Češi jsou ve finále! Druhá formace otočila zápas s Francií

Češi jsou ve finále! Druhá formace otočila zápas s Francií

Obrovské drama se sladkou tečkou pro český tým bylo k vidění v Asiagu. O vítězství rozhodl v prodloužení Jakub Cik. Ten zároveň otevřel nesmírně vyrovnaný semifinálový zápas brankou na 1:0. Jenže do poločasu za Francii srovnal Langlos a obrat dokonal Tijou. Čtyři minuty před koncem pak vyrovnal Kafka. Týmový výkon se skvělým Brabcem přinesl Česku vítězství v prodloužení.

Utkání se od první minuty neslo ve vysokém tempu. Pro úvodní část hry zvolili Francouzi aktivní taktiku s vysokým napadáním české rozehrávky. Češi se především snažili držet puk na holích. Opatrný, ale rychlý začátek ukončil rázně Jakub Cik. V šesté minutě našlápl ke krátkému sólu a poslal Čechy do vedení.

Gól znamenal prolomení ledů. Útočné plameny šlehaly jak z české, tak z francouzské strany. Fialovu střelu udržel ve výstroji De Preval, na druhé straně stihl zabránit gólovce Laprese pohotovým návratem Cik. K vyrovnání došlo v 11. minutě, kdy po dobrém přechodu skóroval Langlos.

I nadále se bylo na co dívat. V šancích obou týmů vynikali brankáři. Brabec i De Preval předvedli řadu fantastických zákroků. Zvlášť horko bylo Čechům během vyloučení Strýčka, ale obrana s výpomocí Brabce všechno zvládla.

Hned na začátku druhého poločasu zahrozili útočníci na obou stranách. Kafkovi připravil tutovku Cik, ale De Preval se vytáhl skvělým zákrokem. Za Brabcem zase zvonila tyč. Do brankové příležitosti se dostal i Loskot. Velkou příležitostí pro zisk vedení byla pro národní tým přesilovka po faulu na Sema, De Preval se ale nemusel příliš předvést.

Necelých deset minut před koncem přišel trest. Po levé straně proklouzl Benjamin Tijou a střelou mezi ruku a lapačku otočil zápas. Zbývající desetiminutovka se pochopitelně nesla v duchu českého nátlaku. Do obrovských šancí se dostali Bernad a Loskot. Vysvobození přišlo čtyři minuty před koncem zápasu. Petr Kafka našel střeleckou formu v pravou chvíli a pověsil puk do šibenice.

Trenér Tvrzník si vzal po vstřelené brance oddechový čas. Obrovské šance si připravili Loskot, Rubeš i Kafka, ale De Preval byl o chlup lepší. Půl minuty před koncem Brabec pohotově dosáhl na ránu Tijoua. Další branka však nepřišla a zápas pokračoval do prodloužení.

Bonusová dávka inline hokeje nabídla stejně atraktivní podívanou jako celý zápas. Opět se museli ohánět brankáři na obou stranách. Hrálo se nahoru-dolů. Oba týmy odehrály prodloužení už jen na dvě formace. Necelé dvě minuty před koncem poslal Česko do bojů o zlato po luxusní přihrávce od Kafky svou druhou brankou Jakub Cik.


Česko – Francie 3:2 po prodloužení (1:1)

Branky: 6. J. Cik (Zbořil), 37. Kafka (J. Cik), 49. J. Cik (Kafka) – 11. Langlois (Fontanille), 31. Tijou (Gabillet)

Sestavy

Česko: Brabec (Michajlov) – Strýček, J. Bernad, Loskot, Šimo – Zbořil, J. Cik, Rubeš, Kafka – Sem, Malý, Fiala, D. Šebek – Zahradníček, Bezouška.

Francie: De Preval (Demars) – Tijou, Vitou, Langlois, Ladonne, Rage, Hamon – Bouchut, Gabillet, Crignier, Duclos, Masson, Lapresa, Desoppis, Fontanille.

Vyloučení: 1:1.