Musíme zlepšit úplně všechno, říká po dvou prohrách v řadě Klindera

Musíme zlepšit úplně všechno, říká po dvou prohrách v řadě Klindera

Před měsícem a půl vyválčil Václav Klindera se sparťanskou juniorkou extraligové stříbro. Vydařená sezona sice stála mladého útočníka hodně sil, přesto si v současné době zpestřuje dovolenou hodně aktivně. Už několikátý rok totiž tráví volný čas na inline hokeji. Za pražský Roller Storm zatím nastoupil do všech dosavadních zápasů, v neděli byl na hrací ploše i u porážek s Černošicemi a Kladnem.

Máte za sebou dva nepovedené domácí duely proti Černošicím a Kladnu. Jak byste utkání zhodnotil?

Nevyhráli jsme ani jeden zápas a ztratili šest bodů. Na to není moc co říct a těžko se to hodnotí. Vždycky relativně dobře začneme, potom se zhádáme a nepodaří se všechno tak, jak bychom chtěli. Přestaneme hrát, a pak to takhle dopadne. 

Vašemu mužstvu se herně říliš nedařilo, soupeři naopak ukázali kvalitu. Co byste na jejich hře ocenil?

Hráli výborně zezadu. Prakticky nechodili napadat, hrát ve čtverci dozadu a přes takhle zabezpečenou obranu se špatně prochází. 

Na čem by měl Storm zapracovat, aby se jeho herní projev zlepšil a s ním se dostavily i výsledky?

Dostali jsme dohromady přes dvacet gólů, takže máme hodně co zlepšovat. Měli bychom vlastně zlepšit všechno. 

Inline hokej hrajete v rámci dovolené po klasické hokejové sezoně. Proč jste si vybral právě tento druh odpočinku?

Inline hraju takhle po sezoně už několikátý rok za sebou. Jsem na něj zvyklý a mám ho rád. Je to sport, který je podobný klasickému hokeji a hodně mě baví. Jiný způsob odpočinku bych ani volit nechtěl. Je to skvělý způsob odreagování, protože se to hraje hlavně pro zábavu. Ale na druhou stranu, když to takhle dopadá, tak ta zábava jde bokem.  

Trávíte volný čas i něčím jiným? 

Školou. Studuju na Karlově Univerzitě na Fakultě tělesné výchovy a sportu, takže to není až takové pravé volno. Věnuju ho právě hlavně škole a inlinu. 

Hokejový ročník 2015/2016 jste odehrál ve sparťanské juniorce. Jaká byla sezona z vašeho pohledu? Považujete letošní úspěch za nejdůležitější ve vaší kariéře?

Celá sezona s juniorským týmem byla opravdu povedená. Odehráli jsme skvělé zápasy v základní části i skvělé play-off, které bylo prakticky bez chyby. Bohužel jsme nakonec nedosáhli na ten zlatý vrchol a skončili druzí. Pro mě to ale asi je zatím nejvyšší možný dosažený cíl v kariéře. 

Posledním zápasem sezony proti Třinci skončilo i vaše působení v juniorce, do níž už od příštího ročníku věkově nezapadáte. Už víte, kde budete v budoucnu hrát? 

Zatím vůbec netuším. 

Foto: http://rollerstorm.cz/