Kanada vzdorovala, ale nakonec Češi do finále prošli

Kanada vzdorovala, ale nakonec Češi do finále prošli

Češi dnes zažili nadmíru úspěšný den. Nejprve Masters prošli do semifinále a následně si Veterans zajistili finále. To ale nebylo vše, do finále totiž postupují i Masters, kteří v napínavém semifinále dokázali porazit Kanadu.

Česká republika - Kanada 5:2
Branky a nahrávky:
2. Plášek, 6. Kojecký (Balázs), 11. Voleský (Demel), 40. Demel (Bláha), 40. Bláha (Demel) – 17. Hunt, 17. Larocque

Utkání začalo pro české barvy nejlépe, jak mohlo. Hned po minutě hry se totiž prosadil Karel Plášek a zajistil tak Čechům brzké vedení. A brzy bylo ještě veseleji. Balázs našel před bránou Tomáše Kojeckého, který vystřelil bekhendem a puk se Kinneymu svezl po zádech až za brankovou čáru. Poté se hra vyrovnala a šance byly k vidění na obou stranách. Obrovskou šanci měl Michael Hunt, který jel sám na Pavlíčka, ten ale jeho pokus zneškodnil.  Na druhé straně se ale Češi opět radovali, když Demel v situaci dva na jednoho přihrál na Martina Voleského, který se v zakončení nemýlil. Třetí gól, jakoby Kanaďany probral a ti začali kousat. Najednou jich bylo na hřišti plno a dokázali to přetavit i v góly. Ten první vstřelil Michael Hunt, který ukázal všem záda a překonal poprvé v zápase Pavlíčka. Druhý gól přišel velmi záhy. Danny Larocque vystřelil bekhendem po zemi a Pavlíček si vybral svou slabší chvilku. Poté si Češi vzali oddechový čas, který jim zjevně pomohl ,a do konce poločasu hráli s Kanadou vyrovnanou partii.

Na začátku druhého poločasu byla hra vyrovnaná, ale postupem času začali získávat navrch Češi. Často také zvonily tyčky. Nejprve po bekhendovém pokusu Milana Bláhy, poté po střele Brože. Oba týmy si také vyzkoušely dvojnásobnou přesilovou hru čtyř proti dvěma. Ani jeden z týmů ale svou výhodu nepřetavil v góly. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale gól ne a ne přijít. A tak přišlo, co přijít muselo. Kanada odvolala brankáře, což se jí ale nevyplatilo. Do prázdné brány nejprve zavěsil puk Tomáš Demel a po něm ještě Milan Bláha. Konečný stav semifinále 5:2 pro Českou republiku.