Finále! Junioři porazili Švýcarsko a znovu budou bojovat o zlato

Po roce znovu. Junioři pokračují na vítězné vlně a jsou ve finále, kde je čeká domácí Itálie. Ač se Švýcarskem v semifinále prohrávali, zápas dotáhli do vítězného konce.

Do zápasu lépe vstoupili Švýcaři, kteří se dostali v 8. minutě do vedení. Dokonale sehraný protiútok zakončil Daniel Moreno. Zaskočení Češi si po inkasované brance vybrali oddechový čas, aby reagovali na nepříznivý stav, což se ukázalo jako správný tah. Po vyloučení Odermatta navíc český tým získal přesilovou hru. Netrvalo dlouho a přesilovka byla využita, když Nicolas Bureš prostřelil Zurchera, jenž měl zakrytý výhled a stav byl 1:1.

Aktivní Vráblík mohl strhnout vedení na českou stranu, ale neuspěl, a stejně tak se vedlo i švýcarské dvojici Moreno-Kuettel. Změna stavu přišla před polovinou, když se Natan Vráblík proháčkoval k zakončení a bekhendem překvapil Zurchera. Srovnat mohl ve druhé části Rickli, který naskočil z trestné lavice, ale ten ztroskotal na vynikajícím brankáři Hufovi.

Český tým využil i podruhé v zápase přesilovou hru. Kaukičovi nesedla rána, ale o to větší potíže brankáři nadělala. Natan Vráblík před Zurcherem zachoval chladnou hlavu a nadzvedl kotouč nad jeho beton. Hra se uklidnila a Češi hráli velmi poctivě. Vážnější příležitost měl na hokejce sice Rickli, ale Huf odolal. Švýcarům nevyšla v závěru hra bez brankáře, a tak přišly na řadu oslavy postupu do finále! Stejně jako loni v Argentině bude český tým hrát finále. Vyzve domácí tým Itálie.

Česko – Švýcarsko 3:1 (2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Bureš (Balcar), 17. Vráblík, 25. Vráblík (Kaukič) – 8. Moreno (Kuettel). Střely na branku: 28-21. Vyloučení: 2-3.