Stilmat extraliga zná účastníky play-off

Stilmat extraliga zná účastníky play-off

Pěti zápasy završila Stilmat extraliga svůj předposlední hrací víkend, který určil účastníky play-off. Do čtvrtfinále se letos nepodívají hráči Kladna, Uherského Brodu, Stormu Praha a Boskovic. Jedinou neznámou zatím zůstává, kdo z postupové osmičky odehraje čtvrtfinálové dvojzápasy na domácí palubovce.

HC Boskovice inline - HC Tempish Olomouc 3:15 (0:5, 2:2, 1:4, 0:4)

Branky a nahrávky: 14. Hrachovina (Král), 23. Hrachovina, 31. Jílek (Hrachovina) – 1. Duba (Handl), 5. Drobný (Cik), 7. Duba (Roupec), 10. Šímo (Drobný), 12. Šímo (Handl, Cik), 14. Cik (Handl), 21. Duba (Handl, Cik), 32. Šímo (Roupec), 32. Šímo (Vích), 35. Šímo (Vích, Roupec), 35. Jurák (Vích), 39. Drobný, 43. Cik (Šímo, Sedlář), 46. Handl (Šímo), 47. Šímo (Cik)

Hosté od začátku utkání plnili roli favorita a po 13 vteřinách se prosadil Lukáš Duba. Do konce periody se ještě prosadil Jiří Drobný, znovu Duba a dvě branky zaznamenal Michal Šímo. Druhá perioda skončila smírně když se za domácí prosadil dvakrát Dominik Hrachovina a za hosty Lukáš Cik a třetí branku zaznamenal Lukáš Duba. Ve třetí periodě nejprve snížil Tomáš Jílek. Zbytek třetiny ovládl Michal Šímo, který se trefil třikrát a branku zaznamenal taky Milan Jurák. Závěrečná část se hrála v exhibičním tempu a po brankách Jiřího Drobného, Lukáše Cika, Pavla Handla přidal svou šestou branku Michal Šimo a dal tak skóre finální podobu 3:15!

IHC Nový Jičín - IHC Night Birds Přerov 6:4 (2:0, 2:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Chvostek (Christov), 8. Chvostek (Jurík), 15. Chvostek (Kovařčík, Sluštík), 22. Kovařčík (Sluštík), 30. Gebauer (Jurík), 44. Kovařčík (Niec) – 18. Hanák (Zbořil, Kovařčík), 32. Pecha (Ferenc), 39. Zbořil (Kovařík), 39. Školoud (Andrýsek)

Utkání mezi Jičínem a Přerovem bylo velice důležité pro oba celky, neboť oba ještě sváděli boje o čtvrtou pozici zajištující domácí pozici pro čtvrtfinále play-off. Nový Jičín byl v úvodu zápasu lepší a dokázal se dostat do vedení 5:1, hosté ale potom ještě zabrali a v závěru zápasu snížili až na rozdíl jediného gólu. Vyrovnat se už ale Přerovu nepovedlo a navíc čtyři minuty před koncem Kovařčík ujel všem a pohotovou střelou zajistil, že klíčové tři body si v tomto zápase připíšou hráči Nového Jičína.

SK Černošice – IHC Čerti Kladno 13:4 (2:0, 2:2, 4:0, 5:2)

Branky a nahrávky: 2. Mrňa (Sem), 8. Sem (Mrňa), 22. Sem (Mrňa), 24. Malý (J. Loskot, Wurm), 27. Krudenc, 31. Wurm (M. Loskot), 32. Malý (Wurm, M. Loskot), 34. Krudenc (J. Loskot), 37. Ottomanský (Krudenc), 40. Loskot, 45. Wurm (Loskot, Malý), 46. Wurm (Loskot, Malý), 47. Loskot (Mrňa) – 23. Strnad (Vlček, Bezouška), 24. Kameš (Bezouška, Hulcr), 38. Bezouška (Kameš), 38. Bezouška (Kameš)

Lepší vstup do utkání měly domácí Černošice, které se dostaly v první čtvrtině do dvoubrankového vedení zásluhou Pavla Mrni a Davida Semy. Druhou čtvrtinu načal gólově znovu David Sem, jenž dostal přihrávku do jízdy a nekompromisně překonal gólmana Černého. Kladno se ale dostalo na dostřel, když se krátce po sobě trefili Jakub Strnad a Vladislav Kameš. Na Kamešův gól však po pouhých deseti vteřinách odpověděl domácí Robin Malý a vrátil Černošicím dvoubrankové vedení. Třetí dějství se pak odehrálo plně v režii domácího celku. Postupně se prosadili Václav Krudenc, Ronald Wurm, Robin Malý a znovu Václav Krudenc. Závěr zápasu byl pořádně hektický. Nejprve se v poslední čtvrtině trefil domácí Tomáš Ottomanský. Dvojnásobnou odpověď zařídil hostující Michal Bezouška, ale konečné slovo měli domácí. Konkrétně se prosadili dvakrát Marek Loskot a dvakrát Ronald Wurm, který zkompletoval hattrick.

Mission Roller Brno - ILHK Hradec Králové 6:5 (3:2, 0:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Kadlec (Obdržálek, Strýček), 8. Dufek (Kazlepka), 12. Kazlepka (Dufek, Strýček), 32. Strýček (Dufek), 42. Kubica (Strýček, Brzobohatý), 42. Obdržálek (Kazlepka) – 8. Půlpán T., 10. Šafránek (Svoboda, Půlpán A.), 20. Novák J., 27. Novák L. (Novák J.), 31. Půlpán T. (Novák J., Novák L.)

Domácí vstoupili do utkání lépe, jako první se dostali do vedení, o které je neustále hosté ubírali. Po polovině střetu vzali Hradečtí vývoj utkání do svých rukou a rázem to byli oni, kdo kontroloval průběh souboje. Dobrá hra a tlak na bránu Mahdala nakonec dospěla v poslední a vítězný obrat domácích, kteří i v poslední minutě uhájili hru hostů bez brankáře a vybojovali si tak cennou výhru.

IHC Uherský Brod - IHC Devils Zlín 8:11 (2:2, 2:3, 2:2, 2:4)

Branky a nahrávky: 2. Miko (Heča, Vaněk), 9. Bujáček (Mrázik, Pavlůsek), 19. Mrázik (Gazda), 21. Pavlůsek, 28. Vaněk, 33. Šiller (Budil), 40. Šiller (Budil), 47. Šiller (Vaněk, Surý) – 3. Zámorský (Janeba), 9. Pavlůsek (Holík, Zámorský), 17. Werbik, 21. Werbik (Gago), 22. Hrazdira (Zámorský, Janeba), 30. Zámorský (Holík), 33. Werbik, 37. Zámorský (Holík, Janeba), 38. Gago (Werbik), 44. Holík (Hrazdira), 48. Holík (Hrazdira)

Zápas byl velmi vyrovnaný. Favoritem byli hosté, ale domácí drželi krok. V první čtvrtině jsme viděli více šancí u domácích, kteří měli několikrát možnost skórovat do odkryté brány, ale téměř žádnou šanci nevyužili. Na začátku druhé čtvrtiny vstřelily oba týmy po dvou brankách. Hra byla stále aktivní a velmi vyrovnaná. Do třetí čtvrtiny šel Zlín s jednobrankovým náskokem, který ještě navýšil v poslední čtvrtině utkání a zápas skončil 11:8 v jejich prospěch. Domácí ztratili celý zápas v poslední třetině, protože zlínští lépe bruslili a byli aktivnějším týmem. Zlín si díky tomuto vítězství zajistil účast ve čtvrtfinále play-off. Nikdo z jeho soupeřů je nemůže v tabulce už předstihnout.

Foto: Petr Hubáček