Final Six juniorů má za sebou první den, o zlato bude bojovat Zlín s Roller Storm

Final Six juniorů má za sebou první den, o zlato bude bojovat Zlín s Roller Storm

Nový Jičín – První den finálového turnaje juniorů přinesl pět duelů. Z Nového Jičína už odcestovaly celky Hradce Králové a Kladna, Zlín se Stormem Praha se utkají ve finále, pořádající tým vyzve v souboji o bronz Uherský Brod.

V jedenáct hodin odstartoval turnaj duelem mezi domácím Novým Jičínem a Hradcem Králové. Tento čtvrtfinálový souboj ovládli první jmenovaní celkem jednoznačně 11:2. A to i proto, že Východočeši dojeli pouze se šesti hráči do pole.

Druhé čtvrtfinále přineslo vítězství Zlína nad Kladnem, a to taktéž celkem jednoznačně. V poklidně hraném utkání přehrál soupeře poměrem 11:1. Čerti tak následně sehráli s Hradcem souboj o 5. místo.

Zde byla k vidění krásná přestřelka a několik zvratů. Nakonec měli lepší konec hráči Hradce Králové a uspěli poměrem 9:7.

V prvním semifinále se domácí Nový Jičín postavil favoritovi z Prahy, tudíž celku Roller Storm. Jičínští dlouho bojovali, jenomže zbytečnými vyloučeními v závěru si zkomplikovali cestu za překvapením a padli 3:4.

V posledním semifinále na sebe natrefili dva blízké týmy, Uherský Brod a Zlín. Mančafty obou celků se znají především ze zlínské hokejové juniorky, šlo tak o vyhecovanou bitvu. Alespoň zprvu, než Ďáblové převzali kontrolu a jistě zvítězili 17:4.

Zítra je na programu od pravého poledne souboj o bronz mezi Brodem s Jičínem, ve dvě se bude rozhodovat o zlatu mezi Zlínem a Roller Stormem. 

Hodnocení sezóny Petra Patyka a Radovana Pavlíka po zápase o páté místo