Druhá výhra! Češky porazily i Tchaj-pej

Druhá výhra! Češky porazily i Tchaj-pej

Druhý hrací den, druhá výhra. Taková je zatím bilance Češek na mistrovství světa FIRS v italském Asiagu. Po včerejší výhře nad Švédkami si v pondělí poradily i s Tchaj-pejí, které nadělily šest branek. Přitom neinkasovaly ani jednou. Hattrickem se na výhře podílela Michaela Jančová.

Ženy: Česko - Tchaj-pej 6:0 (3:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Mlýnková (Vonková), 5. Jančová (Lásková), 9. Nováková, 24. Kovářová (Nováková), 35. Jančová (Lásková), 39. Jančová (Vojtěchová). Střely: 21-10. Vyloučení: 1-2. Využití: 1-0.

Češky vstoupily do pondělního zápasu stejně, jak začaly i ten v neděli. Tedy brankou hned v první minutě zápasu. První trefu na turnaji zaznamenala Mlýnková. Téměř celou úvodní polovinu měl český výběr herní převahu, Tchaj-pejky se jen stěží dostávaly k brance Blanky Škodové, pro kterou to byl první zápas na turnaji. Mladé gólmance Asiatky moc práce nepřipravily a to i přesto, že bruslařsky na tom nebyly vůbec špatně.

Nicméně do konce první poloviny to bylo již 3:0 a stejný počet branek Češky přidaly i ve druhé hrací části. Po včerejším hattricku Láskové dnes převzala štafetu Michaela Jančová, která rovněž vstřelila tři branky.

Výběr trenérky Pančákové je tak na turnaji stále stoprocentní, již v úterý ale přijde o poznání těžší soupeř. Respektive rovnou dva. Dopoledne se totiž Češky představí proti Švýcarkám a večer uzavřou celou základní část zápasem se silnou Kanadou.