Double! Český tým ovládl i kategorii Masters na Mistrovství světa v Itálii

Double! Český tým ovládl i kategorii Masters na Mistrovství světa v Itálii

Český tým na Mistrovství světa veteránů vítězí potřetí za sebou. Navíc letos, kdy se poprvé hrálo ve dvou kategoriích, zvítězili jak v kategorii Masters, tak v kategorii Veterans. Lepší výsledek si česká výprava ani nemohla přát.

Česká republika - USA 3:0 (2:0,1:0)

Branky a nahrávky: 7. Balázs (Langr), 11. Plášek (Kala), 33. Schubert (Würtherle)

Aktivnější byli hned z počátku reprezentanti České Republiky, kteří se od prvních vteřin probíjeli k brance Laurieho. První vážnější šanci si připsal Milan Bláha, ale jeho střela skončila pouze na tyči. Vzápětí byl vyloučen Glenn Evans a Česko mohlo jít do vedení. Přesilovka země se Lvem na prsou však přinesla pouze střelu Demela, kterou Laurie pokryl. Druhá přesilovka reprezentace ze srdce Evropy již byla zajímavější, ale ani Broš, Demel, či Langr nedokázali překonat excelentního Laurieho. První branku tak přinesla až akce Langra společně s Davidem Balazsem, který po pasu před branku otevřel střelecký účet dnešního utkání. Češi byli i nadále aktivnější, ale Laurie držel své spoluhráče nad vodou. Laurie si vybral jedinou slabší chvilku, když na levé straně napřáhl Karel Plášek a brankáře USA prostřelil. Češi tak vedli o dvě branky. Američanům tato branka doslova zamotala hlavy, český výběr si vytvářel další příležitosti, ale ani jednu větší šanci již diváci neviděli.

Podobně jako do první periody vlétli čeští inlajnisté velkou šancí, ale Tomáš Kojecký trefil jen a pouze tyč branky, kterou tou dobou již strážil Bufalino. Ten držel své spoluhráče velice dlouho, ale ti mu moc nepomohli. Ve dvaatřicáté minutě se nechal za hákování vyloučit Mike Enright a Češi jeho vyloučení potrestali. Wütherle zamíchal s pukem za brankou, poslal jej na Ronalda Schuberta a ten propálil bezmocného Bufalina. Američané i nadále faulovali, ale Bufalino se vytáhl při šanci Demela, kdy vyškrábl puk letící obloučkem z brány. Čeští inlinisté si pohlídali zbytek utkání a zaslouženě si z italského Bolzana vezou zlaté medaile za výhru v kategorii Masters.


Foto: Jaroslav Pešek