Kolečka připravit! Je tu další ročník inlinehokeje

Kolečka připravit! Je tu další ročník inlinehokeje

Už zanedlouho se opět vhodí úvodní buly a soutěže v inline hokeji v České republice pro novou sezonu začnou. Jednotlivé starty soutěží a na co se v úvodních kolech těšit rozebereme níže v článku.

Stilmat extraliga inline hokeje

Nejvyšší mužská soutěž začíná poslední dubnový víkend. Desetizápasová porce je na programu v sobotu 29.4., kdy se hraje v Boskovicích, Černošicích, Hradci, Kladně a Praze 11. V neděli 30.4. následuje dalších osm zápasů na stejných místech. Lákadlo kola bude k vidění hned na úvod v Boskovicích,kde se v repríze loňského finále Final Four střetne Brno s Olomoucí. Celá soutěž pak vyvrcholí dvoudenním finalovým turnajem v Chrudimi.

Kompletní rozpis zápasů

1. liga

Druhá nejvyšší soutěž zaznamenala oproti loňsku jistou změnu. Místo čtyř divizí, které byly v minulé sezoně, budou letos jen tři: divize střed, východ a západ. Divize střed začíná dvojicí zápasů v Chrudimi již ve čtvrtek 20.4., divize východ na ni naváže v sobotu 22.4. v Přerově, aby se zápasy obou divizí následně dohrály v neděli 23.4. Divize západ má začátek naplánován výrazně později, začíná se až v neděli 7.5. v Lomnici, Nové Pace, Poličce a Praze. HC Spartak Polička, obhajující loňské prvenství, čeká první zápas ve čtvrtek 27.4. proti Mad Parrots Úhřetice.

Kompletní rozpis zápasů divize střed

Kompletní rozpis zápasů divize východ

Kompletní rozpis zápasů divize západ

2. liga

Jako první ze všech soutěží začíná třetí nejvyšší soutěž, tedy 2. liga. Dvě první utkání se hrají v Hlinsku, respektive Chrudimi, už v úterý 18.4., kdy na sebe narazí Hlinsko s Hostovicemi a Stašov s Pardubicemi. Hracím dnem je pro tyto čtyři celky úterý, kdy se budou všichni pravidelně střetávat. 

Kompletní rozpis zápasů

Ambica extraliga juniorů

Junioři mají začátek extraligy naplánován na první květnový víkend. 6. a 7. května se v Jičíně, Uherském Brodě, Přerově a Zlíně tak odehrají své první zápasy. Obhájce titulu ze Zlína čekají při úvodním hracím víkendu duely s Kladnem, Černošicemi a Uherským Brodem. Vrcholem extraligy juniorů pak bude závěrečný turnaj v Přerově. Na stejném místě se poté uskuteční i závěrečné turnaje všech mládežnických soutěží.

Kompletní rozpis zápasů

Starší žáci

Divize západ starších žáků začíná již v neděli 23.4., kdy se odehraje šestice utkání v Chrudimi. Neděle bude hracím dnem po celou základní část, bude se však měnit místo konání. Kromě Chrudimi se totiž bude hrát v Hořovicích, Černošicích, Kladně, Lomnici, nebo Nové Pace. Divize východ  začíná prozměnu v sobotu 6.5., hracím dnem pro východní část tedy bude sobota. Základní část se bude hrát v Břeclavi, Přerově, Zlíně a Boskovicích.

Kompletní rozpis zápasů divize východ

Kompletní rozpis zápasů divize západ

Mladší žáci

V případě mladších žáků naopak začíná dříve východní divize. Její první zápasy se odehrají v neděli 30.4., další utkání se poté budou hrát každou druhou neděli postupně v Přerově, Boskovicích, Zlíně, Uherském Brodě a Břeclavi. První střetnutí divize západ se odehrají v sobotu 13.5. a i další utkání tak budou na programu v první víkendový den. Hrát se bude v Hořovicích, Kladně, Černošicích a Chrudimi. Obhájci titulu z Přerova se hned v úvodu soutěže utkají v nelehkém utkání se Zlínem, uvidíme tedy, jak si povedou letos.

Kompletní rozpis zápasů divize východ

Kompletní rozpis zápasů divize západ

Přípravka

Východní divize nejmladší kategorie začíná již v sobotu 29.4. v Uherském Brodě. Divize západ startuje o více než dva týdny později, a sice v neděli 14.5. Titul v této kategorii obhajují zlínští Devils, kteří v posledním finále porazili hořovické Cvočkaře.

Kompletní rozpis zápasů divize východ

Kompletní rozpis zápasů divize západ