Finálový turnaj první ligy má za sebou první den

Finálový turnaj první ligy má za sebou první den

V poličce mají za sebou inline hokejisté první hrací den, ve kterém se dohrála skupina A. Z té postoupili do finále hráči domácí Poličky. Ve skupině B zbývá odehrát ještě dva zápasy, které jsou na programu v neděli dopoledne. Odpoledne jsou pak na programu zápasy o medaile.

GAME TO GAME

Kvůli neúčasti Karviné se začínalo na stadionu v Poličce o hodinu později. A málem se začínalo ještě déle, protože Černošičtí dle svých slov také skládali tým na poslední chvíli. I toto extraligovou rezervu možná v úvodu turnaje poznamenalo, protože nechytila začátek zápasu s Chrudimí, která si během dvou čtvrtin vypracovala vedení 6:2. "Kousavá céčka" se ale vzchopila a nakonec se jim povedlo zápas ještě lehce zdramatizovat. Nutno dodat, že zápas byl plný trestů. Stejně jako střetnutí béčka Roller Stormu a Nové Paky. V úvodu vše vypadalo na jízdu ze strany pražského týmu, ale Nová Paka se rozjela a rozprášila svého soupeře 13:5. Velkou měrou se o tento výsledek zasloužila absence stabilních brankářů Stromu, v kase se totiž objevil na soupisce psaný až čtvrtý gólman. 

Třetí střetnutí horkého dne na zimním stadionu svedlo dohromady Lomnici s Uherským Hradištěm. Zprvu to vypadalo na velké drama, ale ve třetí čtvrtině se celek ze Slovácka utrhl a jeho náskok už Lomničtí stáhnout nedokázali. Zápas neblaze odnesl brankář Lukáš Vinklář. Ten po svém vynikajícím výkonu, kdy několikrát na hranici možností zastavil šance soupeře, po utkání zkolaboval. Do dalšího střetnutí proti Eagles se ale stihl dát do kupy, příval akcí soupeře držel dvě minuty na uzdě, nakonec ale nezabránil debaklu 3:7. Mezi tím se představila také domácí Polička, která si smlsla na Nové Pace, které uštědřila výprask 12:3. I ve svém druhém zápase se Spartak dostal do vedení, ale ve druhé čtvrtině o něj přišel. Hostitelský tým se vzchopil a vydobyl si pracně vedení zpět, ale Roller Storm půl minuty před koncem při hře bez brankáře srovnal na konečných 3:3. 

Sobotní program uzavřel zápas Reflexu s Černošicemi. Ty se dostaly v první čtvrtině do pohodlného náskoku, jenže Uherské Hradiště začalo mocně toto vedení stahovat. Poté však přišla další série branek týmu z okolí Prahy, jenže v poslední čtvrtině Reflex zabral a snížil na rozdíl jediné trefy. Černošice si ale nakonec výsledek uhájily.

PÁNI HATTRICI

Hned v úvodním duelu byl autorem tří branek chrudimský Marek Kišš. Nejpovedenější byla druhá trefa, kdy umístil z jízdy puk přímo do zadního růžku. V utkání mezi béčkem Stormu a Novou Pakou padl hattrick na obou stranách. Za vítěznou stranu byl jeho autorem Radek Pilař, který jej načal proměněným trestným střílením a uzavřel ranou do víka. Na druhé straně třikrát zaperlil Milan Bláha st., který svou jízdu začal spolupráci se svým synem. Nejplodnější na vícególové počiny bylo úvodní utkání Poličky. Po sedmadvaceti minutách hry  svítily tři góly na kontě Martina Plevy a Petra Beneše, kteří těžili ze vzájemné spolupráce. 

První jmenovaný si dokonce zapsal hned čtyři trefy do černého. A konečně poslední tříbrankový příspěvek je z Černošic. Tomáš Ottomanský v napínavém zápase s Uherským Hradištěm odmítl vyrovnání a v posledních minutách uzavřel parádním nájezdem svůj gólový počin. Předtím se podílel na vybudování vysokého náskoku.

MUŽ DNE

Mužem dne si troufám vyhlásit Lukáše Vinkláře. Ačkoliv jeho Lomnice nad Popelkou v obou případech padla poměrně vysokým rozdílem, on chytal výborně a třeba Chrudim držel více jak dvě čtvrtiny v šachu. Nejen jeho výkony ho vynesly až k nominaci na muže prvního dne finálového turnaje. Po prvním zápase totiž vinou velkého horka a dehydratace zkolaboval a nevědělo se, zda bude vůbec schopen nastoupit. Dle slov kapitána týmu ležel ve sprše a nevypadal vůbec dobře. Během zhruba dvou hodin se však dal díky pomoci svých spoluhráčů do pořádku a k utkání nastoupil. V první čtvrtině dokonce nepustil jediný puk za svá záda. Poté sice náročným programem a velkým horkem zdecimovaná Lomnice nezvládla závěr zápasu s Eagles, leč díky Vinklářovi alespoň neodešla z plochy s příliš velkým debaklem.