První ligu ovládl Storm "B", postup si ale zajistili Eagles Chrudim

První ligu ovládl Storm "B", postup si ale zajistili Eagles Chrudim

V druhé české nejvyšší soutěži se v sobotu a neděli odehrál finálový turnaj, který byl rozdělen do dvou základních skupin, ze kterých do finále postupoval vždy jen vítěz. O zlaté medaile si to nakonec rozdalo béčko Stormu a Eagles Chrudim, kteří i přesto, že finálový zápas po samostatných nájezdech ztratili, zajistili si postup do extraligy. Storm "B" totiž postoupit nemohl, jelikož áčko již v extralize působí.

Skupina A

Sobota 27. 6.

  • 10:00, IHC Košutka Plzeň – IHC Třebechovice pod Orebem 1:2

Úvodní zápas finálového turnaje nabídl vyrovnaný hokej. Nejvíce se činili brankáři, kteří dovolili střelcům jen tři branky. Úspěšnější byli Východočeši, kteří rozhodli o svém vítězství během první poloviny utkání. Plzeň stihla už jen snížit, Třebechovice si však už výhru pohlídaly.

  • 13:15, IHC Eagles Chrudim – HC Spartak Polička 8:6

Už ve svém prvním zápase na turnaji dokázali Chrudimští, že patří k adeptům na finále. Polička se sice dostala do vedení, Chrudim ale během chvilky skóre otočila. I když to na začátku nevypadalo, že by se mělo jednat o gólové hody, nakonec se v duelu urodilo hned čtrnáct gólů.

  • 16:20, HC Spartak Polička – IHC Košutka Plzeň 8:4

Ani jeden z týmů před vzájemným duelem neměl na svém kontě ještě ani bod, a tak se dalo očekávat, že se bude hrát ve vysokém tempu. Přestože se Západočeši snažili svému soupeři konkurovat, Polička si vypracovala dostatečný náskok, který již do závěrečného hvizdu udržela.

  • 17:45, IHC Třebechovice pod Orebem – IHC Eagles Chrudim 6:6

Třebechovice si mohly v souboji s Chrudimí zajistit první příčku ve skupině A, a tak i účast v utkání o postup. Dlouho to vypadalo, že se jim to povede. Dokonce už běžela poslední minuta, když se v početní výhodě uvolnil David Komárek, a určil tak konečný nerozhodný výsledek.

Neděle 28. 6.

  • 10:30, IHC Košutka Plzeň – IHC Eagles Chrudim 4:11

Plzeňští proti Chrudimi věřili v první bodový úspěch, vývoj zápasu jim ze začátku přál. Po první čtvrtině byl stav srovnaný, v polovině střetnutí prohrávali jen o gól. Poté už ale Západočeši nestačili tempu Chrudimi, která se ve třetí a čtvrté čtvtině prosadila hned osmkrát. S pěti body tak Eagles čekali na výsledek Třebechovic, se kterými soupeřili o první příčku ve skupině A.

  • 12:00, HC Spartka Polička – IHC Třebechovice pod Orebem 8:9

Aby se Třebechovice dostaly před Chrudim, potřebovaly porazit tým z jihu Moravy porazit větším gólovým rozdílem. Nejenže se jim to vůbec nedařilo, chvílemi to dokonce vypadalo, že proti Poličce ani neuspějí. Spartak totiž několikrát v utkání vedl a pořádně trápil třebechovické hráče. Ti přece jen dokázali zvítězit, bylo to ovšem jen o gól, což určilo, že na Východočechy zbyl jen zápas o bronz.

Po.
Klub
Z
V
R
P
Skóre
B
1.
IHC Eagles Chrudim
3
2
1
0
25:16
5
2.
IHC Třebechovice pod Orebem
3
2
1
0
17:14
5
3.
HC Spartak Polička
3
1
0
2
21:21
2
4.
IHC Košutka Plzeň
3
0
0
3
9:21
0

Skupina B

Sobota 27. 6.

  • 11:40, IHC Berounští Medvědi "B" – IHC Roller Storm Praha "B"

Rozdělení do dvou skupin určilo, že se proti sobě ve Skupině B postaví béčka dvou extraligových celků. Zatímco v nejvyšší soutěži byli úspěšnější Středočeši, v první lize to bylo přesně naopak. Pražané totiž svého soka poměrně jednoduše porazili, hattrickem k tomu přispěl i Hanzlík.

  • 14:45, HC Boskovice – IHC Berounští Medvědi "B" 6:2

Ani ve druhém zápase se berounskému béčku vůbec nedařilo. Moravskému soupeři totiž vstřelilo jen dvě branky, naopak hned šestkrát inkasovalo. Medvědi se tak s turnajem rozloučili s nulou, ze skupiny nepostoupili.

  • 19:15, IHC Roller Storm Praha "B" – HC Boskovice 4:4

Poslední utkání sobotního programu nabídlo parádní podívanou. Storm se totiž utkal s Boskovicemi o prvenství ve skupině B. Zápas se vyvíjel mnohem lépe pro Moravany, vždyť už vedli o čtyři góly, a nic nenasvědčovalo, že by se na tom mělo něco změnit. Pražané se však nevzdali a postupně dotahovali. Nakonec musel Storm hrát v závěru v oslabení, to ale nezabránilo Pavlu Würtherlovi ve vyrovnání osmatřicet sekund před koncem. O prvenství Stormu nakonec po nerozhodném vzájemném souboji i stejném rozdílu ve skóre rozhodl větší počet vstřelených branek.

Po.
Klub
Z
V
R
P
Skóre
B
1.
IHC Roller Storm Praha "B"
2
1
1
0
13:9
3
2.
HC Boskovice
2
1
1
0
10:6
3
3.
IHC Berounští Medvědi "B"
2
0
0
2
7:15
0


O 3. místo

Neděle 28. 6.

  • 14:40, IHC Třebechovice pod Orebem – HC Boskovice 4:12

V souboji o bronzové medaile to vypadalo, že se bude jednat o zajímavou a vyrovnanou podívanou. Mezi oběma týmy nebyly ve skóre velké rozdíly, Třebechovice si hlídaly těsný náskok soupeře. Po těžkém zápase ve skupině ale Východočechům brzy došly síly, což se odrazilo ve výsledku. Boskovice totiž začaly své vedení navyšovat, o což se zasloužil zejména Skácel, který nasázel pět branek a na jednu ještě nahrál. Bronzové medaile si tak na krk pověsili hráči Boskovic.


Finále

Neděle 28. 6.

  • 16:30, IHC Roller Storm Praha B – IHC Eagles Chrudim 6:5sn

Lepší podívanou jsme si ve finále ani nemohli přát. Po celý zápas se hrál vyrovnaný hokej s pěknými trefami na obou stranách. K vidění byla i šarvátka po jednom z nebezpečných zákroků u mantinelu. Utkání nenašlo po základní hrací době ani po prodloužení vítěze, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich rozhodl o výhře Stormu hrdina duelu Pavel Würtherle. Kromě vítězného nájezdu totiž vsítil ještě čtyři góly. V první lize tak zvítězil IHC Roller Storm Praha B, v příští sezóně se ale v extralize objeví poražený finalista, IHC Eagles Chrudim.