Sezóna 2017 odstartovala tradiční konferencí klubů

Sezóna 2017 odstartovala tradiční konferencí klubů

PRAHA - V neděli 5. března se uskutečnila pravidelná schůzka zástupců všech oddílů před startem nového ročníku inline hokeje.

V neděli 5.3.2017 proběhla v prostorách konferenčního centra VŠCHT v Praze pravidelná schůzka zástupců klubů týkající se organizace a struktury seniorských a mládežnických soutěží pro soutěžní ročník 2017. Dále bylo zvolené nové vedení ČAILH. Konference byla za účasti zástupců klubů zahájena krátce po jedenácté hodině.

V úvodu konference byl uveden další člověk do Síně slávy inline hokeje. V pořadí druhým vstupujícím se stal Ladislav Kopec, který se podílel na vzniku inline hokeje v České republice a v roce 1995 se stal spoluzakladatelem ČAILH. Od vzniku ČAILH až do roku 2013 byl předsedou. Aktivně se podílel na řízení domácích soutěží a na rozvoji reprezentace na mezinárodní scéně. Česká reprezentace za dobu jeho předsednictví vybojovala celkem 8 bronzových, 4 stříbrné a 2 tituly v kategorii mužů. Juniorský výběr vybojoval 1 stříbrnou a 4 zlaté medaile. Ženy vybojovaly 2 bronzové, 2 stříbrné a 2 zlaté medaile. Zasloužil se o organizaci MS v letech 2003 a 2010. 

V první části programu prezident Tomáš Würtherle společně se svými kolegy z vedení zhodnotil předešlou sezónu jak z pohledu domácí scény, tak ze strany mezinárodní. Během této části byly předány zlaté prsteny zástupcům reprezentací, které vybojovaly v roce 2016 čtyři tituly mistrů světa v kategoriích muži, junioři, masters 38+ a veterans 45+. Jedinou kategorií, která se v roce 2016 neumístila na medailových umístěních, byla kategorie žen. Ta získala čtvrté místo.

Konference pak dál pokračovala volbou nového prezídia. Stávající prezident nejprve shrnul předešlé volební období, zhodnotil co se povedlo, ale i to, co se nepodařilo prosadit. Na kandidáty do nového volebního prezídia se přihlásili Tomáš Würtherle, Tomáš Březina, Martin Mecera, Jan Řivnáč a Petr Šebek. Do voleb se tak ze stávajícího prezídia nepřihlásil Ivan Tomaštík, místo něho se rozhodl kandidovat boskovický Petr Šebek. Všichni kandidáti byli zvoleni většinou přítomných zástupců klubů.

Dalším bodem programu pak byla diskuze nad následujícím soutěžním ročníkem 2017, ve které byl všem přítomným představen průběh všech soutěží. Začalo se tradičně extraligou a pokračovalo se dál až po přípravku. Samotný start nového ročníku je plánovaný na víkend 29.4 - 30.4.2017.Nejvyšší soutěž ponese i pro příští sezónu název Stilmat extraliga inline hokeje. Stejně jako v minulém ročníku se tato soutěž bude hrát celorepublikově. Každý účastník odehraje se svým soupeřem jedno utkání. Přesné rozlosování extraligy bude známo do konce března. Z nejvyšší soutěže se v letošním ročníku nebude opět sestupovat, do vyřazovacích soubojů postoupí všechny týmy. Nově se tak v play-off začne osmifinálovou fází.

Do nového ročníku Ambica extraligy juniorů inline hokeje se přihlásilo pouze sedm týmů a tak se tato soutěž bude nově hrát celorepublikově v systému dvakrát každý z každým. První čtyři týmy po skončení základní části se probojují na Final Four. 
V další části konference pak byly probrány technické náležitosti soutěží a plán reprezentačních akcí v nové sezóně.