Extraligu obohatí kanadská hvězda

Extraligu obohatí kanadská hvězda

Českou extraligovou scénu obohatí největší zahraniční hvězda v historii soutěže. V dresu mužstva Mission Roller Brno do extraligových utkání nastoupí kanadský reprezentant Thomas Woods.

Thomas Woods (25) je mistr světa organizace IIHF z roku 2012 a držitel stříbra z MS organizace FIRS v témže roce.
Čerstvě bronzový medailista z letošního MS IIHF odehrál na šampionátu 6 utkání v nichž zaznamenal 7 branek, 9 asistencí a se součtem 16 bodů obsadil celkově 6 místo v kanadském bodování celého MS.
Pravděpodobně nejlepší utkání na letošním MS sehrál Woods proti Slovensku v úvodu šampionátu, kdy se na výhře Kanady 6:1 podílel 4 brankami a jednou asistencí.
Česká republika není pro Woodse úplně neznámá, představil se zde již v dresu Kanady na MS v roce 2011 v Pardubicích odkud si Kanada odvezla bronz po výhře 13:7 nad Švédskem a Woods v utkání vstřelil hattrick. O rok dříve se v dresu Kanady představil i na domácím šampionátu FIRS v Berouně.

Hlavní zásluhu na angažování Kanadského reprezentanta v České soutěži má generální manažer inline hokejové reprezentace IIHF Tomáš Kazlepka, který celé angažmá vymyslel a domluvil a právě v klubu, kterému Tomáš Kazlepka šéfuje bude Woods nastupovat.