Čeští junioři přestříleli Kolumbii a ve čtvrtfinále se utkají s USA

Reprezentace juniorů zvítězila i ve třetím utkání v základní skupině A. Češi tradičně vstoupili zápasu velmi dobře a využité přesilové hry vynesly svěřencům Pavla Würtherleho a Ladislava Vlčka náskok 5:0 po první části. Kolumbie ovšem změnila hru, vystřídala brankáře a jakoby do hry vstoupil jiný soupeř. Češi ovšem zápas zvládli a zvítězili 8:2.

Již ve druhé minutě se Češi ujali vedení, když Nicolas Werbik využil početní výhodu a navázal na něj i David Janiczek, aby zvýšil. Když se trefil navíc i Jan Bartko a v přesilovce znovu Nicolas Werbik, Kolumbie nenacházela recept a po zvýšení Lukáše Kaukiče si vybrala oddechový čas.

Druhou část zápasu začala Kolumbie velmi dobře, za čímž stála změna v taktice. Vynikající zákroky střídajícího brankáře Burgose nepřidali české hře na klidu a Jaime Garcia a Camilio Cardenas dvěma rychlými brankami znervózněli Čechy, kteří se museli bránit nebezpečným výpadům soupeře. 

Uklidnění přišlo až ve 37. minutě zápasu, kdy Jan Novotný procpal kotouč z otočky za Burgose, který poté ještě dvakrát inkasoval. David Janiczek využil pas Kaukiče a skóre nakonec uzavřel Filip Král. Češi tak postupují do čtvrtfinále z 1. místa ve skupině, kde vyzvou USA.

Kolumbie – Česko 2:8 (0:5, 2:3)

Branky a nahrávky: 24. Garcia (Oviedo), 26. Cardenas (Tovar) – 2. Werbik (Kaukič), 7. Janiczek (Kaukič), 7. Bartko (Klinecký), 15. Werbik (Bureš), 18. Kaukič, 37. Novotný (Klinecký), 37. Janiczek (Kaukič), 40. Král (Kaukič). Střely na branku: 14-21. Vyloučení: 4-1.