Moravské finále! Beroun proti Brnu obrat nedokonal, Olomouc rozstřílela Nový Jičín

Moravské finále! Beroun proti Brnu obrat nedokonal, Olomouc rozstřílela Nový Jičín

Na Zimním stadionu v Boskovicích se v rámci Final Four představil nejprve suverén základní části – Beroun, který změřil síly s Brnem. Mission Roller se dostal na začátku až do vedení o čtyři branky, nicméně Medvědi především díky Petru Kafkovi dokázal zápas srovnat a za stavu 5:5 se šlo do prodloužení. V tom byli šťastnější Jihomoravané, kteří postoupili do finále. Jejich soupeřem bude Tempish Olomouc, který v druhé bitvě o místo ve finále přehrál Nový Jičín jasně 13:3, přičemž utkání ovládl od úvodních minut.

IHC Berounští Medvědi – Mission Roller Brno 5:6 pp. (0:1, 0:2, 4:1, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Fiala (Tvrzník, Pavlata), 28. Kafka (Fiala), 30. Kafka (Jakub Bernad, David Bernad), 35. Kafka (Fiala, David Bernad), 43. Tvrzník (Pavlata) – 4. Obdržálek (Kadlec), 18. Obdržálek (Kubica), 22. Dufek (Kubica, Strýček), 25. Dufek (Kubica, Obdržálek), 43. Kubica (Obdržálek), 49. Dufek (Obdržálek)

Semifinálovou bitvu mezi suverénním Berounem a ambiciozním Brnem začali aktivněji hráči ze Středních Čech, z vedení se však radovali Jihomoravané, když se po přečíslení prosadil ranou do šibenice Petr Obdržálek. Do konce první čtvrtiny se stav nezměnil a Brňané odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením. To navýšili opět Petr Obdržálek, který se prosadil přes obránce v oslabení, a Jan Dufek, jenž číhal neobsazený na brankovišti. Po polovině zápasu vedli Brňané už o čtyři branky, když přečíslení završil perfektní tečí opět Jan Dufek. Pak však začala velká stíhací jízda Berounu, při níž Medvědi dokázali náskok Brna ještě do konce třetí čtvrtiny stáhnout. Hattrickem se prezentoval Petr Kafka a jednou mířil přesně Martin Fiala. Poslední čtvrtina byla taktickou bitvou, v níž se do vedení dostal v přesilovce opět Brno, dorážkou se prosadil Zdeněk Kubica, na jehož trefu ale za minut odpověděl Martin Tvrzník, který poslal zápas do prodloužení. To trvalo pouze necelou minutu, neboť pak napřáhl Jan Dufek, který taktéž dovršil hattrick, a poslal Mission Roller do finále!



IHC Tempish Olomouc – IHC Nový Jičín 13:3 (5:1, 1:1, 3:1, 4:0)

Branky a nahrávky:
3. Jakub Cik (Roupec), 3. Lukáš Cik (Šimo), 7. Čuřík, 10. Vích (Roupec, Fiedler), 12. Šimo (Roupec, Cadis), 17. Šimo (Jakub Cik), 27. Čuřík (Fiedler, Jakub Cik), 29. Cadis (Šimo, Vích), 32. Cadis, 41. Lukáš Cik (Čuřík), 43. Lukáš Cik (Vich), 44. Roupec (Fiedler, Jakub Cik), 45. Cadis (Lukáš Cik, Vích) – 11. Zahradníček (Jurík, Chvostek), 18. Kovařčík (Zahradníček, Kubičík), 34. Gebauer

Druhé semifinále začalo velkou smrští Olomouce, která se po první čtvrtině dostala do vedení 5:1 a už od začátku měla utkání pod kontrolou. Hned ve třetí minutě se prosadili Jakub Cik a poté také Lukáš Cik, na nějž navázal vzápětí Jakub Čuřík, Lubomír Vích a Michal Šimo. Již na 6:1 zvyšoval chvíli před polovinou utkání opět Michal Šimo, na jehož trefu bleskově odpověděl Ondřej Kovařčík. Druhou polovinu utkání začali opět lépe Hanáci, trefili se podruhé v zápase Jakub Čuřík a také dvěma povedenými střelami Jose Cadis. Na konci třetí čtvrtiny snížil na 3:9 z pohledu Nového Jičína Robin Gebauer, ovšem to bylo ze strany Jičínských na Final Four vše. Ve čtvrté čtvrtině se prosadili opět pouze Olomoučtí, když hattrick dovršil po krásných kombinacích José Cadis a také Lukáš Cik. Olomouc si utkání pohlídala a po jasné výhře 13:3 postoupila do finále, kde se o ligový primát utká s Mission Roller Brno.