Přerov dvakrát vedl, nakonec body v zápase s Hradcem Králové ztratil

Přerov dvakrát vedl, nakonec body v zápase s Hradcem Králové ztratil

HRADEC KRÁLOVÉ - V zápase týmů ILHK Hradec Králové a IHC Night Birds Přerov se diváci rozhodně nenudili. K vidění byla spousta krásných gólových akcí a nespočet dalších šancí. Úvodní gól zápasu si připsali hosté z Přerova, avšak domácí ukázali, že umí zvládat závěrečné minuty čtvrtin, v nichž hned dvakrát vyrovnali skóre. V poslední části zápasu poté překlopili Královehradečtí vedení na svou stranu. Branka Davida Malíka se ukázala jako vítězná a Hradec Králové tak mohl slavit své první vítězství.

Týmy se na hrací ploše ještě nestihly ani pořádně zahřát a halou se již roznesl zvuk nastřelené tyčky poté, co Michael Schejbal zakončoval individuální akci. Neproměněné šance ale nakonec nemusel litovat, neboť o několik desítek vteřin později už hosté skutečně vedli, a to zásluhou Jakuba Ference – 0:1. Vyrovnáno mohlo být v okamžiku, kdy se s kotoučem na holi ocitl Filip Kuťák. Z levého kruhu ale trefil jen spojnici brankové konstrukce. Po skrumáži před přerovskou brankou se neprosadil ani Tomáš Půlpán a do druhé čtvrtiny tak šli s jednogólovým náskokem hosté.

V začátku druhé části hráli Přerovští dlouho v přesilovce, výhodu jednoho muže v poli navíc ale využít nedovedli. Když už byli domácí v plném počtu, cpal se do zakončení zblízka Tomáš Půlpán, jeho pokus ale skončil neúspěšně. A mohlo to být dokonce o dva góly, to by ale Michael Schejbal musel využít svůj samostatný únik. Konec čtvrtiny vyvolal vlnu emocí, když Aleš Půlpán dopravil i s trochou štěstí puk za brankovou čáru a vyrovnal na 1:1.

Toto skóre vydrželo na světelné tabuli ale jen chvilku. Krátce po startu třetí čtvrtky totiž využil hradecké chyby Přerov, který ujel do přečíslení dva na nikoho, a Pavel Hanák nechytatelně zavěsil – 1:2. I když se hrál hokej nahoru – dolů, zajímavější situace se naskytly až v závěru periody. V čase 34:54 obdržel kotouč k pravé tyčce Robin Netušil, jenž se s černou pryží otočil a poslal ji na delší tyč – 2:2. Puk za brankou čáru posléze dokázali dostat i Přerovští, stalo se tak však až po vypršení časového limitu.

V rozmezí necelých dvou minut byly oba týmy velmi blízko ke vstřelení branky. Nejprve nevyužil pěknou křižnou nahrávku Filip Kuťák, chvilku nato zase Martin Galetka otřel svůj pokus o horní tyč. Ovoce přinesla hradecké střídačce až početní výhoda. Důraz v brankovišti ukázal David Malík a poslal tak svůj celek do vedení 3:2. Přerovští ještě zkoušeli v závěru hru bez gólmana, ani při ní ale vyrovnat nedokázali a výhra tak zůstala pod Bílou věží.

Ohlasy po zápase:

Libor Půlpán (Hradec Králové): Ze hry jsme měli v porovnání se soupeřem mnohem více, ačkoliv jsme nedávali góly. Přerov nám často ujížděl do rychlých přečíslení, které dokázal využít. Ukázali jsme ale naši bojovnost a chtěli vyhrát víc, než soupeř. Vítězství je tedy podle mého názoru zasloužené.

Jakub Ferenc (Přerov): Byl to první zápas a my nebyli vůbec sehraní, stejně jako Hradec. Ani jednou jsme zatím netrénovali kompletní, takže se zatím hlavně rozehráváme.  Zápas byl vyrovnaný, soupeři jen nakonec vstřelili o jeden gól navíc. Měli jsme šance, při kterých jsme chodili sami na brankáře, ale nedokázali jsme je proměňovat. Musím ale říct, že oba brankáři dnes zachytali výborně.


29.04.2017 12:00| 1.kolo| Hradec Králové| 7 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Night Birds Přerov
3:2
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Petr Karlík

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:06IHC Night Birds Přerov-0:1Jakub FerencJan Andrýsek, Michal Schejbal
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:21ILHK Hradec Králové-1:1Aleš PůlpánFilip Kuťák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:55IHC Night Birds Přerov-1:2Pavel HanákMikuláš Zbořil
34:54ILHK Hradec Králové-2:2Robin NetušilTomáš Půlpán, Filip Kuťák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:18ILHK Hradec KrálovéPPG3:2David MalíkFilip Kuťák