Porážka v prodloužení s Itálií

Porážka v prodloužení s Itálií

V závěrečném utkání základní části podlehli mladíci Itálii 2.3. v prodloužení. V konečném účtování obsadili 4. místo a v nedělním zápase se utkají o bronz s mužstvem Švýcarska, kterém v prvním utkání podlehli 2:3.

Zápas s Itálií, která ještě v turnaji neprohrála začali čeští mladíci disciplinovanou obranou ve čtverci a i diky gólmanovi Majorošovi přestali uvodni tlak soupeře. V polovině první části však přesto inkasovali branku. 

Z počáteční obranné hry začali i čeští hráči přecházet do rychlých protiútoků, který dostávali našeho soupeře pod tlak a snaha přinesla vyrovnaní. Těsně pred koncem první poloviny střelou na bližší tyč se opět soupeř dostal do jednobrankového vedení.

Do druhé poloviny jsme vstoupili s odhodláním vyrovnat s poprat se o vítězství.

Hra byla vyrovnaná  s šancemi na obou stranách a české družstvo se připravovalo k závěrečnému tlaku. V posledních pěti minutách začali naši hráči napadat v útočné polovině s soupeř začal dělat chyby, které bohužel naše družstvo nevyužilo. V poslední minutě při hře bez brankáře se nám povedlo vteřinu před koncem dotlačit puk za italského gólmana.

Svoji první šanci skórovat Italové ještě nevyužili druhou už ano.

ČESKÁ REPUBLIKA - ITÁLIE 2:3 v prodloužení (0:1)

Branky: 25:15 Gondor, 39:59 Gondor - 0:52 Zabbari, 27:59 Pallitto, 44:48 Palliotto

Zápis o utkání