Polička se na Final Eight poctivě připravovala, podřídila tomu úplně všechno

Polička se na Final Eight poctivě připravovala, podřídila tomu úplně všechno

Víkendový turnaj Final Eight, který měl rozhodnout o vítězi Stilmat první ligy inline hokeje, hostila Polička. A právě ta byla také jedním z horkých favoritů. Hráči Spartaku měli před sebou jasný cíl, kterému podřídili úplně vše. Jejich úsilí se jim nakonec vyplatilo. Na konci turnaje mohli zvednout nad hlavu pohár pro vítěze první ligy. O jejich úspěchu se rozpovídali Dušan Vápeník s Martinem Plevou.

Spartak slavil triumf v domácím prostředí

Je tomu teprve pár let, kdy v Poličce začínali s inline hokejem. A dnes se radují ze zisku titulu první ligy. „Pro náš klub je to obrovský úspěch. Inline hrajeme v Poličce díky mému synovi, který k němu před tím přišel přes Lukáše Cika a další, teprve čtvrtý rok. Takže pro nás je to opravdu obrovský úspěch, který jsme vůbec nečekali,“ neskrývá radost kapitán Spartaku Dušan Vápeník. „Máme skvělou partu a jsme šťastní, že se nám to povedlo zrovna doma. A teď půjdeme slavit,“ pokračuje střelec jedné branky z finálového zápasu.

Vítězství ovšem není dílem náhody. Tomuto triumfu předcházela poctivá příprava. „Do turnaje jsme šli s tím, že chceme dojít co nejdál. Přizpůsobili jsme tomu i životosprávu a opravdu vše, co k tomu patří,“ prozrazuje hráč s třináctkou na zádech. Ve vítězném celku se sešla výborná parta místních, mezi které zapadli také kluci ze Žďáru nad Sázavou. „Máme výborné hráče. Pomáhají nám kluci ze Žďáru. Ale i místní kluci jsou výborní. Škoda, že se zranil syn, a nemohl hrát. Odehrál nějaké zápasy za Olomouc, takže slaví dva tituly. Jak v Olomouci, tak v Poličce.“

A co bylo podle kapitána Spartaku klíčem k úspěchu? „Myslím si, že to bylo tím, že jsme k tomu přistoupili tentokrát opravdu zodpovědně a dařilo se nám střelecky. A navíc jsme se mohli spolehnout na vynikajícího gólmana, to je prostě základ. Skvělý gólman, Poličák, který chytá v Poličce i hokej,“ má jasno Dušan Vápeník.

Nejlepším hráčem Poličky byl vyhlášen Martin Pleva

Noční můrou všech soupeřů bylo duo Martin Pleva – Petr Beneš. Nejlepším hráčem Spartaku byl nakonec zvolen prvně jmenovaný. „Pro mě to neznamená nic. Já jsem hlavně strašně rád, že jsme vyhráli. Já vím, že se to říká vždycky, ale fakt je důležitější, že vyhrál tým. Je pravda, že nám turnaj
s Peťou Benešem sedl, že jsme si rozuměli a že nám tam góly napadaly. Nejdůležitější ale je, že jsme to vyhráli celé,“ ujišťuje Pleva.

V mužstvu se sešlo několik hráčů ze Žďáru nad Sázavou. I to mohlo mít vliv na skvělou souhru Spartaku. „Peťa Beneš přišel letos. Loni i předloni hrál extraligu v Pardubicích. Je vidět, že to v rukách má, že umí dát gól. S Pepou Hronem tady hrajeme už tři roky. Ale myslím si, že tu jsou všichni kluci strašně šikovní a je jedno, kdo s kým hraje. Vždycky nějaké góly dáme,“ uzavírá jeden z tahounů Poličky.