Úvodní duel sezony zvládlo lépe Brno, v prodloužení rozhodl Jakub Kadlec

Úvodní duel sezony zvládlo lépe Brno, v prodloužení rozhodl Jakub Kadlec

BOSKOVICE - První duel letošního ročníku extraligy dokázal zvládnout lépe domácí Mission Roller, který sice promarnil vedení o čtyři branky a nechal celek Tempish Olomouc, aby ztrátu dohnal. V prodloužení ale o vítězství svého týmu rozhodl brněnský Jakub Kadlec. (foto: Daniel Kinc)

První utkání letošního ročníku začala lépe Olomouc, která se už po necelých dvou minutách hry ujala vedení. Stephan Davis zachytil laxní rozehrávku domácího celku a sám před brankou zamířil přesně pod vyrážečku brankáře Jirkůva – 0:1. Brno se poté tlačilo kupředu a odměnou mu bylo vyrovnání. Drobný vypálil z mezikruží, brankář Olomouce vyrazil puk jen před sebe, čehož využil Lukáš Skácel a pohodlně jej doklepl do odkryté části branky – 1:1. Obhájce titulu spoléhal na rychlé brejky a jeden z nich, po pěti minutách hry, přetavil ve vedoucí branku. Roupec našel Pašku, jehož ránu šikovně tečoval před brankou Lubomír Korhoň a Hanáci opět vedli – 1:2. Dlouho se poté nic nedělo, Jihomoravané byli aktivnější, ale všechny jejich pokusy končily buď vedle, nebo u brankáře Sedláře. Zahřmělo až v poslední minutě první části na druhé straně. Davis se dostal k puku na kruhu, pohotově vypálil a vyražený kotouč doklepl do prázdné branky Pavel Handl - 1:3. Brno ale mělo připraveno ještě jednu rychlou odpověď, když třináct sekund před úvodní sirénou našel Kadlec kapitána Brna, Zdeňka Kubicu, a ten se střelou z mezikruží nemýlil – 2:3.

Druhá část byla jasně v režii Mission Rolleru. O vyrovnání se postaral po minutě a půl hry Roman Skácel, kterého našel Drobný, a útočník Brna se prosadil rychlou kličkou do forhendu – 3:3. Už za minutu Brno poprvé v zápase vedlo, když parádní akci předvedl Kubica, který před prázdnou brankou našel zcela volného Jakuba Moučku a ten v pádu zamířil po zemi do odkryté branky – 4:3. Za další minutu bylo v domácím mužstvu ještě veseleji, když Jiří Drobný dostal přihrávku mezi kruhy a ostrou ranou k tyči rozvlnil síť – 5:3. Olomouc ve druhé části prakticky nic nepředvedla a navíc znovu inkasovala. Drobný vyslal dopředu Romana Skácela, který zamířil přesně za záda brankáře hostů– 6:3. Mission Roller předvedl čtvrtinu snů, kterou zavšil ještě jednou trefou. Kadlec dobře projel po pravé straně a přesnou přihrávkou našel volného Zdeňka Kubicu, jenž se trefil k tyči – 7:3.

Od poloviny zápasu převzali otěže zápasu opět Hanáci. Po půlhodině hry Roupec prohodil kotouč na Jiřího Pašku, který umístil kotouč k tyči a snížil na 7:4. Další možnost měl Čuřík, jenž uháněl sám na branku, ale Jirkův skvěle zareagoval a hokejkou mu kotouč vypíchl. Za další tři minuty navíc po pohledné spolupráci Čuříka a Roupce skončil puk na holi Lubomíra Korhoně a hostující kapitán se ranou po zemi nemýlil – 7:5. V samém závěru třetí čtvrtiny mohl zvýšit Kubica, ale z forhendu minul branku. 

Hned po půlminutě hry v závěrečné části zajistil hostům dalším snížení Stephan Davis, který si najel před branku a pohotově usměrnil za záda Jirkůva střílenou přihrávku Handla – 7:6. Olomouc se hnala za vyrovnáním a byla nesmírně aktivní, ovšem brankář Brna držel naděje na výhru svého celku . Tlak obhájce titulu ale neustál a tři a půl minuty před závěrečnou sirénou bylo zaslouženě vyrovnáno. Čuřík v brejku nabil do ideální pozice úplně volnému Lubomíru Korhoňovi, který završil přesnou ranou svůj hattrick – 7:7. V samém závěru mohl dokonat obrat Olomouce Roupec, ale před prázdnou brankou trestuhodně minul a repríza finále dospěla do prodloužení.

Nastavený čas trval přesně minutu a z výhry se nakonec radovalo Brno. Stehlík vypálil z křídla, brankář Vágner jeho pokus vyrazil jen před volného Jakuba Kadlece, který se nemýlil a stal se hrdinou jihomoravského celku.

Ohlasy po zápase:

Stanislav Cik (IHC Tempish Olomouc): ,,My jsme první část hry zvládli, mohli jsme dát 10 branek, ale nepovedlo se. Ondřej Jirkův chytal fantasticky, ostatně jako vždy proti nám. Ve druhé části se nám nedařilo, ale zaplať pánbůh, že jsme to dotáhli. V prodloužení jsme dostali takový nešťastný gól."

Zdeněk Kubica (Mission Roller Brno): ,,Byl to první zápas sezóny. Bylo to těžké, dlouho jsme na tom nestáli. Oběma týmům chyběli ti nejlepší. Vedli jsme o čtyři branky a jen vlastními chybami jsem utkání dotáhli do prodloužení."


29.04.2017 10:00| 1.kolo| Boskovice| 9 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Tempish Olomouc
8:7 P
IHC Tempish Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, Tomáš Klein

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:19IHC Tempish Olomouc-0:1Stephan Davis
02:51Mission Roller Brno-1:1Lukáš SkácelJiří Drobný
04:47IHC Tempish Olomouc-1:2Lubomír KorhoňJiří Paška, David Roupec
11:11IHC Tempish Olomouc-1:3Pavel HandlStephan Davis, Lukáš Cik
11:47Mission Roller Brno-2:3Zdeněk KubicaJakub Kadlec
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:38Mission Roller Brno-3:3Roman SkácelJiří Drobný
14:30Mission Roller Brno-4:3Jakub MoučkaZdeněk Kubica
15:24Mission Roller Brno-5:3Jiří DrobnýRoman Skácel
18:43Mission Roller Brno-6:3Roman SkácelJiří Drobný
19:58Mission Roller Brno-7:3Zdeněk KubicaJakub Kadlec
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:38IHC Tempish Olomouc-7:4Jiří PaškaDavid Roupec
33:13IHC Tempish Olomouc-7:5Lubomír KorhoňDavid Roupec, Jakub Čuřík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:38IHC Tempish Olomouc-7:6Stephan DavisPavel Handl
44:25IHC Tempish Olomouc-7:7Lubomír KorhoňJakub Čuřík
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
49:00Mission Roller Brno-8:7Jakub KadlecOndřej Stehlík