Český tým ovládl na Mistrovství světa kategorii Veteránů

Český tým ovládl na Mistrovství světa kategorii Veteránů

Premiérový titul na Mistrovství světa v kategorii Veterans putuje do České republiky. Český národní tým ve finále zvládl zápas proti domácí Itálii, kterou porazil těsně 2:1, a uloupil jim tak zlato z jejich domácího šampionátu.

Česká republika – Itálie 2:1

Zápas začali lépe čeští hráči. Hned v prvních minutách měl dobrou šanci Kolínský, ale z dobré pozici mířil jen nad. Na druhé straně měl obrovskou příležitost Endrizzi, kterého ale výborně vychytal Hrachovina. Poté se k zakončení dral Mecera, který v pádu poslal puk na bránu, ale ani on si na italského gólmana nepřišel. Nakonec se ale Martin Mecera radovat mohl, když v signalizované výhodě ranou z pravé strany rozvlnil síťku. Poté měli Italové možnost přesilové hry, ve které Hrachovinu prověřil Corso, ale český gólman kotouč udržel. Favara pak znovu prověřil Kolínský, ale italský gólman si svou levou tyč pohlídal. V přesilové hře, pak nebezpečně pálili Stehlík a Kazlepka, ale ani jeden z nich Favara nepřekonal. Poté měl vekou příležitost opět Corso, ale Hrachovina opět skvěle zakročil. Dobrou ránu pak v přesilovce vyslal Würtherle, ale trefil jen připraveného Favara. Chvíli před poločasem se až před bránu dostal s pukem Stehlík, ale tváří v tvář italskému gólmanovi neuspěl. Po první siréně tak na světelné tabuli svítil stav 1:0.

Do druhé poloviny Italové vystřídali gólmana. Favara nahradil Dalla Ave, který ale v úplném začátku druhé části mnoho práce neměl. Jako první ho prověřil Rubeš a italský gólman si vedl dobře. Celkově byla hra vyrovnaná a mnoho šancí k vidění nebylo. Jednu z nebezpečnějších střel vyslal Mecera a poté z protiútoku Karim. Oba gólmani, ale odvedli svou práci velmi dobře. Hrachovina nedlouho poté musel zakročit ještě proti tvrdé ráně z dálky Nella Zaharii. V přesilové hře se do nebezpečné pozice dostal Enrico Laurati, ale Hrachovina v součinnosti s obranou zabránil vyrovnávacímu gólu. Velice blízko k vyrovnání byl i Poloni, jehož střela cinkla o horní tyčku. Velkou šanci měl i Corso, ale Hrachovina výborně zasáhl lapačkou. Italové se s prohrou nechtěli smířit, a tak začali Hrachovinu ohrožovat stále častěji. Český gólman, ale chytal ve velké pohodě. Na druhé straně zahrozil Stehlík, ale neuspěl. Poté měl obrovskou šanci Laurati, ale opět ztroskotal na Hrachovinovi. Nakonec i ve druhé polovině gól padl. Ivo Jindrák projel s kotoučem celé hřiště a v bolestivě vypadajícím pádu zakončoval. Puk celkem se štěstím přešel brankovou čáru. Poté ještě Stehlík trefil střelou švihem tyč a Češi lehce zpomalili rozehrávku, čímž ušetřili cenné vteřiny. V úplném závěru byl ještě vyloučen Resler a Italové zkusili hru bez brankáře, která přinesla výsledek. Z velké dálky se totiž trefil Alessandro Corso a na vyrovnání zbývalo Italům necelých třicet vteřin. Blízko k němu byl Lauratti, ale Hrachovina udržel.