Veteránům zítra začíná mistrovství světa.To je poprvé rozdělené do dvou kategorií

Veteránům zítra začíná mistrovství světa.To je poprvé rozdělené do dvou kategorií

Šestý ročník mistrovství světa veteránů v inline hokeji pořádaný FIRS už klepe na dveře. Letos je ale turnaj bohatší o jednu podstatnou novinku, je totiž rozdělen do dvou kategorií- klasické Masters, kde hrají hráči starší 38 let, a kategorie Veterans, která je určena pro hráče nad 45 let. Česká republika má želízko v ohni v každé z kategorií.

Dějištěm letošního šampionátu jsou italská města Bolzano a Merano. Právě ve druhém zmiňovaném městě měli dnes odpoledne čeští reprezentanti první trénink, který byl zaměřen především na všeobecnou sehranost hráčů, a tak valnou většinu času strávili reprezentanti velmi pikantním ale zároveň velmi přátelským zápasem mezi Masters a Veterans. Na výsledku nakonec vůbec nezáleží, důležité je, že se hráči po dlouhé cestě v autobuse protáhli a zkusili si místní povrch. Zítra už do toho totiž oba týmy půjdou na ostro. 

Veterans všechny zápasy základní skupiny odehrají v Meranu a hned první den šampionátu zahájí zápasem proti podceňované, ale i obdivované Austrálii. Ještě ten samý den změří síly s Francií a v pátek narazí na Nový Zéland a Itálii. V kategorii 45+ se hraje jen jedna skupina systémem každý s každým. Do bojů o medaile postupují první čtyři celky. Na toho, kdo se umístí na páté příčce zbude černý Petr za poslední místo, ale i tak odehraje ještě jedno utkání s World týmem. 

To v kategorii Masters jsou nalosovány hned tři skupiny. Česká republika bude o postup do vyřazovací fáze bojovat ve skupině A, kde se první den turnaje střetne se Slovinskem a Velkou Británií. V pátek pak Čechy čeká souboj s Německem. Dále postupují vždy první dva celky z každé skupiny plus dva nejlepší týmy umístěné na třetím místě. Na rozdíl od Veterans se tedy v této kategorii bude hrát i čtvrtfinále. Samozřejmostí jsou opět zápasy o umístění. 

Celý program vyvrcholí jak jinak než finálovými zápasy, které jsou naplánovány na neděli odpoledne.