Je neuvěřitelné, že se nám povedlo obhájit titul, říká Brabec

Je neuvěřitelné, že se nám povedlo obhájit titul, říká Brabec

Do Final Four nastupovala Slavia jako obhájce titulu. Svoji sílu potvrdila hned v semifinále proti Berounu, jelikož do té doby suverénní Středočechy porazila o pět branek. Finále s Brnem pak bylo poměrně vyrovnanější, přesto si sešívaní výhru nenechali ujít, a slavili tak již třetí titul za poslední čtyři roky.

Jedním z nejdůležitějších hráčů Pražanů byl v průběhu celé sezóny Daniel Brabec. Brankář, který vychytal titul mistrů světa v Argentině, předváděl na Final Four skvělé zákroky, oporou byl zejména ve finále, kdy v závěru několikrát podržel své spoluhráče.

Podruhé za sebou jste vyhráli se Slavii titul. Co tomu říkáte?

Je to neuvěřitelný pocit, protože jsme šli do Final Four s tím, že zabojujeme a uvidíme. Hráli jsme proti nejlepším týmům, navíc jsme vyhráli poměrně jasným rozdílem, i když Brno v závěru dotahovalo a nebylo bez šance.

Základní část nebyla z vaší strany úplně povedená. Je tak celkové vítězství o to cennější?

To bych neřekl. My jsme se scházeli v málo hráčích, bylo to tak hodně těžké. Nakonec jsme skončili druzí, takže to nebylo tak špatné. Do Final Four jsme šli v plné síle a urvali jsme cenné vítězství.

Co bylo v sezóně vůbec nejtěžší?

Těžko říci. Já jsem tu byl přibližně na půlku sezóny, protože jsem měl ještě nějaké povinnosti ve Francii. Hodně náročný byl zápas v Hradci Králové, kde jsme vyhráli po nájezdech. Podobných utkání ale bylo v sezóně více, takže to nejde jednoznačně určit.

Letos jste vyhrál i mistrovství světa v Argentině. Který z úspěchů pro vás znamená víc?

Mezinárodní scéna je úplně o něčem jiném. Být mistr světa je super, ale tady je na Final Four taková konkurence, že být třikrát za poslední čtyři roky vítězem je krásný pocit.

Na mistrovství světa IIHF ale nejedete. Jak si to vysvětlujete?

Já nejsem kompetentní, abych to komentoval. Je to rozhodnutí trenérů a realizačního týmu, takže věřím, že národní tým udělá úspěch.

V nominaci se objevilo hodně mladých hráčů...

My jsme s tím začali už na mistrovství světa pod záštitou FIRS, když jsme měli sérii pěti vítězství za sebou. Na IIHF si tentokrát vybrali úplně jiné hráče, což je rozhodnutí trenérů, na které mají samozřejmě právo.