Mladší žáky ovládl domácí Přerov

Mladší žáky ovládl domácí Přerov

V neděli patřila přerovská MEO Aréna opět turnaji v inline hokeji. Tentokrát se zde oproti předchozímu dni představili mladší žáci. Finálové turnaje se zúčastnilo celkem šest mužstev: Mad Parrots Úhřetice, HC LVI Břeclav, IHC Devils Zlín, IHC Berounští Medvědi, HC Cvočkaři Hořovice, IHC Night Birds Přerov.

Mad Parrots Úhřetice - HC LVI Břeclav 9:3 (4:2, 5:1)

Branky a nahrávky: 1. Valkoun (Panchártek), 4. Paleček, 8. Macas (Panchártek), 10. Paleček (Kropáček), 17. Paleček (Vašíček), 23. Valkoun (Vašíček), 25. Palaček, 26. Valkoun (Panchártek), 28. Landsmann (Kropáček) – 1. Juřička (Hykl), 7. Boltvan, 21. Boltvan (Havelka)

Úvodní čtvrtfinálový duel mezi Uhřeticemi a Břeclaví dopadl vysokou výhrou pro první jmenovaný tým. Břeclav nezastihla tempo soupeře hned od začátku a poté se těžko zpátky dostávala do hry. Za Mad Parrots řádila především dvojice Paleček - Valkoun. Úhřetický celek si tak připsal hladkou výhru.

IHC Devils Zlín - IHC Berounští Medvědi 4:1 (2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Chludil, 8. Ramert, 24. Ševčík (Šindelek), 27. Chludil (Čajanová) – 23. Kratochvíl (Plos)

Druhé čtvrtfinále se odehrávalo mezi Devils ze Zlína a Medvědy z Berouna. Oproti předchozímu duelu to bylo z kraje opatrné utkání, které postupně nabíralo na vyšších obrátkách. Berounským se podařilo snížit až za stavu 0:3, ale to již bylo pro hostující celek hodně pozdě. Za Zlín poté přidal čtrtou trefu Chludil a bylo rozhodnuto. Do semifinále tak postupoval společně s Úhřeticemi také Zlín.

HC LVI Břeclav - HC Berounští Medvědi 6:11 (1:4, 5:7)

Branky a nahrávky: 8. Hyža (Juřička), 18. Ambrož (Hyža), 21. Juřička (Sokola), 27. Hykl, 30. Hyža (Havelka), 30. Juřička (Havelka) – 1. Plos (Kratochvíl), 4. Plos (Kratochvíl), 7. Plos (Svoboda), 14. Plos, 17. Plos (Kratochvíl), 17. Altrichter, 20. Plos, 23. Kuchař, 23. Plos (Kratochvíl), 25. Hamr (Svoboda), 29. Kratochvíl

Souboj o páté a šesté místo nabídl divákům parádní přestřelku. Publikum vidělo celkem sedmnáct branek. Z výhry se radoval celek z Berouna. Medvědi dokázali nastřílet Lvům z Břeclavi hned jedenáct branek a domů odjížděli z predposledního místa. Poslední příčka tedy padla na Břeclav, která skórovala šestkrát, ale na Beroun to prostě nestačilo. V kádru Berouna se představil syn bývalého extraligového brankáře Martina Altrichtera, který se jedinkrát zapsal mezi střelce.

HC Cvočkaři Hořovice - Mad Parrots Úhřetice 4:2 (2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Žmola (Helikár), 10. Kvasnička (Adamec), 28. Matoušek (Klaus), 29. Adamec (Klaus) – 6. Valkoun (Paleček), 24. Valkoun (Bárta)

První semifinále nebylo v průběhu utkání tak jednoznačné. Úhřetice se dvakrát dokázali na Hořovice dotáhnout, ale hlavní slovo si vzali hráči z Hořovic, kteří nedopustili žádné drama a dovedli zápas k vítězství v poměru 4:2. Po dvou bodech zaznamenali Klaus a Adamec.

IHC Night Birds Přerov - IHC Devils Zlín 8:5 (4:1, 4:4)

Branky a nahrávky: 2. Svozil (Ryšavý), 6. Ryšavý (Svozil), 10. Svozil, 13. Ryšavý (Svozil), 21. Ryšavý (Svozil), 24. Hradil (Buršík), 25. Svozil (Ryšavý), 26. Holík (Hlávka) – 10. Ševčík (Chludil), 16. Šindelek, 22. Tomek (Vajda), 24. Ramert, 28. Šindelek (Chludil)

Druhé semifinále bylo pro oko diváka mnohem vypjatější, než úvodní mezi Hořovicemi a Úhřeticemi. První polovinu zápasu vyhráli domácí s přehledem 4:1, ale Čerti ze Zlína se ve druhé polovině utkání vzchopili a neustále odpovídali na vedoucí trefy domácích. Oba týmy se takto přetahovaly do samotného závěru utkání. Za domácí byla hodně vidět dvojice Svozil - Ryšavý. Nutno pochválit celek ze Zlína, který válčil až do posledních vteřin. Nakonec to nestačilo na víc, než na souboj o třetí místo. 

Mad Parrots Úhřetice - IHC Devils Zlín 2:8 (1:3, 1:5)

Branky a nahrávky: 14. Bárta (Paleček), 24. Valkoun – 8. Chludil (Čajanová), 9. Peprna, 14. Ševčík (Ramert), 16. Chludil (Šindelek), 16. Ramert, 19. Ramert, 22. Peprna, 26. Čajanová (Valda)

Předposlední duel dnešního turnaje patřil tedy souboji o třetí příčku. Zde jakoby Úhřeticím došly síly a proti Devils ze Zlína se hodně těžko prosazovali. Nakonec se dokázaly střelecky prosadit pouze dvakrát. Jednu trefu zaznamenal Bárta, druhou Valkoun. Zlínští tak předvedli skvělý výkon v souboji o třetí pozici a na krk si nasadili bronzové medaile. Dvě trefy zapsal Chludil a dva body v utkání za gól i nahrávku si připsala dívka Sára Čajanová.

HC Cvočkaři Hořovice - IHC Night Birds Přerov 5:10 (2:4, 3:6)

Branky a nahrávky: 5. Adamec, 12. Žmola (Adamec), 19. Adamec (Kvasnička), 21. Adamec, 23. Helikar (Komínek) – 3. Svozil, 11. Svozil, 13. Holík, 14. Svozil, 16. Svozil, 16. Svozil, 16. Svozil, 22. Svozil, 26. Hradil (Holík), 28. Ryšavý

To nejlepší čekalo na diváky v přerovské MEO Aréně v samotném finále. Zde oba celky předvedly urputnou podívanou, kdy se bojovalo o každičký centimetr na hrací ploše. Divákům se do paměti vryje tučným písmem Stanislav Svozil, který vsítil v tomto duelu hned sedm branek. Výkon Úhřetic se sice ve druhé polovině utkání zlepšil, ale na víc než pět vstřelených branek to nestačilo. Domácí borci jich nastříleli celkem deset a zaslouženě si na krk pověsili zlaté medaile. Lepší finiš si přerovští inline hokejisté v domácké MEO Aréně přát nemohli.

Konečné pořadí turnaje:

1. - IHC Night Birds Přerov
2.  - HC Cvočkaři Hořovice
3. - IHC Devils Zlín
4. - Mad Parrots Úhřetice
5. - IHC Berounští Medvědi
6. - HC LVI Břeclav