Černošice se probojovaly do čela Stilmat Extraligy

Černošice se probojovaly do čela Stilmat Extraligy

Sobotními zápasy Stilmat extraliga odehrála dalších deset zápasů, po kterých došlo ke změně na čele tabulky. Zaváhání soupeřů dokázaly využít Černošice, které vyhrály v Novém Jičíně a Přerově. Díky čemu se vyhouply na první místo extraligové tabulky.

IHC Night Birds Přerov – ILHK Hradec Králové 9:7 (2:1, 1:2, 4:0, 2:4)

Branky a nahrávky: 3. Andrýsek (Popelka, Kovařík), 11. Kovařík (Andrýsek, Ditrich), 15. Zbořil (Andrýsek), 26. Kovařík (Andrýsek), 28. Zbořil (Školoud, Jergl), 34. Zbořil (Jergl), 36. Školoud (Jergl), 44. Školoud (Zbořil, Jergl), 46. Popelka (Kovařík) – 12. Šťastný (L. Novák), 19. T. Půlpán (A. Půlpán, Bezděk), 20. Šťastný (L. Novák), 39. L. Novák (Bezděk, A. Půlpán), 41. J. Novák (L. Novák), 42. Šťastný (A. Půlpán), 43. J. Novák (L. Novák, T. Půlpán).

Do zápasu lépe vstoupili domácí Night Birds a vypracovali si dvoubrankové vedení. Hosté však dokázali s přerovskými hráči držet krok a v polovině utkání tak byl stav nerozhodný 3:3. Třetí čtvrtinu zcela jasně ovládl domácí celek, když odskočil na rozdíl čtyř branek, ale Hradec se nevzdal a po rychlých čtyřech gólech znovu vyrovnal. V závěru zápasu nakonec vedení na svou stranu strhl Přerov a po velkém boji tak v přestřelce slavil vítězství 9:7.

IHC Nový Jičín - SK Černošice 4:6 (2:2, 0:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Zahradníček (Kovařčík), 12. Zedník, 38. Kovařčík, 45. Hruška (F. Chvostek) – 5. Mrňa (M. Loskot), 5. Krudenc (David Sem), 14. Loskot (Wurm), 36. Tondr (Loskot), 38. Wurm (M. Loskot), 47. Wurm (M. Loskot)

Utkání mezi Novým Jičínem a Černošicemi začalo s pětačtyřicetiminutovým zpožděním, kvůli pozdnímu příjezdu hostujícího mužstva. Hostující hráči měli v zápase puk častěji pod kontrolou a Jičín hrozil převážně z rychlých protiakcí. Ty ale na rozdíl od svého soupeře nedokázal v utkání proměnit. Černošice dokázaly svůj vybojovaný náskok z postření pasáže udržet a v Novém Jičíně vyhrály 6:4.

IHC Uherský Brod – IHC Roller Storm Praha 6:7 po prodloužení (1:3, 2:0, 2:0, 1:3 – 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Nersta (Šiller, Surý), 13. Surý (Nesrsta, Jakub Vaněk), 19. Gazda (Heča), 27. Nesrsta (Gazda), 32. Gazda (Jakub Vaněk), 37. Heča (Vaculín) – 1. Klindera (Žovinec), 8. Bílek F. (Klindera), 9. D. Bílek (Antončík), 41. Petráš (Klindera), 47. Belay (Petráš), 48. Klinecký (Žovinec, Bílek), 51. Petráš (Belay).

Do zápasu lépe vstoupili hosté, kteří šli brzo do vedení. Jenže prostřední část vyšla lépe Brodu. Domácí nejdříve stáhli dvoubrankové manko a později si dokonce sami vypracovali vedení. Jenže v zápase nastal ještě jeden obrat, za kterým stála především dvojice Belay-Petráš. V poslední minutě vyrovnal na 6:6 Klinecký a o bonusovém bodu rozhodl v prodloužení Petráš.

IHC Devils Zlín - IHC Berounští  Medvědi 1:5 (0:1, 1:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Vyoral (Hrazdira, Hlaváč) – 12. Fiala (Bernad, Kafka), 15. Fiala (Bernad, Kafka), 40. Fiala (Bernad, Kafka), 45. Fiala (Bernad), 47. Kafka (Bernad)

Zlín vstoupil do tohoto zápasu s omlazenou sestavou, ve které chybělo několik opor. Do vedení poslal hostující tým Martin Fiala, ale již o minutu později bylo srovnáno, když se prosadil Jan Vyoral. Zbytek zápasu vzal do svých rukou hráč Berouna Martin Fiala, který přidal další 3 branky a celkově tak vstřelil 4 góly. Zlín si vylámal zuby na neproměňování přesilovek a také skvělému Michajlovi v brance Berouna. Za zmínku určitě stojí také pět asistencí Jakuba Bernada, který tak připravil úplně všechny branky svého týmu.

HC Boskovice inline - IHC Čerti Kladno 2:6 (0:2, 0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 38. Šebek (Hrachovina), 40. Šebek (Bílý) – 9. Strnad, 12. Redlich (Bezouška), 24. Redlich (Kameš, Vlček), 35. Strnad (Petrák), 36. Bezouška, 40. Christl (Strnad)

Hosté měli od začátku navrch především v zakončení, potvrdil to Jakub Strnad který propalil Petra Hrachovinu a poslal kladenské do vedení. Těsně před první sirénou zvýšil náskok po samotném úniku Tomáš Redlich. Ve druhé periode se hrál vyrovnaný hokej, hostům ale opět vyšla koncovka periody a druhou brankou v utkání se blýskl opět Tomáš Redlich. Třetí perioda probíhala podobně jako ta druhá, b závěru se opět prosadili kladenští, jmenovitě Jakub Strnad, který se prosadil ve vlastním oslabení a pátou branku přidal za nedlouho Michal Bezouška. Závěrečná perioda začala divoce kdy se prosadil David Šebek, krátce na to odpověděl Walter Christl. Necelou minutu po Christlově brance se znovu prosadil Šebek a uzavřel gólový účet dnešního utkání. V závěru utkání bylo k vidění ještě pár šancí, ty ale branku nepřinesly. Kladno tak i bez Tomáše Plekance, Jána Chábery či Jiřího Sekáče zvítězilo na ploše Boskovic 6:2.

IHC Tempish Olomouc – Mission Roller Brno 6:8 (2:2, 2:3, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Šimo, 2. Fiedler (Cadiz), 13. Šimo (Čuřík, L. Cik), 22. J. Cik (Cadiz, Fiedler), 43. Handl (Cadiz), 48. Čuřík – 10. Kadlec (Vorel), 11. Dufek (Kachlík), 14. Vorel, 17. Strýček, 24. Kadlec (Vorel), 29. Strýček, 45. Vorel (Strýček), 46. Kachlík (Vorel)

Duel mezi dvěma neporaženými celky odstartovali úspěšněji domácí. Hanáci se během úvodních dvou minut ujali vedení o dvě branky, nicméně v rozmezí několika desítek vteřin v desáté minutě také dvakrát inkasovali. Na startu druhého dějství se opět olomoucký celek dostal do vedení, tentokrát ale jen na pár vteřin. Ačkoli Jihomoravané vzápětí skórovali i počtvrté, brzy byl stav zase nerozhodný. Zlom duelu nastal v závěru druhé čtvrtiny, kdy Jakub Kadlec vsítil pátou branku svého týmu, který už soupeře dotáhnout nenechal. V dalším průběhu střetnutí totiž Brňané navyšovali vedení, a jelikož se Hanáci již tempu soupeře nedokázali vyrovnat a podlehli celku z jihomoravské metropole 6:8.

IHC Nový Jičín - ILHK Hradec Králové 5:4p (1:1, 1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Bartko (Michael Chvostek), 13. Michal Kovařčík (Andrýsek), 41. Chvostek (Zedník), 42. Andrýsek (Hruška, Christov), 49. Zedník (Zahradníček, Kovařčík) – 6. Bezděk, 29. Jakub Novák (Lukáš Novák), 32. Novák (Novák.), 44. Půlpan (Novák)

Druhé nedělní utkání v Novém Jičíne bylo plné zvratů. Oba týmy se v utkání střídaly o vedení a bojovaly až do posledních sekund zápasu o vítězství. V základní hrací době se o vítězi tohoto utkání nerozhodlo a tak se prodlužovalo. O osudu utkání v nastaveném čase rozhodlo dvojnásobné vyloučení hostujících hráčů ze závěru čtvrté třetiny, které domácí dokázali potrestat a vybojovat tak bod navíc do tabulky.

IHC Night Birds Přerov – SK Černošice 4:13 (1:3, 1:3, 1:2, 1:5)

Branky a nahrávky: 9. Hanák (Jergl, Zbořil), 23. Andrýsek (Ditrich, Hanák), 34. Kovařík (Zbořil, Andrýsek), 44. Školoud (Jergl) – 6. Loskot, 8. Mrňa (Krudenc), 12. Wurm (Malý, Tondr), 14. Krudenc, 18. Mrňa (Krudenc), 23. Mrňa, 26. Loskot (Malý), 34. Wurm (Tondr), 41. Wurm (Loskot), 46. Loskot (Wurm), 47. Loskot (TS), 47. Wurm (Tondr), 48. Krudenc (Mrňa).

Zápas dvou týmů z popředí tabulky sliboval velký boj, jenže opak byl pravdou. Černošice byly od úvodních minut mnohem lepším týmem a svoji převahu navíc dokázaly vyjádřit i gólově. Do šancí se dostávali také domácí Night Birds, jenže těm kazil radost skvěle chytající brankář Brabec. Přerov nakonec schytal od Černošic velký debakl v poměru 4:13. Z hostujícího týmu se nejvíce blýskli čtyřgóloví střelci Ronald Wurm a Marek Loskot.

IHC Uherský Brod – IHC Berounští Medvědi 4:8  (1:2, 0:3, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Nesrsta (Šiller), 30. Vaculín (Heča), 35. Jakub Vaněk (Šiller), 39. P. Vaněk (Heča), 48. Šiller (Vaněk) – 4. Brandejský, 9. Tvrzník (Pavlata), 16. Fiala (J. Bernad), 18. Rubeš (Fiala), 20. Bernad (Fiala), 32. Rubeš (Fiala, Pavlata), 36. Kafka (Fiala), 45. Fiala (Rubeš).

Hosté šli brzo do vedení. To navýšili ve druhé čtvrtině a Brod už do hry prakticky nepustili. Domácí snižovali v přesilovkách, ale pokaždé, když to vypadalo, že se na Beroun dotáhnou, inkasovali. Medvědi navíc nevyužili několik tutových šancí, které pochytal skvělý Musil. Hodně vidět byl berounský Fiala, který vstřelil dvě branky a na tři přihrál.

IHC Devils Zlín – IHC Roller Storm Praha 14:8 (1:2, 6:2, 3:0, 4:4)

Branky a nahrávky: 8. Pavlůsek, 13. Kobylík (Hrazdíra), 16. Pavlůsek (Werbik), 18. Hlaváč (Goiš), 21. Váňa (Hlaváč, Werbik), 24. Urbanec, 24. Hlaváč (Hrazdíra), 26. Werbik (Pavlůsek, Urbanec), 33. Hlaváč (Goiš, Váňa), 34. Váňa (Urbanec), 38. Pavlůsek (Kobylík, Váňa), 39. Gago (Urbanec), 46. Hrazdíra (Gago), 47. Gago (Hrazdíra) – 12. Klindera, 12. Antončík (Würtherle, Bílek D.), 19. Klindera (Petráš), 23. Gremlica (Klinecký), 40. Klinecký (Belay, Petráš), 43. Klindera (Petráš), 44. Petráš (Bílek F.), 46. Würtherle (Bílek D., F.)

Podvečerní zápas na PSG aréně byl opravdu bohatý na góly. Přestože Pražané inkasovali jako první, po vydařeném závěru čtvrtiny byli ve vedení. Pro konečný výsledek se však ukázaly jako rozhodující druhá a třetí čtvrtina, kterou domácí Devils gólově ovládli a dostali se do rozhodujícího trháku. Hosté sice v poslední části začali dotahovat, Zlín si však vítězství už nenechal vzít.

Foto: Petr Hubáček