Vrchlabí uvidí moravské finále! O zlato se poperou Zlín s Brnem

Vrchlabí uvidí moravské finále! O zlato se poperou Zlín s Brnem

Pražská Slavia svůj mistrovský titul z loňského ročníku neobhájí. V dechberoucím semifinále podlehla Brnu v poslední minutě prodloužení, druhou místenku pro finále vybojovali inlinisté Zlína. Vrchlabí se tak může těšit na moravské finále, které vypukne v neděli ve 14 hodin.

Semifinálové zápasy Final Four mužů

IHC Slavia Praha – Mission Roller Brno 4:5 pp. (1:2, 2:1, 0:0, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Loskot, 15. J. Bernad (Kafka, Toman), 18. Bezouška (Kafka), 41. Loskot (Mrňa, Sem) – 1. Šimo (P. Šebek), 8. P. Šebek (Šimo), 16. Šimo (Woods), 44. Woods (Brož, Šimo), 58. P. Šebek (Šimo).

První semifinále nemohlo nechat žádného diváka chladným. Napovědělo už prvních osm sekund – přesně tolik stačilo Brnu k prvnímu gólu, na který ale slávisté hned po minutě odpověděli. A takhle to šlo ještě dvakrát. Za stavu 3:3 začli zápasu vládnout brankáři, Brabec i Jirkův předváděli možné i nemožné. Ani když se Slavia dostala poprvé do vedení, nevydrželo ji dlouho, rozhodnout tak muselo až prodloužení. A jaké bylo! Festival neproměněných šancí protrhnul až v poslední minutě nastaveného času Patrik Šebek. Slávistické naděje na obhajobu titulu tak v semifinále pohasly.

IHC Berounští Medvědi – IHC Devils Zlín 3:6 (0:1, 1:1, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 14. J. Novák (Tvrzník), 41. Šinágl (Balázs), 48. J. Novák – 3. Janeba (Kašík), 18. Čech (Urbanec), 29. Šenkeřík (Veselý), 34. Veselý, 43. Veselý (Urbanec, Vozdecký), 44. Janeba.

Jako nebe a dudy působilo druhé semifinálové střetnutí vedle toho úvodního. Zápas byl od začátku maximálně opatrný, o krůček navrch v něm ale měli zlínští hokejisté. Ti v polovině utkání za výhodného stavu 2:1 zamkli svá zadní vrátka na sedm západů a ojedinělé výpady nekompromisně využívali. Poslední čtvrtina už nabídla góly na obou stranách, drama ale nikoliv. Postup do finále naprosto po zásluze vybojovali Devils.

Poslední zápas celé sezóny inline hokeje můžete opět sledovat prostřednictvím internetového přenosu nebo v textovém komentáři na webu Onlajny.com.

První zápas série play-out o sestup

IHC Night Birds Přerov – Mad Parrots Úhřetice 19:3 (2:0, 7:1, 4:2, 6:0)

Branky a nahrávky: 5. P. Hanák (J. Ferenc), 8. Ditrich (J. Ferenc), 17. J. Ferenc (P. Hanák, M. Ferenc), 19. Plášek (Kočara), 19. Blinka (P. Hanák), 20. J. Osina (Plášek), 21. P. Hanák, 21. J. Osina (Kočara), 24. J. Osina (Kočara), 25. M. Ferenc (J. Ferenc), 28. J. Ferenc (P. Hanák), 29. J. Osina (Plášek), 31. Kočara (Ditrich), 39. P. Hanák (Plášek, M. Ferenc), 40. Ditrich (Škorík, Kočara), 43. Kočara (Hanák, J. Osina), 43. Škorík (Ditrich, M. Ferenc), 47. Hanák (J. Osina, Plášek), 48. J. Osina (Ditrich) – 16. Musil, 27. Čermák (Petr), 35. Čermák (Petr, Šťastný).

Přerov vstoupil do série s Úhřeticemi o bytí a nebytí nekompromisním způsobem. Už od začátku měl velkou aktivitu a soupeře pouštěl jen zřídka do šancí. Na začátku druhé čtvrtiny sice Úhřetice snížily na 2:1, ale poté Night Birds rozjeli gólový kolotoč, kterým svého soka naprosto deklasovali. Už v polovině zápasu domácí vedli jasně 9:1 a jejich náskok neustále narůstal. Zápas se proměnil v exhibici a utkání skončilo drtivým výsledkem 19:3, po kterém jsou přerovští inline hokejisté krok od udržení extraligy i pro příští sezónu.