Čtvrtfinále play-off Stilmat extraligy určí čtyři postupující na Final Four

Čtvrtfinále play-off Stilmat extraligy určí čtyři postupující na Final Four

Již zítra naplno vypuknou boje ve čtvrtfinále play-off Stilmat extraligy. V každé čtvrtfinálové sérii se odehrají dva zápasy a tým, který na konci bude mít více bodů postoupí do Final Four, které je na programu 11. 6. 2016 v Boskovicích.

IHC Berounští Medvědi – IHC Devils Zlín

Místo konání: SH Jižní Město Začátek utkání: 15:00 a 17:30

Čtvrtfinálová série Medvědů a Ďáblů ze Zlína nabídne souboj prvního z osmým po základní části. Oba týmy se potkaly v základní části na začátku května na palubovce Zlína. Utkání bylo dlouho vyrovnané první třetiny, v té poslední ale Beroun ukázal svou sílu, když třemi góly rozhodl o svém vítězství 5:1. O vítězství se nejvíc zasloužil berounský Jakub Bernad, který se podílel asistencí na všech pěti gólech svého týmu.

IHC Tempish Olomouc – ILHK Hradec Králové

Místo konání: ZS Přerov Začátek utkání: 14:00 a 17:00

Na Zimním stadionu v Olomouci se v sobotu koná kulturní představení, a tak jsou oba čtvrtfinálové duely přesunuty do Přerova. Vzájemný zápas v základní části byl zcela v režii olomouckých hráčů. Po první části sice vedli jen o gól, ve zbytku utkání ale navyšovali své vedení, nakonec se radovali z výhry 14:5. Největší podíl na vítězství měl Jose Cadis Jr, který si připsal celkem deset bodů za čtyři branky a šest asistencí.

IHC Nový Jičín – IHC Night Birds Přerov

Místo konání: ZS Nový Jičín Začátek utkání: 14:00 a 17:00

V čistě moravském čtvrtfinále se střetne Nový Jičín a Přerov, proti sobě se tak postaví třetí a šestý celek po základní části. Podle vzájemného utkání z letošní sezóny se dá očekávat, že právě tato série bude hodně vyrovnaná. Přestože si dokázal Nový Jičín vypracovat až čtyřgólový náskok, deset minut před koncem zápasu vedl už jen o gól. Přerov ovšem nakonec na vyrovnání nedosáhl a Nový Jičín si už výhru pohlídal.

SK Černošice – Mission Roller Brno

Místo konání: ZS Černošice Začátek utkání: 15:00 a 18:00

Černošice se ve čtvrtfinále potkají s Brnem, se kterým zakončovaly základní část. Oba týmy se tak střetnou znovu po týdnu, mírným favoritem by měly být Černošice, jelikož svého soupeře v letošní sezóně celkem jednoznačně porazily. Zejména třetí perioda byla doménou černošických hráčů, kteří čtyřmi góly Brnu odskočili a rozhodli o své výhře. V této sérii navíc budou k vidění i dva nejproduktivnější hráči celé základní části, zatímco Ronald Wurm posbíral 39 bodů a předstihl třetího Šima z Olomouce jen o tři body, první Marek Loskot stihl nastřádat úctyhodných 56 bodů.