Nový Jičín si poradil s Černošicemi

Nový Jičín si poradil s Černošicemi

KLADNO - V souboji Černošic proti Novému Jičínu viděli diváci úspěšnější vstup do utkání v podání hostů, když se v 11. minutě trefil Adam Flok a poslal svůj celek do vedení. Hráči Černošic ale na úvod druhé čtvrtiny otočili skóre ve svůj prospěch, avšak nedokázali jednobrankový náskok udržet. Nový Jičín naproti tomu odskočil svému soupeři o čtyři branky, a i přes snížení Černošic si došel pro své premiérové vítězství v letošním extraligovém ročníku v poměru 6:3.

Začátek zápasu dal jasně znát, že sezona teprve startuje. Oba týmy začaly ve volnějším tempu a mnoho hezkých šancí k vidění nebylo. Přesto byli o něco aktivnější hosté z Nového Jičína, kteří pobývali více v útočném pásmu a také se jako první dostali do vedení. Po Zahradníčkově střele se výborně vrhnul Langer, Adam Flok už ale dokázal přehodit ležícího brankáře domácích – 0:1.

  Ve druhé čtvrtině už z obou týmů poněkud spadla veškerá nervozita a k vidění byl daleko útočnější hokej. Hned v úvodu využil přesilovou hru Pavel Mrňa, který zužitkoval přihrávku od Loskota a propálil hostujícího brankáře – 1:1. Hned nato vypálil Mrňa podruhé, ale tentokrát zasáhl jen brankovou konstrukci. Po chvíli už se ale Černošice přece jen radovaly z obratu. Robin Malý dostal puk před odkrytou klec a nezaváhal – 2:1. Soupeř však hned vzápětí zavelel k velkému obratu a zatlačil domácí hráče. Vyrovnat nejprve dokázal Robin Gebauer – 2:2. Ani ne půl minuty po něm pak poslal Nový Jičín zpátky do vedení Vít Christov, který dokázal položit Langera na led a zakončil pod horní tyč – 2:3.

  Do třetí části už vstoupili lépe hráči Nového Jičína, kteří byli rozjetí po dvou rychlých brankách. Pavel Zedník ujížděl sám na branku a prudkou střelou nad beton překonal domácího gólmana – 2:4. Zakrátko se navíc dostal do úniku ještě Zbyněk Kubičík, který po bekhendové kličce uklidil puk mezi betony brankáře – 2:5. Následně Novojičínští nedokázali využít přesilovou hru, dlouho je to ale mrzet nemuselo. Adam Klok vypálil přesně k tyči a navýšil náskok svého týmu na čtyřgólový – 2:6.

  Závěrečná čtvrtina nabídla ještě poněkud vyhrocené emoce. Jeden z hostí se dostal do samostatného úniku, ale zezadu byl seknutý Mrňou a po menším konfliktu následovalo trestné střílení. Flok zkusil střelu mezi betony, jenže Langer mezírku rychle zakryl a zamítl navýšení rozdílu. Černošice poté ještě dokázaly snížit při přesilové hře, když pěknou kombinaci završil David Skočovský – 3:6. Do konce se ještě domácí pokusili o další snížení, v ofenzivě už se jim však nedařilo. 

Ohlasy po zápase:

Luděk Záhorský (SK Černošice): Pro nás to byl ostrý start, bez tréninku jsme naskočili do prvního zápasu a neodehráli jsme ho úplně špatně. Nedokázali jsme akorát proměňovat naše šance, což rozhodlo. Soupeř byl v tomto ohledu lepší a po zásluze si připsal vítězství.

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): My jsme měli výraznou výhodu, že jsme měli více hráčů než soupeř, což bylo klíčové. Ve druhé polovině zápasu jsme měli více sil a dokázali jsme soupeři odskočit do většího rozdílu, který jsme si už dokázali pohlídat. První polovina ale byla hodně vyrovnaná a nám se tolik nedařilo.


29.04.2017 12:30| 1.kolo| Kladno| 13 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Nový Jičín
3:6
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Výborný, Jan Petr

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
10:23IHC Nový Jičín-0:1Adam FlokJan Zahradníček, David Ostřížek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:13SK ČernošicePPG1:1Pavel MrňaMarek Loskot
18:18SK Černošice-2:1Robin MalýJiří Černoch, Pavel Mrňa
21:16IHC Nový Jičín-2:2Robin GebauerAdam Flok, Jakub Hruška
21:44IHC Nový Jičín-2:3Vít ChristovOndřej Kovařčík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:06IHC Nový Jičín-2:4Pavel ZedníkOndřej Sluštík
27:15IHC Nový Jičín-2:5Zbyněk KubičíkVít Christov
34:14IHC Nový Jičín-2:6Adam FlokOndřej Sluštík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:32SK ČernošicePPG3:6David SkočovskýRobin Malý, Marek Loskot