Olomouc si po sobotě udržela první pozici ve Stilmat extralize

Olomouc si po sobotě udržela první pozici ve Stilmat extralize

První místo ve Stilmat extralize si i po čtyřech sobotních zápasech udrželi inline hokejisté Olomouce, kteří nejprve porazili Zlín 6:4 a posléze Uherský Brod vysoko 15:7. Na svém kontě mají na první pozici jednadvacet bodů. Jejich největší konkurenti ale dnes nehráli a mají tak dva zápasy k dobru. Jedno vítězství si dnes připsali hráči Uherského Brodu a Zlína. Bez bodů naopak zůstali inline hokejisté nováčka soutěže z Boskovic.

IHC Uherský Brod - HC Boskovice inline 5:3 (1:0, 0:0, 4:1, 0:2)

Branky a nahrávky:9. Šiller (Surý, Heča), 26. Surý (Jakub Vaněk, Šiller), 29. Surý (Gazda, Šiller), 32. Gazda (Kolařík), 35. Gazda (Patrik Vaněk, Pavlůsek) – 30. Dominik Hrachovina (Chroust, Skácel), 37. David Šebek (Veselý, Bilý), 42. Jílek

Souboj dvou týmů ze dna tabulky zvládli lépe inline hokejisté Uherského Brodu. Ti byli produktivnější v koncovce a po právu zvítězili 5:3. Branek mohlo padat mnohem více, ovšem dařilo se brankářům. A místy se naopak nedařilo zakončujícím. Domácí si vytvořili tříbrankové vedení a poté už jen kontrolovali hru, přičemž závěr duelu s klidem dohráli při početní výhodě. Hosté jsou tak stále bez bodu.

IHC Devils - IHC Tempish Olomouc 4:6 (2:0, 0:3, 2:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 4. Goiš (Hlaváč), 11. Werbik (Kobylík), 29. Vyoral (Hrazdira), 29. Vyoral (Werbik) – 14. Schejbal (Paška, Čuřík), 22. Paška (Šimo, Čuřík), 24. Čuřík, 42. Šimo (Paška), 45. Handl (Schejbal), 48. Šimo (Handl)

Do zápasu vstoupil lépe Zlín, který díky brankám Goiše a Werbika vyhrál první třetinu 2:0. Ve druhé třetině se Olomouc vzchopila a díky brankám Schejbala, Paška a Čuříka zcela otočila utkání. Třetí třetina vyšla zase o něco lépe Devils, když se v jedné minutě prosadil dvakrát Vyoral a utkání zase otočil na stranu svého týmu. V poslední periodě to ale Olomouc nevzdala a Šimo s Handlem svými brankami otočili skóre. Michal Šimo v poslední minutě stvrdil výhru gólem do prázdné branky. Utkání doprovázely velké emoce, když domácí Goiš a hostující Čuřík dostali za nesportovní chování tresty do konce utkání.

IHC Uherský Brod - IHC Tempish Olomouc 7:15 (1:6, 1:3, 1:2, 4:4)

Branky a nahrávky: 5. Šiller (Budil, Jakub Vaněk), 13. Jakub Vaněk (Šiller, Budil), 29. Gazda (Kolařík), 38. Šiller (Gazda, Jakub Vaněk), 39. Budil (Heča), 40. Budil (Heča, Šiller), 48. Gazda (Kolařík) – 1. Paška (Šimo, Čuřík), 2. Vích (Drobný), 4. Roupec (Šimo), 5. Schejbal (Cik), 6. Čuřík (Šimo, Roupec), 12. Cik, 18. Handl (Čuřík, Cik), 21. Schejbal (Čuřík, Cik), 24. Handl (Paška, Šimo), 25. Čuřík, 32. Čuřík (Cik), 41. Cik (Čuřík), 44. Vích (Čuřík, Cik), 46. Handl (Roupec, Paška), 46. Drobný (Čuřík).

Celkem jednoznačně, a také dle očekávání, dopadl duel mezi první Olomoucí a desátým Uherským Brodem. Hanáci vedli již po první čtvrtině 6:1 a nakonec si dokráčeli pro pohodové vítězství 15:7. Devět bodů zaznamenal Jakub Čuřík, a to za hattrick a šest nahrávek.

IHC Devils Zlín - HC Boskovice inline 6:4 (2:1, 1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Werbik, 11. Pavlůsek (Werbik), 20. Vyoral (Pavlůsek), 25. Werbik (Kobylík, Vyoral), 32. Goiš (Kobylík, Bumbál), 44. Bumbál (Goiš) – 1. Veselý (Šebek), 13. Skácel (Kakáč), 30. Chroust (Šebek, Hrachovina), 46. Antal (Bílý)

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Boskovic, když se hned v 1. minutě prosadil Veselý. O necelou minutu později již bylo srovnáno díky brace Werbika. A o otočení vývoje zápasu na stranu Devils se postaral Pavlůsek. Poté srovnal Skácel a bylo to naposledy, co Boskovice držely se Zlínem brankový krok, jelikož přišli dvě branky, o které se postarali Vyoral s Werbikem. Na rozdíl jedné branky snížil Chroust, poté svůj náskok Devils zvýšili zásluhou Goiše a Bumbála. Na konečných 6:4 snížil Marek Antal.

Foto: Petr Hubáček