Roller Storm obrat nedokonal, titul míří do Zlína! Bronz berou junioři Uherského Brodu

Roller Storm obrat nedokonal, titul míří do Zlína! Bronz berou junioři Uherského Brodu

Druhý hrací den Final Six extraligy juniorů v Novém Jičíně nabídl na místním stadionu dlouho očekávané boje o medaile. Nejprve v souboji o bronz přehráli junioři Uherského Brodu Nový Jičín, který mocně dotahoval, nicméně nakonec padl 6:10. V souboji o zlato předvedli výtečnou první půli hokejisté Devils Zlín, když po dvaceti minutách vedli 4:0, brzy po začátku půle druhé však Roller Storm Praha celé manko smazal. O osudu utkání a vlastně celé sezony rozhodla povedená akce Zlína, po níž Ševci zvítězili 5:4 a pověsili si na krk zlaté medaile za 1. místo v letošním ročníku juniorské extraligy!

O 3. místo: 

IHC Uherský Brod – IHC Nový Jičín 10:6 (4:3, 6:3)

Branky a nahrávky: 6. Miko (Gazda), 9. Rezek (Schmied), 12. Rezek (Miko, Gazda), 13. Gazda (Rezek), 21. Rezek (Miko), 23. Bainar, 25. Rezek (Miko, Gazda), 27. Miko, 37. Stiksa (Budil), 38. Budil (Peška) – 13. Irgl (Matiaško), 15. Flok (Valíček, Mach), 20. Heralt (Bartko), 29. Heralt (Mach), 36. Flok (Bartko, Mach), 36. Flok (Mach)

Souboj dvou zklamaných semifinalistů začali lépe Brodští, kteří jasně ovládli úvod zápasu a po brankách Petra Mika, dvou přesných střelách Václava Rezka a jedné brance Daniela Gazdy vedli jasně 4:0. Novojičínští ale nesložili zbraně a ještě do konce první půle snížili. Nejprve se před brankou prosadil Lukáš Irgl, na nějž navázali chvíli po buly Adam Flok a při přesilovce dorážkou Jakub Heralt. Hned zkraje druhého poločasu ale naděje domácích klesly. Svůj hattrick završil Václav Rezek, následně po obrovské hrubce ujel obraně Viktor Bainar, při další početní výhodně pálil přesně znovu Václav Rezek a čtyřbrankový náskok vrátil Brodu Petr Miko. Nový Jičín ale stále nepolevil. Z další dorážky se prosadil Jakub Heralt a dvěma trefami v krátkém sledu završil svůj hattrick Adam Flok. I nadále pokračovali Jičínští v tlaku, inkasovali však smolnou branku, když se zpoza branky trefil Filip Stiksa a celý zápas uzavřel trefou do prázdné klece Radim Budil. 

Ohlasy po utkání o bronz

Finále: 

IHC Roller Storm Praha – IHC Devils Zlín 4:5 (0:4, 4:1) 

Branky a nahrávky: 24. Klinecký (Novotný), 26. Klinecký (Vráblík), 28. Vráblík (Klinecký), 30. Novotný (Klinecký) – 12. Gago, 15. Werbik, 17. Werbik (Gago), 19. Werbik (Gago), 33. Klauda (Gago)

Velký souboj o ligový primát začali výrazně lépe hokejisté z Moravy. Jako první se mezi střelce zapsal chvíli po polovině první půle Michal Gago. Po další chvíli ukázal svůj důraz na brankovišti Nicolas Werbik a rázem to bylo 0:2. Následně kooperovali oba předchozí střelci spolu, Gago našel na zadní tyči volného Nicolase Werbika, který svou ránu umístil přesně pod břevno. A tato spolupráce se opakovala také těsně před koncem první dvacetiminutovky, když Gago další přesnou přihrávkou našel Nicolase Werbika, který prudký švihem dovršil hattrick.

Zlín ovládl první část a do kabin kráčel se čtyřbrankovým náskokem.  Druhá část se v lecčem podobala té první, nicméně měla zrcadlový průběh. První branku Pražanů si připsal po ráně z mezikruží Daniel Klinecký. O dvě minuty se prosadil Daniel Klinecký znovu, když napřáhl kousek za červenou čarou a propálil Hufa v brance Zlína. Na rozdíl jediné branky snížil za dvě minuty po krásném úniku a kličce na dlouhou tyč Natan Vráblík a náskok Zlína definitivně umazal o chvíli později po akci Klineckého u tyče neobsazený Tomáš Novotný. Oba celky začaly hrát vzápětí hodně opatrně, z vedení se však kousek před koncem radovali znovu Zlínští. Gago třetí klíčovou přihrávkou zápasu uvolnil v mezikruží Oldřicha Klaudu, jenž z první mířil přesně k tyči. Zlín svůj náskok nakonec udržel a zaslouženě získal juniorský titul!

Ohlasy po finálovém utkání: