zápasu, to by se nemělo stávat. I když výsledek vypadá poměrně jednoznačně, tak jsme si utkání zbytečně komplikovali.

Ivan Tomaštík (IHC Devils Zlín): Soupeř nás nepřekvapil, věděli jsme, že to bude těžký zápas. Chtěli jsme udělat maximum po vítězství, ale soupeř má samozřejmě svoji kvalitu, hrají tam skvělí hráči. My máme mladý celek, který budujeme od minulé sezony a doufáme, že v dalších zápasech získáme nějaké body



29.04.2017 13:00| 1.kolo| Praha 11| 29 diváků
IHC Berounští Medvědi
IHC Berounští Medvědi
IHC Devils Zlín
8:4
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: 3:3 | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:38IHC Berounští MedvědiPPG1:0Tomáš RubešPetr Kafka
07:10IHC Berounští Medvědi-2:0David Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:21IHC Berounští Medvědi-3:0Tomáš Rubeš
19:42IHC Berounští Medvědi-4:0Lukáš PopelaViktor Martínek
22:48IHC Devils Zlín-4:1Vladimír VáňaJan Vyoral
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:25IHC Berounští Medvědi-5:1Petr ŠináglPetr Kafka
29:28IHC Devils Zlín-5:2Richard Kobylík
33:29IHC Devils ZlínPPG5:3Vladimír VáňaLukáš Valášek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
44:11IHC Berounští Medvědi-6:3Viktor MartínekMartin Tvrzník
44:19IHC Devils Zlín-6:4Jan VyoralJiří Karafiát
45:13IHC Berounští Medvědi-7:4Martin TvrzníkRadek Pavlata
46:07IHC Berounští Medvědi-8:4Petr KafkaRadek Pavlata