Olomouc ovládla moravské finále a slaví premiérový titul! V souboji o zlato přesvědčivě přehrála Brno

Olomouc ovládla moravské finále a slaví premiérový titul! V souboji o zlato přesvědčivě přehrála Brno

25 branek! Přesně tolik nasázeli hokejisté IHC Tempish Olomouc svým soupeřům ve Final Four na cestě za vysněným titulem. Nejprve si v semifinále hravě poradili s Novým Jičínem 13:3 a v samotném boji o ligový primát po jednoznačném utkání, v němž dominovali o samého začátku, porazili Mission Roller Brno, překvapení vyřazovacích bojů, také hladce – tentokrát 12:3! Pro svěřence trenéra Stanislava Cika jde o premiérový titul, nutno však podotknout, že naprosto zaslouženě.

IHC Tempish Olomouc – Mission Roller Brno 12:3 (3:0, 2:0, 2:0, 5:3)

Branky a nahrávky: 6. Šimo (Cadis), 11. Šimo (Lukáš Cik), 12. Lukáš Cik, 19. Čuřík (Jakub Cik), 21. Jakub Cik (Čuřík), 28. Cadis (Lukáš Cik), 36. Čuřík (Fiedler), 40. Šimo (Cadis, Vích), 42. Handl (Jakub Cik), 45. Roupec (Duba), 47. Cadis (Handl), 47. Lukáš Cik (Michal Šimo) – 41. Obdržálek (Vorel), 44. Vorel (Rosendorf), 47. Rosendorf (Kubica)

Poslední utkání letošní sezony, tedy extraligové finále, začali lépe hokejisté z Hané. Již v šesté minutě otevřel brankový účet Michal Šimo a stejný hráč se prosadil také o chvíli později. Do konce první čtvrtiny se prosadil také Lukáš Cik a Olomoučtí šli do kabin se tříbrankovým náskokem. Ten doznal další změny po necelých dvaceti minutách, když se trefil přesně Jakub Čuřík, na jehož trefu navázal o dvě minuty opět po vzájemné spolupráci Jakub Cik. Na konci třetí čtvrtiny vedl Tempish až 7:0, když se trefil José Cadis a těsně před třetí sirénou mířil do černého podruhé v zápase Jakub Čuřík. Závěrečná část nabídla brankové hody. Na branku Michala Šima, který završil podruhé ve Final Four hattrick, reagoval první trefou Brna Petr Obdržálek. Následně se trefil Olomouc také Pavel Handl, ale také na jeho branku našel Mission Roller odpověď, konkrétně se prosadil Marek Vorel. Nepopulární desítku završil za Tempish David Roupec, kterého dalšími trefami v krátkém sledu doplnili José Cadis a Lukáš Cik. Definitivní tečku na finálovém klání udělal minutu před koncem Luboš Rosendorf, který však pouze snižoval na 3:12 z pohledu Brna. Olomouc si celé finále pohlídala a po zasloužené výhře převzala zlaté medaile pro vítěze STILMAT Extraligy inline hokeje 2016!