V semifinále jsou i Češky. Domů poslaly Finky

Středa českým celkům na mistrovství světa FIRS sedla. Postup českých juniorů napodobil i výběr trenérky Pančákové, který vyhrál nad Finskem 3:2. Semifinále proti USA je na programu zítra od 20.30.

Češky jsou sice v semifinále mistrovství světa, ale vítězství nad Finkami se opravdu nerodilo lehce. Ba naopak. Tahle bitva český ženský výběr stála až příliš moc sil. A to jak fyzických, tak psychických. Češky se sice zásluhou Vopravilové dostaly do vedení, z něj se ale příliš dlouho neradovaly. Finky šly totiž ještě do konce poloviny do vedení. Branku na 2:1 vstřelily pouhých 15 vteřin před přestávkou. Do druhé poloviny tak šel severský soupeř s jednobrankovým vedením. A to i navzdory tomu, že oproti Finkám měly Češky více než dvojnásobný počet střel.

Finky se navíc ve druhé polovině častěji a častěji dostávaly před branku Škodové. Česká gólmanka ale už žádný kotouč za svá záda nepustila. Inkasovala už jen Koivistová. Tu nejprve překonala povedenou střelou Petra Vojtěchová, která tak zaznamenala první zásah na turnaji, a následně rozpoutala českou radost Dominika Lásková. Její první střelu finská gólmanka ještě vyrazila, na dorážku už ale nestačila.

Český výběr se tak v zítřejším semifinále utká s USA. Zápas je na programu ve 20:30. Finky si zahrají už jen o umístění.

Finsko – Česko 2:3 (2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Tapaniová (Jokipeltová), 20. Ahvensalmi (Niemelaová) – 7. Vopravilová (Kovářová), 32. Vojtěchová (Flachsová), 38. Lásková. Střely: 21-39. Vyloučení:1-1. Využití:1-0.