Česko ztratilo zápas s Itálií a prohrálo 3:4

Dramatické utkání hostilo v úterý večer Asiago. Česko jej otevřelo brankami Bernada a Rubeše, ale Italové v prostřední desetiminutovce zápasu otočili na 3:2. V závěru srovnal Kafka. Na body jeho gól nestačil, protože o vítězství Itálie rozhodl Banchero.

Zápas začal zostra. Hned v úvodních vteřinách zápasu se sám na brankáře řítil Loskot, ale Forsbergovou kličkou si na Maie nepřišel. Češi měli v úvodních minutách více ze hry. Tutové šance však přicházely jen zřídka, navíc si obrana musela hlídat brejky Italů, na které upozorňoval trenér Martin Tvrzník.

Národní tým poprvé udeřil po osmi minutách hry, když Bernadova střela z vrcholu kruhu zaplula pod lapačkou Maie. Ani po inkasované brance se Italové do hry nedostali a pokračovala česká dominance, která přinesla ovoce v 15. minutě. Po přihrávce Šima se prosadil Rubeš. Domácímu výběru se však podařilo zásluhou Traversy před přestávkou snížit.

Azzurini se dostali na malou chvíli do hry. Traversa měl šanci vyrovnat, ale tlakem v poslední minutě poločasu si Češi vrátili sebedůvěru. Šance Cika, Sema ani Malého však brankou neskončily.

Domácí se do zápasu dostali hned po pauze. Přesilovku využil Virzi. Dokonalý obrat se Italům v Asiagu podařil o dvě minuty později, když situaci dva na jednoho vyřešil střelou Baldan. Čechy srážela především velmi přísná vyloučení. Češi naopak svou přesilovku nevyužili, ale nemuselo je to mrzet. K sólu našlápl Kafka a dělovkou nedal Maiovi šanci.

Češi pět minut před koncem ubránili přesilovku a ve vlastní výhodě se několikrát dostali k ohrožení Maiovy brány. Nejblíže gólu byl Bernad, ale trefil brankovou konstrukci. Neproměněné šance stály výběr Martina Tvrzníka body. Dvě minuty před koncem obraně pláchl Banchero a vstřelil vítěznou branku Itálie. Závěrečná powerplay Česku nevyšla.

Česko – Itálie 3:4 (2:1)

Sestavy
Česko:
Brabec (Michajlov) – Strýček, J. Bernad, Kafka, Loskot – Zbořil, J. Cik, Šimo, Rubeš – Sem, Malý, Šebek, Fiala – Zahradníček, Bezouška

Itálie: Mai (Facchinetti) – Vendrame, Traversa, Barsanti, Valbusa, Virzi, Ustignani – Rigoni, Bellini, Baldan, Lievore, Ferrari, Belcastro, Banchero, Ciresa

Branky: 8. Bernad, 15. Rubeš (Šimo), 33. Kafka – 18. Traversa (Ustignani), 22. Virzi (Ciresa), 24. Baldan (Belcastro), 39. Banchero (Rigoni)


Vyloučení: 3:2