Těsná prohra i se Švýcarskem

Těsná prohra i se Švýcarskem

Svěřenci trenéra Ladislava Vlčka, podlehli těsně i ve druhém utkání ME U18 v Roaně. Tentokrát mladíci nestačili na výběr Švýcarska, kterému smolně podlehli v závěru utkání 2:3 a po dvou zápasech mají na kontě dvě těsné porážky. V dnešním prvním utkání narazí na Lotyšsko.

Od úvodních minut byl český tým aktivnější a vytvořil si i několik šancí, ale bohužel bez golfového efektu. 

Po deseti minutách tlaku se povedlo švýcarskému družstvu přečíslit naši obranu a skórovat. Po několika minutách se podařilo hráčům Švýcarska při přesilové hře skórovat podruhé. Zbylou část prvni poloviny naš tým už nic nepředvedl a hrál se vyrovnaný hokej. 

Do druhé poloviny utkání vstoupili Češi aktivněji a zlepšeným pohybem se začali dostávat do slibných příležitostí. České střelecké trápení ukončil Abazaj, kterému se podařilo vsítit po chvíli i druhý gól a rázem byli Češi na koni. 

Jako blesk z čistého nebe, kdy už všichni počítali s prodloužením, se dostali Švýcaři po chybě české obrany do samostatného úniku a touto nabídkou ke skórování nepohrdli. Český tým ihned odvolal gólmana a vsadil vše na jednu kartu, ale vyrovnávací branka už nepadla.


ŠVÝCARSKO - ČESKÁ REPUBLIKA 3:2 (2:0)

Branky: 8:09 Harder, 12:40 Brack, 38:53 Hrader - 29:12 Klauda, 30:43 Klauda.

Zápis o utkání