O zlato s Itálií: Bude to boj před skvělými fanoušky, zní z českého tábora

O zlato s Itálií: Bude to boj před skvělými fanoušky, zní z českého tábora

Úderem osmé hodiny večerní se v sobotu rozehraje nejdůležitější zápas letošního mistrovství. Na stadionu v Asiagu se totiž rozhoří bitva o zlaté medaile, o které si to rozdá domácí Itálie a Česká republika. Oba týmy už se potkali v úterý a tehdy slavili těsnou výhru Italové, finálový duel se ale hraje od nuly, šance jsou tak pro oba celky zcela vyrovnané.

Domácí výběr prošel turnajem bez větších problémů, přes zaváhání s Lotyšskem a klíčovém vítězství nad českým týmem vyhrál skupinu. Češi přitom vzájemný souboj začali dobře, když vedli o dvě branky, pak ale Itálie skóre otočila. Přestože ještě Kafka dokázal srovnat, domácí necelé dvě minuty před koncem urvali těsnou výhru. Ve čtvrtfinále tak narazili na silnou Kanadu, proti které si Italové poměrně hladce vypracovali tříbrankový náskok a jen málokdo ještě čekal obrovské drama. Tým s javorovým listem na dresu ale nic nevzdal a během několika minut srovnal.


Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém mohli skórovat oba týmy, brankáři ovšem byli proti, o postupujícím tak musely rozhodnou samostatné nájezdy. V nich se Kanadě vůbec nedařilo, a tak Italy do semifinále poslal Ferrari.

V semifinálovém duelu si to domácí tým rozdal z dalším zámořským státem, tentokrát to byly Spojené státy americké. Přestože USA patří ke světové špičce, letos nepodávají přesvědčivé výkony. Podobné to bylo i proti Itálii, která si většinu zápasu držela těsný náskok a při soupeřově hře bez brankáře v zuávěru už jen stvrdila postu do boje o medaile.

Italové jsou na domácím hřišti navíc povzbuzování skvělými fanoušky, kterých si do haly při semifinálovém utkání s USA našlo cestu kolem dvou tisíc. Na finále se čeká ještě hlasitější kulisa, hráči se tak mohou těšit na bouřlivou atmosféru.