Na čele se po prvním dnu usadili hráči Hradce Králové

Na čele se po prvním dnu usadili hráči Hradce Králové

Stilmat extraliga inline hokeje má za sebou prvních jedenáct zápasů, ve kterých se nejvíc dařilo inlajnistům Hradce Králové. Plně bodující v prvním dni zůstali i hráči Olomouce, Brna a Přerova. V kanadském bodování se na čele usadil David Hrazdira ze Zlína, který v prvních dvou zápasech letošní sezóny získal osm bodů za dva góly a pět asistencí.

Mission Roller Brno – IHC Uherský Brod 6:3 (2:0, 3:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Kubica (Jánský), 9. Brzobohatý, 15. Obdržálek, 22. Kubica, 23. Obdržálek (Dufek), 44. Dufek – 13. Pavlůsek (Jaroslav Vaněk), 26. Gazda (Jaroslav Vaněk), 39. Gazda (Pavlůsek)

Úvod zápasu zvládli lépe domácí, kteří začali zápas aktivně. Do vedení poslal Brňany Zdeněk Kubica. Jihomoravané do konce první čtvrtiny svůj náskok ještě navýšili, když se povedenou skrytou ranou o tyč prosadil Michal Brzobohatý. Hned v úvodu druhé periody se hosté dočkali snížení, prosadil se David Pavlůsek. Brno však rychle kontrovalo, když opět na rozdíl dvou branek zvýšil Petr Obdržálek. Do druhé přestávky byla hra vyrovnaná, domácí se přesto ještě dvakrát radovali, když své druhé zásahy v utkání přidali Zdeněk Kubica a po něm také aktivní Petr Obdržálek. Po půlce utkání se hosté opět dostali do kontaktu, když snížil přesnou ranou Daniel Gazda. Hned na úvod závěrečné čtvrtiny snížili hosté z Uherského Brodu až na rozdíl dvou branek, když se prosadil znovu Daniel Gazda. Brňané však žádné drama nedovolili, výhru si pohlídali a celý zápas uzavřel chvíli před koncem trefou na 6:3 Jan Dufek.

ILHK Hradec Králové – HC Boskovice 8:1 (1:0, 3:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 5. Šafránek (Hronek), 20. Nedvídek (L. Novák, J. Novák), 22. Šťastný (Hronek), 24. L. Novák (J. Novák, A. Půlpán), 36. Šťastný (L. Novák, Hronek), 42. J. Novák (L. Novák, Hronek), 48. Šafránek (A. Půlpán), 48. Šťastný (L. Novák) – 38. Kuncek (Šebek).

Naprosto jednoznačný výsledek přinesl zápas Hradce Králové proti nováčkovi z Boskovic. V pardubickém azylu, kde Hradečtí odehrají své domácí duely, byla celkem vyrovnaná pouze první čtvrtina. Východočechy poslal do vedení v 5. minutě Šafránek, nicméně soupeř pak dlouho odolával. Povolil až v závěru druhé části, kdy se domácí třemi góly odpoutali a uklidnili. Díky jejich povedenému závěru se skóre nakonec zastavilo až na stavu 8:1. Čtyři sekundy před poslední sirénou završil hattrick Tomáš Šťastný, celkem osm bodů zaznamenala dvojčata Jakub a Lukáš Novákovi.

Mission Roller Brno - IHC Devils Zlín 7:5 (0:1, 0:3, 3:0, 4:1)

Branky: 25. Jánský, 25. Obdržálek (Brzobohatý), 33. Obdržálek (Kubica), 37. Kachlík (Brzobohatý), 42. Obdržálek (Vorel), 43. Vorel (Brzobohatý, Obdržálek), 48. Obdržálek (Vorel) – 12. Gago (Hrazdíra), 15. Hrazdíra (Gago), 19. Goiš (Werbík), 24. Goiš (Hrazdíra), 42. Pavlůsek (Werbik)

Do střetnutí lépe vkročili hosté, ti zaměstnávali brankáře Vybírala mnohem závažnějšími projektily, než domácí gólmana Hufa. První vážnější tlak mohli diváci na stadiónu na Úvozu v podání domácích až v závěru první čtvrtiny, kdy byl vyloučen hostující Vyoral. Místo, aby šli do vedení domácí, tak ujeli hosté a svůj únik zakončil v oslabení Michal Gago mezi chrániče domácího gólmana. Ve druhé části si hosté vybudovali pohodlný čtyřbrankový náskok, o který se postarali Hrazdíra s Goišem, který se trefil dvakrát. Druhá polovina utkání již patřila Brnu, které utkání atraktivní hrou otočilo a zůstalo po prvním dni neporaženo.

IHC Roller Storm Praha - IHC Tempish Olomouc 3:6 (0:1, 0:2, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 33. Klindera (Petráš), 46. Petráš (Belay), 48. Antončík (F. Bílek, Belay) – 5. Roupec (Handl), 23. Cadis (Šimo), 24. Fiedler (Šimo), 34. L. Cik (J. Cik), 37. Cadis (Cik), 45. Cadis (Handl)

Lepší vstup do utkání měla hostující Olomouc, která se zásluhou Davida Roupce ujala v přesilové hře vedení. Ve druhé části potom zvonily tyčky na obou stranách a střelecké trápení protrhli až těsně před koncem dějství Olomoučtí, kteří zvýšili na rozdíl tří branek slepenými brankami Joseho Cadise Jr. a Ondřeje Fiedlera. Ve 33. minutě se sice podařilo domácím snížit, když prostřelil Sedláře Václav Klindera, ale hosté znovu odpověděli trefou Lukáše Cika. Závěrečnou periodu začali opět lépe hosté, když se v oslabení trefil Jose Cadis Jr. a stejný hráč ještě o něco málo později zkompletoval hattrick. Storm v závěru ještě zabojoval, ale na větší zdramatizování zápasu už ale nezbyl čas, a tak se nakonec z vítězství 6:3 radovali hosté z Olomouce.

IHC Černošice – HC Boskovice 9:2 (0:1, 2:0, 3:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 20. J. Loskot (Sem), 20. Wurm (M. Loskot), 25. M. Loskot (Sem), 26. Wurm (Tondr), 29. J. Loskot, 41. Ottomanský (Lechner, Tondr), 41. Krudenc (J. Loskot), 43. Malý (M. Loskot), 45. M. Loskot – 8. Jílek (Šebek, Fabiánek), 30. Jílek (Fabiánek).

Do utkání lépe vstoupili hosté, když se dostali do vedení zásluhou Jílka. Černošice ale potvrdily kvalitu a poměrně rychle dokázali skóre otočit. Následně domácí navyšovali své vedení, a přestože se ještě jednou prosadil Jílek, pohlídaly si Černošice vysoké vítězství. Největší podíl na výhře měl domácí kapitán, který ke dvěma brankám přidal stejný počet asistencí.

IHC Berounští Medvědi - IHC Tempish Olomouc 3:4 (0:1, 2:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. J. Bernad (Šinágl, D. Bernad), 23. J. Bernad (Pouska), 43. Brandejský (Tvrzník, Fiala) – 5. Cadis (Šimo), 28. Cadis (Vápeník, Šimo), 35. Šimo (L. Cik), 42. Cadis

Utkání začali lépe Olomoučtí, když v 5. minutě předvedl skvělou sólovou akci Jose Cadis Jr., který zavěsil bekhendem pod víko. Vedení drželi hosté až do konce druhé čtvrtiny, kdy Medvědi zabrali a otočili vývoj utkání dvěma trefami Jakuba Bernada. Ve třetím dějství si však hosté vzali vedení zpět zásluhou Joseho Cadise Jr. a Michala Šima. Do závěrečného dějství tedy vstupovali Berounští s jednobrankovou ztrátou. A tu ještě navýšil Jose Cadis Jr., jenž proměnil svůj samostatný únik střelou pod víko. Krátce nato však dokázal snížit z mezikruží Jiří Brandejský a vykřesal Berounu naději na vyrovnání. Přes oddechový čas a hru bez brankáře ale Medvědi na body nedosáhli a prohráli 3:4.

IHC Čerti Kladno - IHC Night Birds Přerov 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Bezouška (Kehar), 17. Redlich (Petrák) – 2. Hrbatý (Lenkovič, Ditrich), 32. Školoud (Ditrich), 40. Andrýsek (Kubal)

Utkání Kladna s Přerovem bylo od prvních minut hodně vyrovnané a plné zvratů. Do vedení se dostali jako první hosté zásluhou Hrbatého, domácí ale dokázali zásluhou Bezoušky a Redlicha otočit. Poslední slovo v utkání ale měli hráči z Moravy, kteří zásluhou Školouda a Andrýska utkání otočili a dotáhli do vítězného konce.

IHC Roller Storm Praha - IHC Nový Jičín 4:6 (1:3, 2:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Belay (Antončík), 15. Würtherle (Klindera), 24. Petráš (F. Bílek, Antončík), 32. Belay (Gremlica) – 4. Zahradníček (Zedník), 9. Zedník (F. Chvostek, Hruška), 11. O. Kovařčík, 20. Bartko (Christov, Kubičík), 21. Zedník, 48. Zedník

Zápas začali lépe hosté, kteří se ujali v přesilové hře vedení, když Jan Zahradníček tečoval nahození Zedníka až za záda Frodla. Pražané dokázali odpovědět zásluhou Martina Balaye, který si v samostatném úniku poradil s gólmanem Fendrichem. Do první přestávky si však Nový Jičín vypracoval dvoubrankové vedení díky brankám Pavla Zedníka a Ondřeje Kovařčíka. Krátce po začátku druhé čtvrtiny snížil na rozdíl jediné branky Pavel Würtherle. Novojičínští ale odpověděli dvěma rychlými trefami. Nejprve se prosadil Jan Bartko a po něm Pavel Zedník. Vteřinu před sirénou ovšem vykřesal naději Stormu na vyrovnání Zdeněk Petráš, když propálil Fendricha bekhendem z pravé strany. Ve třetím dějství snížil na rozdíl jediné branky Martin Belay a domácí se dostali na koně. Své šance na vyrovnání ale neproměnili, a tak pečetil výhru Nového Jičína do prázdné branky v poslední čtvrtině Pavel Zedník, který tím zkompletoval hattrick.

IHC Černošice – IHC Uherský Brod 4:5p (0:1, 2:0, 1:0, 1:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Lechner (Wurm), 16. M. Loskot (Sem), 25. M. Loskot (Wurm), 43. Sem (Wurm) – 4. Šiller (Gazda), 37. Surý (Mrázik), 38. Šiller (Mrázik), 42. Jakub Vaněk (Šiller), 50. Jakub Vaněk.

 Ve druhém zápase poznaly Černošice výrazně silnějšího soupeře. Přestože se hrál vyrovnanější hokej, dokázali se znovu domácí dostat do vedení a ještě před čtvrtou části měli náskok dvou branek. Uherský Brod ale během jediné minuty srovnal a nakonec i otočil skóre. Po vyrovnání, ze kterého se radoval Sem, se musel duel prodlužovat. Šťastnější nakonec byli hosté, výhru totiž přesnou ranou zařídil Jakub Vaněk.

ILHK Hradec Králové – IHC Devils Zlín 8:6 (2:1, 1:3, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Svoboda (Šafránek, A. Půlpán), 11. Nedvídek (J.. Novák, L. Novák), 18. Šafránek (A. Půlpán), 26. A. Půlpán (Šafránek), 28. Šafránek (T. Půlpán, A. Půlpán), 31. T. Půlpán (A. Půlpán), 33. J. Novák (Nedvídek), 44. Nedvídek – 9. Goiš (Hrazdira, Váňa), 15. Hrazdira, 21. Gago (Goiš), 23. Goiš (Hrazdira), 28. Gago (Hrazdira), 42. Váňa (Gago, Hrazdira).

Hodně dramatickou podívanou nabídla bitva mezi Hradcem Králové a Zlínem. Domácí tým šel v prvních dvou čtvrtinách třikrát do vedení, Devils ho ale třikrát zlikvidovali a pak se ujali náskoku poprvé sami. Klíčem ke konečnému výsledku se ovšem ukázala být třetí čtvrtina – Východočeši v ní znovu obrátili vývoj na svou stranu a díky čtyřem gólům měli za stavu 7:5 blíž k vítězství. Ambiciózní Zlín pak ještě spustil velký tlak, nicméně z něj nevytěžil víc než jen kontaktní branku Vladimíra Váni. Na krásnou akci Lukáše Nedvídka už hosté nenašli odpověď, a zatímco z úvodní soboty vyšli bez bodu, Hradec byl stoprocentní.

IHC Berounští Medvědi - IHC Nový Jičín 9:3 (2:0, 0:0, 3:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 6. J. Bernad (Fiala), 8. Tvrzník (Rubeš), 29. Fiala (D. Bernad, Pouska), 30. Pavlata (Tvrzník, Rubeš), 33. Brandejský (D. Bernad), 39. Šinágl (Tvrzník), 42. J. Bernad (Rubeš, Šinágl), 47. Pouska (J. Bernad, D. Bernad), 47. Pavlata (Šinágl, Tvrzník) – 28. Zahradníček (M. Kovařčík), 47. O. Kovařčík, 48. Bartko (M. Kovařčík)

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří se ujali dvoubrankového vedení zásluhou Jakuba Bernada a Martina Tvrzníka. Po  bezbrankové druhé čtvrtině následovala třetí, v níž nejprve Nový Jičín snížil po akci Jana Zahradníčka, ale Medvědi odpověděli třemi slepenými góly. Postupně se trefili Martin Fiala, Radek Pavlata a Jiří Brandejský. Hráčům ale stav 5:1 nestačil a ve čtvrté čtvrtině přidali ještě šest dalších branek. Nejprve zvýšili vedení Berouna Petr Šinágl, Jakub Bernad a Martin Pouska, jenž předvedl ukázkový samostatný nájezd a zavěsil pod víko. O pár sekund později snížil Ondřej Kovařčík, na jehož trefu ještě odpověděl Radek Pavlata. Poslední slovo měli sice hosté díky Janu Bartkovi, ale nic to nezměnilo na tom, že zvítězili domácí Berounští přesvědčivě 9:3.

foto: Martin Voltr