V neděli se střelcům ve Stilmat extralize dařilo

V neděli se střelcům ve Stilmat extralize dařilo

Stilmat extraliga inline hokeje má za sebou druhý hrací den, ve kterém opět nezaváhali hráči Hradce, Brna a Olomouce. Po třech zápasech tak tyto kluby zůstávají neporaženi. Naopak bez vítězství jsou inline hokejisté Zlína, Storm Praha, Kladna a Boskovic.

IHC Čerti Kladno - IHC Nový Jičín 4:9 (1:1, 1:3, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Bezouška (Hulcr), 24. Strnad, 28. Bezouška (Rudovský), 40. Petrák (Rudovský) – 7. F. Chvostek (Hruška), 21. M. Chvostek (Hruška), 22. M. Chvostek (Hruška), 24. Andrýsek (Bartko), 29. Zahradníček (M. Chvostek), 29. Andrýsek, 30. M. Chvostek (Christov), 41. M. Chvostek (Hruška), 42. Andrýsek (Zedník)

Úvod zápasu byl hodně vyrovnaný a hra se přelévala ze strany na stranu. Nakonec se jako první radovali po gólu Bezoušky kladenští hráči, ovšem vedení jim vydrželo jen krátce. Nejprve srovnal Filip Chvostek a následně dvěma přesnými zásahy Michaela Chvostka Jičín otočil skóre zápasu. Ve dvacáté čtvrté minutě vykřesal domácím naději Strnad, který snížil na 2:3. Netrvalo to vůbec dlouho a po brance Andrýska hosté znovu vedli o dvě branky, jenže následně Bezouška svým druhým gólem znovu snížil na rozdíl jediné branky. Od dvacáté deváté minuty se dostal Jičín třikrát do samostatného a třikrát proměnil, na světelné tabuli už tak svítilo skóre 3:7. Ke konci zápasu ještě snížil Petrák na 4:7, ovšem hosté ještě před sirénou přidali dvě branky a nakonec se radovali z vysokého vítězství 9:4.

IHC Čerti Kladno - IHC Tempish Olomouc 3:7 (1:2, 0:0, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 6. Hulcr (Strnad), 28. Hulcr (Petrák), 45. Bezouška – 5. Roupec (Cadis, Šimo), 10. Šimo (Cadis, Roupec), 27. Jurák, 38. Fiedler (Handl), 48. Cadis (L. Cik), 48. Čuřík (Fiedler), 48. Čuřík (J. Cik)

Zápas byl již od úvodního hvizdu velice vyrovnaný. První slovo si vzali domácí v páté minutě, kdy Roupec ostrou střelou poslal Olomouc do vedení. Čerti po brance Hulcra bleskově srovnali a zápas tak dostal znovu jiný náboj. Ke konci první čtvrtiny poslal hosty znovu do vedení Šimo. Po bezbrankové druhé čtvrtině si vzali slovo znovu Eagles, který se po zásahu Juráka radovali z dvoubrankového vedení 3:1. Následně to byl znovu Hulcr, který se postaral o kontaktní branku. Jenže bleskurychle Fiedler poslal Olomouc znovu do vedení o dvě branky. Vzápětí Bezouška snížil na 3:4 a postaral se o pořádně dramatický konec. V závěru zápasu to zkusili domácí bez brankáře, ovšem power play nechytili za správný konec a kvůli dvěma zásahům do prázdné branky prohrávali minutu před koncem 3:6. Skóre utkání ještě pečetil vteřinu před sirénou střelou nad rameno kladenského gólmana Čuřík a stanovil tak finální skóre na 3:7.

IHC Černošice - IHC Devils Zlín 7:5 (2:1, 1:2, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. M. Loskot (Sem), 7. Lechner (J. Loskot, M. Loskot), 22. Sem, 33. M. Loskot, 35. Wurm (M. Loskot), 37. Wurm, 46. Wurm (M. Loskot) – 5. Gago (Hrazdira), 14. Werbik, 23. Werbik (Gago), 33. Pavlůsek (Werbik), 36. Kobylík

Zápas mezi Černošicemi a Ďábly ze Zlína přinesl napínavou podívanou od úvodních minut až do samotného konce. Na puku se sice po celé utkání drželi častěji domácí, Zlínští ale pozorně bránili a sami dokázali hrozit z rychlých protiútoků. Středočeši nejprve třikrát vedli, hosté ale dokázali vždy odpovědět, navíc se záhy sami dostali do vedení 4:3. Závěr utkání ale patřil přece jen Černošicím, které dokázaly před třetí sirénou srovnat a v závěrečném dějství pak rozhodly o svém těsném vítězství. Z řad domácího celku na sebe upozornil zejména Marek Loskot, který si připsal pět bodů za dvě trefy a tři asistence.

ILHK Hradec Králové – IHC Uherský Brod 5:3 (1:1, 1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Čáp (L. Novák), 14. Šafránek, 32. Šafránek (T. Půlpán), 46. Šťastný, 48. Šťastný (L. Novák) – 8. Gazda, 26. Vaculín (Jaroslav Vaněk), 38. Heča (Gazda).

Souboj hradecké ofenzívy s obranou a brankářem Uherského Brodu – asi tak vypadalo po většinu času třetí utkání víkendu hrané na pardubické ploše. Hradečtí se třikrát ujali zaslouženého vedení, dvakrát díky Davidu Šafránkovi, řadu dalších šancí ale neproměnili. Moravané, kteří hrozili z protiútoků, naopak třikrát vyrovnali. Domácí celek se ovšem v závěru vymanil z nervozity a Tomáš Šťastný v čase 45:26 zařídil vítězný gól na 4:3, poté ještě ztrestal power play Brodu trefou do prázdné brány. Lvi tak díky třem výhrám s celkovým skóre 21:10 po úvodním víkendu vévodí extraligové tabulce.

IHC Berounští Medvědi – IHC Night Birds Přerov 3:2 (0:0, 1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. D. Bernad (J. Bernad), 30. D. Bernad (Šinágl, J. Bernad), 32. Rubeš (J. Bernad) – 29. Zbořil (Jergl), 48. Lenkovič (Zbořil).

V zápase, který nenabídl žádné gólové hody, uspěl Beroun, který se po bezbrankové první čtvrtině ujal vedení v 17. minutě. Přerovu se sice ve vlastním oslabení podařilo vyrovnat, domácí si následně dvěma rychlými góly vzali vedení zpět. V poslední části už se hostům podařilo jen snížit, vyrovnávací trefu už vstřelit nedokázali.

Mission Roller Brno - HC Boskovice inline 9:3 (3:0, 3:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Kubica (Strýček), 10. Kazlepka (Strýček), 12. Rosendorf (Kubica), 15. Brzobohatý (Jánský), 20. Brzobohatý (Obdržálek), 23. Strýček (Rosendorf), 29. Obdržálek (Brzobohatý), 29. Kubica (Rosendorf), 48. Kubica (Strýček) – 26. Jílek (TS), 35. Chroust (Pilát), 45. Šebek (Skácel)

Domácí celek předváděl klidnou a organizovanou hru, díky které se dostal v polovině utkání do vedení o šest branek. Hosté se zvedli ve třetí čtvrtině, když nejprve Jílek proměnil trestné střílení nařízené po hákování Michala Brzobohatého a v závěru dějství snížil Chroust v přečíslení dva na nikoho. Do poslední dvanáctiminutovky šli však hráči Boskovic se stále šestibrankovým mankem, který se jim nepovedlo celé vymazat a Brňané si tak připsali o víkendu třetí výhru ze tří zápasů.

IHC Roller Storm Praha – IHC Night Birds Přerov 7:8 (0:0, 2:5, 1:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 14. F. Bílek (Žovinec), 21. Antončík (D. Bílek), 30. Antončík (Würtherle, Bílek), 38. Žovinec, 44. Bílek (Würtherle, Gremlica), 47. Würtherle (D. Bílek), 47. Žovinec (Bláha, D. Bílek) – 13. Zbořil (Školoud), 14. Hanák (Jergl), 19. Školoud (Lenkovič), 20. Andrýsek (Jergl), 23. Hanák (Školoud), 32. Zbořil, 35. Lenkovič (Ditrich), 40. Školoud (Hanák).

První čtvrtinu to vypadalo, že v zápase moc branek nepadne. Opak byl ale pravdou, jen během druhé dvanáctiminutovky totiž týmy nasázely sedm gólů. Úspěšnější byli hosté, kteří se tak dostali do jistého vedení. To si drželi až do poslední periody, kdy se Storm zmohl k náporu, díky kterému stáhl náskok soupeře na jediný gól. Víc už se ale domácím nepodařilo, a tak si Přerov už výhru pohlídal.

Foto: Petr Hubáček